Musica! op zaterdag

Meditatieve beweging & dans –  Rachel de Boer, 10:00-11:30 uur

Deze ochtend neemt Rachel je mee op een reis door je lichaam. Via verstilling, gebruik van de adem en lichaamsbewustwording gaan we op onderzoek. Door meditatief te bewegen op helende klanken. Waarbij de hang, de fluit en sjamanentrommel ons gaan helpen om in het hier en nu te blijven, je lijf bewuster te bewegen en een diepe ontspanning te ervaren.

www.floatingenergy.nl

Sound Blessing – Francisca Zee, 11:30-12:30 uur

Come as your are, Sound as you are.
Samen met Francisca gaan we geluid maken en voelen hoe fijn het is om je lichaam te laten trillen met jouw eigen vibratie. We gaan de zanger in ons wakker schudden, maar ook de luisteraar. Want zingen is verbonden aan luisteren. Naar jezelf, naar elkaar, en naar dat wat er is.  Zingen is geven en ontvangen.. van jezelf en van de ander.Hoe voelt het om met het gehele publiek geluid te maken? Onderdeel te zijn van deze magische klank-ervaring? Kom luisteren en zingen! Dan weet je het!

www.thesecretofjoy.net

Mantra’s – Mantra Pool, 12:30-14:00 uur

Mantra Pool nodigt je uit tot het gezamenlijk zingen van helende en hart-openende mantra’s en devotionele songs. Het repertoire komt uit alle windstreken. De reis gaat daarbij altijd eerst naar binnen om vanuit daar te verbinden in de gemeenschappelijke energie en harmonie. Het cadeautje voor iedereen volgt dan automatisch in de meditatieve stilte tussen de nummers.

Mantra Pool is een collectief van muzikanten uit verschillende delen van Nederland. Vanuit deze pool reizen zij in wisselende bezettingen langs yogascholen, festivals en evenementen.

www.facebook.com/mantrapool

Kidstatic Journey – DJ Martyn Zij, 14:00-15:30 uur

Geïnspireerd door het fenomeen Ecstatic Dance, maken we (in stilte) een dansreis door een landschap vol spannende klanken, gekke ritmes en mooie melodieën. Met onze lichamen sluipen, vliegen, springen maar vooral dansen we van stille uithoekjes via diepe valleien naar uitbundige bergen en gaan helemaal uit ons dak. Waarna we rustig weer bij elkaar komen in de tuin van Healing Garden. Jong en oud – iedereen is welkom om mee te dansen!

Dans Meditatie – Sanna Holdert, 15:30-17:00 uur

Op een speelse en fijne manier  bewegen met alles wat er is en helderheid brengen in je dagelijkse levensritme? Doe dan mee met de Dans Meditatie. Volg je lichaam op reis door verschillende muzikale ritmes en sferen. Geef ruimte en vrijheid aan alles wat je voelt in de dans. Bewegen zoals het goed voelt en voor niemand anders dan jezelf.  En vanuit een meer “thuis in ons lichaam” zal de rest vanzelf ontvouwen. Kom en Dans je eigen dans….!

www.bodymindawareness.nl

Avi Adir, 17:00-19:00 uur

“Music is my tool to tune with my real nature. I’m here to share the radiance waves of the Divine force of life, which are flowing through.” Zanger en multi-instrumentalist Avi Adir reist de wereld rond en overal waar hij komt deelt hij zijn diep meditatieve-, tantrische muziek. Met zijn eeuwenoude stem en een breed scala aan instrumenten zoals de Indiaase Bansuri, de Armeense Duduk, de Griekse Bouzouki en de Japanse Shakuhachi creëert hij een magische flow die bij menig luisteraar recht in het hart stroomt.

www.aviadir.bandcamp.com

LaShtaL, 19:00-20:30 uur

Laat je meevoeren op de hypnotiserende klanken van LaShtaL. Ze spelen met verscheidene niet-Westerse en Westerse instrumenten en halen hun inspiratie uit  (ethno-) muziektradities en rituelen van over de hele wereld. Hun muziek neemt je mee naar zowel rustige, hogere meditatieve sferen en brengt je dan weer dieper en verder door opzwepende ritmische transuitingen die inspireren tot bewegen, en het vieren van het leven zelf. De magie tussen de serene rust en wilde klank-trans uitspattingen, werken als natuurlijke psycho-actieve middelen die het publiek meevoeren naar verscheidene innerlijke landschappen.

Kareem Raïhani, 20:30-23:00 uur

“Through music & dance we embrace ancient, present & future, acoustics & electronics, tribal & urban, hi-tech and roots. Connecting with the Self, Mother Earth and the Universe, the dancer becomes the dance”. Aldus DJ Kareem Raïhani. In de wereldwijd snel opkomende Conscious Dance Scene is hij een grote naam en zet hij de dansvloer van clubs en festivals in Europa in vuur en vlam. Zijn unieke Tribal-Afro-Gipsy-Soul-Techno-Sufi-Dance’ mixen zijn extatisch, waarbij hij aanstekelijke grooves en hartverwarmende melodieën mixt met opzwepende aarderitmes.

www.kareemraihani.com

Tantric Dance – Rakesh Mijling & Elfriede van der Sanden, 21:30-23:00 uur in de Yogatempel

Een dans van overgave, gratie en kracht. Waarbij de een de leiding heeft en de ander zich laat bewegen in een dans. De uitdaging is om heel dicht bij jezelf te blijven. Maar tegelijkertijd je ook over te kunnen en durven geven aan de ander en het onbekende. De dans is een reflectie van je omgang met de ander. Op speelse wijze word je bewust van jouw eigen ervaringen en bewust van iedere aanraking en beweging. Gedachten springen rond totdat er diepe verbinding ontstaat, waardoor alles vloeiend wordt.

www.tantricdance.nl

Klankpoort, 23:00-0:30

Laat je meenemen op een tocht waarin je allerlei gevoelens kunt ontdekken. Waar je je het ene moment in een ruig berggebied waant en het andere weer op een lieflijk strand. Duik onder in een ontspannende en helende reis. Laat je meevoeren door deze vier bijzonder vrolijke muzikanten/theatermakers en hun oerklanken, zang, viool, didgeridoo en nog veel meer.