Camping FAQ

OPENINGSTIJDEN CAMPING

De camping gaat vrijdagmiddag om 16:00 open en sluit zondagavond om 22:00 uur.

HOE VER IS HET LOPEN VANAF HET PARKEERTERREIN?

Vanaf het parkeerterrein is het ongeveer 300 meter lopen naar de ingang van de camping. Voor zware spullen hebben we een aantal bolderkarren ter beschikking.

STROOM

Er is GEEN stroom op onze natuurcamping. Vergeet je je battery pack niet als je je telefoon wil opladen?

ALCOHOLISCHE VERSNAPERINGEN

Het is helaas niet toegestaan je eigen drank mee te nemen naar de Healing Garden camping. We willen in 2022 namelijk graag weer een festival organiseren. En door je drankjes bij de bar te halen help je ons dat streven te verwezelijken. Op het festivalterrein worden heerlijke biologische wijnen en (speciaal)biertjes verkocht.

EIGEN ETEN MEE - MAG DAT?

Van verschillende kanten kregen we de vraag of het toegestaan is om je eigen food en/of mealpreps mee te nemen naar de Healing Garden camping. De afgelopen jaren is het inderdaad niet toegestaan geweest om je eigen foodstack mee te nemen. Dat had als reden dat we na afloop van de eerste edities van ons festival ontevreden cateraars hadden vanwege een gebrek aan klandizie, overal lege flessen van onbekende biermerken moesten opruimen en vet in de min waren gegaan omdat heel veel bezoekers dus hun eigen eten en drinken hadden meegenomen. En trust us, dat was voor ons team echt geen leuke afsluiting van ons festival. Vandaar dus die maatregel.

Maar let’s be real, we snappen ook wel dat het vooral voor gezinnen met kleine kinderen ook wel heel fijn is om zelf wat snacks en tussendoortjes mee te kunnen brengen. Daarom zullen we hier dit jaar bij wijze van experiment wat soepeler mee omgaan en zelf meegebrachte etenswaren op de camping tolereren, mits er een balans is. We hebben namelijk de fijnste cateraars voor jullie uitgezocht, die koken volgens de dieetwensen van plant-based foodiestot verstokte vleeseters en het hele weekend keihard staan te knallen om iedereen van eerlijk en gezond voedsel te voorzien, en daar mag best wat waardering voor zijn in de vorm van afname van hun producten. Dus, lang verhaal kort: als er een balans is en ook gebruikt gemaakt wordt van al het lekkers dat de cateraars bieden, doen wij niet moeilijk over fruithapjes, notenbars en krentenbollen van thuis.

Let wel: je eigen alcohol meebrengen is een absolute NO GO. Doe je dat wel en snappen we je, dan is je flesje voor de crew afterparty na de afbouw van ons festival. Just saying. 😉  Op last van de brandweer, die we graag te vriend houden, is ook ten strengste verboden om barbecues, campinggasjes of andersoortig vuur te maken op de camping. Ook geen kaarsjes of tuinfakkels helaas, zeker niet als het weer zo warm en droog is als vorige zomer. Waarom hoeven we niet uit te leggen toch?

Dank voor je begrip!

HUISREGELS CAMPING

Om het voor iedereen gezellig te houden, zijn er een paar huisregels. Hier een overzichtje van wat je wel en niet mee kunt nemen naar de camping.

Wel: vlaggen, vlaggenstokken en mooie slingers en ledlampionnen om je tent mee te versieren, borden, bestek en bekers.

Niet: glas, alcohol, aggregaten, gasinstallaties of gasflessen, ghettoblasters, fakkels, kolenbarbecues, hout, vuurwerk, lampolie, wapens, laserpennen.

Op last van de brandweer dienen alle tenten minimaal 3 meter uit elkaar te staan en is het niet toegestaan vuurtjes te stoken of campinggas te gebruiken.

Verder geldt de Gulden Leefregel van zo’n beetje alle wijsgeren en profeten in de wereldgeschiedenis: ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.’

PERSOONLIJKE HYGIENE

Er zijn douches en toiletten op het terrein en het Nijkerkernauw leent zich uitstekend voor een frisse duik. Wild toiletteren is niet toegestaan.

TENT

Voor je tent dien je een apart ticket te kopen. De prijs voor een tent voor het gehele weekend is €15,-, ongeacht het aantal personen dat in de tent slaapt. Uiteraard dien je je eigen tent mee te nemen. Op de tentencamping is geen elektriciteit beschikbaar.

De auto kan helaas niet mee het terrein op. Vanaf het parkeerterrein kan je een bolderkar lenen om je spullen te vervoeren naar de camping.

CARAVAN OF CAMPER

Voor caravans en campers hebben we aan het begin van de camping een apart gedeelte ingericht. Voor je huis op wielen dien je een speciaal ticket te kopen á €35,- voor het weekend.

FESTIPI VILLAGE

Tijdens het Healing Garden Festival kun je ook overnachten in de super sfeervolle ‘Festipi Village’. De Festipi Village is een festival hotel met vooropgezette tipi’s waar je van alle gemakken voorzien bent.

AFVAL EN RECYCLING

Gooi je peuken en afval niet zomaar op de grond van het prachtige Erkemederstrand, maar scheid je afval in de bakken.

Veel materiaal kan nog worden hergebruikt, maar niet als het vertrapt in het gras ligt. En een sigarettenfilter vergaat heel langzaam en bovendien is het erg slecht voor lieve visjes en vogeltjes die dit opeten.