fbpx

De interactieve klankinstallaties van Hans Houkes

De interactieve klankinstallaties van Hans Houkes

Het advies van Hans Houkes voor Healing Garden Festival is om te zoeken naar het blauwe campertje of af te gaan op de mooie klanken van zijn, deels keramische, installaties. De installaties reageren op je beweging en zorgen ervoor dat je gevangen blijft in de zachte, harmonische klanken.

Wie is Hans Houkes?

Hans Houkes bespeelt al jaren keramische instrumenten tijdens exposities, festivals en op kunstmarkten. Dit doet hij over de hele wereld. Wat de instrumenten tijdens Healing Garden Festival uniek maken is dat ze interactief zijn. Dit houdt in dat de keramische instrumenten reageren op de bezoekers. Zachte harmonische klanken wanneer je langs de instrumenten loopt, beweegt of juist stil staat. Een unieke ervaring dus!

Hans is mede-eigenaar van Stonewhistle. Samen met Ieke Houkes geeft hij niet alleen demonstraties. Ze verkopen de keramische instrumenten ook via een webshop. Het gaat dan niet alleen om wat er al op voorraad is. Er worden ook instrumenten op verzoek vervaardigd.

De instrumenten worden van Terra Sigillata gemaakt. Dit is zeer fijne kleislib van over de hele wereld. De klei wordt via een eigen ontwikkeld proces ingerookt.

Interactieve klankinstallaties

Zoals gezegd, op Healing Garden Festival is Hans aanwezig met de interactieve installaties. Sommige van de door hem gemaakte installaties hebben een permanente plaats gekregen op verschillende plaatsen in de wereld.

Hoe het werkt bekijk je in de onderstaande video:

Waar is Hans te vinden?

Hij laat ons weten dat hij te herkennen is aan een wat hij zelf omschrijft als een “schattig, blauw campertje.” Daarnaast neemt hij een opblaasbare yurt mee.

Hans zal doorlopende demonstraties geven. Daarnaast zal hij uitleg geven over het werk wat hij doet. Voor iedereen die het zelf eens uit wil proberen is er goed nieuws. Dat is mogelijk.

Nog even dit...