Kids op zondag

Natuuractiviteiten voor kinderen – Natuurfontein, 10:00-12:30 uur

Ga je mee op onderzoek uit in de natuur? Zullen we samen ontdekken wat voor kunstwerken je kan maken met takjes en bladeren? Of lekker koken in de natuurkeuken?

Om 10:00 uur gaan we pap maken op de ecozoom en daarna maken we een zaadbol. Gooi dit bolletje vol liefde op een plek die wel wat bloemen kan gebruiken en er komt na een tijdje fantastische bloemenpracht te voorschijn.

www.natuurfontein.nl

Workshop: kinderen masseren kinderen – Angelique van Leeuwen, 11:00-12:00 uur

Wat is massage eigenlijk? Waarom is een massage goed voor je en je lijf? In deze workshop wordt het je allemaal kort uitgelegd. En daarna gaan we lekker aan de slag.Kinderen masseren kinderen. Zelf masseren én gemasseerd worden. Door simpele bewegingen en aanrakingen met je handen. Mooie figuren vormen en verschillende manieren van masseren ontdekken. Op de rug van degene die voor je zit. Gewoon met kleren aan. Kom je het ook ervaren? Voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Ouders zijn van     harte welkom om er toekijkend bij aanwezig te zijn.

Yoga met je kind – Saskia Valk, 12:00-13:30 uur

Zingend, dansend en spelend onderzoeken we samen de yoga-houdingen en ontdekken we hoe leuk het is om te spelen met adem en zintuigen! Aan de hand van liedjes, voorwerpen of verhaaltjes creëert Saskia een fantasiespel waarin het kind de ouder meeneemt in zijn of haar belevingswereld. Samen beleven jullie dit yoga-avontuur. Na een afwisselend spel  creëren we rust door middel van kindermassage en/of eindontspanning.

www.dekinderyogajuf.nl

Kinderworkshop mondharp spelen – René Paes, 13:30-14:30 uur 

Toveren met een magisch harpje dat op je mond past!  De mondharp is een klein muziekinstrument dat je tegen je tanden of lippen plaatst. Je tokkelt en laat de klanken klinken in je mondholte. Je leert spelenderwijs om klanken te maken en af te wisselen. De basis van het spelen is eenvoudig te leren. Al spelend ontdek je steeds meer mogelijkheden. Ontdek en speel je mee?

Praktische informatie

* Workshop voor kinderen (met ouders)

* Maximale groepsgrootte: 10 deelnemers

* Je hoeft geen eigen mondharp te hebben om mee te doen

www.oermuziek.nl

Natuuractiviteiten voor kinderen – Natuurfontein, 14:00-15:30 uur

Ga je mee op onderzoek uit in de natuur? Zullen we samen ontdekken wat voor kunstwerken je kan maken met takjes en bladeren? Of lekker koken in de natuurkeuken?

Om 14:30 maken we brandnetelsoep op de ecozoom en daarna  doen we “De Grote kom terug bij jezelf show”, een verkleedpartij waarin je verkleed kan gaan zoals je er altijd nog eens uit wilde zien. Daarna maken we met elkaar een toneelstuk en kunnen we lekker dansen en gek doen!

www.natuurfontein.nl

Knutselen met natuurlijke materialen – Malinda Clouder, 14:30-16:00 uur

Juffie Malinda is antroposofisch peuterleidster en komt op Healing Garden knutselen met natuurlijke materialen. Ze gaat onder andere vilten met echte wol en dromenvangers maken.

Zeepbellen Magie – Alwino Bubbelino, meerdere keren per dag 

Alwino Bubbelino, bellenblazer van beroep, is als kind gaan bellenblazen en er nooit meer mee gestopt. Bellenblazen is zijn missie; het maakt mensen blij, het wekt verwondering. Volwassenen zover krijgen dat ze meedoen is altijd zijn grootste uitdaging. Het kind in ze wakker maken. “Wanneer dat lukt, is dat pure magie!” aldus Alwino. Healing Garden is dol op bubbels, dus het belooft een magisch weekend te worden… Bij de Kids Paradise wordt een speelse ruimte gecreëerd waar iedereen naar hartelust kan bubbelen. Voor een echte mooie reuzebel is opperste concentratie vereist! Alwino neemt verschillende formaten toverstokken mee en méér dan voldoende magische sop, om de grootste bubbels te maken die je ooit hebt gezien!

Kindermassage ‘Mijn Boomhutmoment’ – Angelique van Leeuwen, in de gekleurde bell-tent

Tussen het spelen en beleven, even ontspannen. Ook een kinderleven zit vol indrukken en prikkels. Zeker op Healing Garden is van alles te zien en te beleven. Dan is het best fijn om even te rust te kunnen komen,  Je laten masseren, even helemaal niets hoeven. Welk lichaamsdeel wil even aandacht? Aanraking door middel van liefdevolle, intuïtieve en simpele massagehandelingen, waarbij het uitgangspunt is dat je je veilig voelt. Zelf kiezen welke kleren uitgaan. Je ouder(s) er graag bij houden. Allemaal mogelijk.