FAQ's Summer of Healing Garden

Laatste update: 30-07-2021, 16:24

Op deze pagina lees je alles over The Summer of Healing Garden. Onder deze naam presenteren we dit jaar de volgende festivals: 

Het gaat hiet om geplaceerde dagfestivals. 

COVID-19

Naast de informatie op deze pagina verwijzen we je graag naar een aparte pagina met informatie over COVID-19 en de maatregelen die we genomen hebben en nemen voor een serie van veilige dagfestivals en dagevenementen. 

Heb je al kaarten gekocht?

Heb je al kaarten gekocht voor een van onze festivals zoals die oorspronkelijk gepland waren en is het niet duidelijk wat je nu precies kunt verwachten? Lees de onderstaande informatie dan goed door. 

We begrijpen heel goed dat je de afgelopen tijd veel informatie hebt ontvangen in delen als het gaat om het doorgaan van onze evenementen en festivals. Er deden zich nu eenmaal veel ontwikkelingen voor.

Heb je een weekender voor een van onze festivals gekocht, dan worden deze automatisch omgezet in losse dagkaarten voor de desbetreffende dagen. Dagen waarop je extra lang genieten kunt van onze festivals, want we beginnen al om tien uur ’s ochtends (eindtijd: tien uur ’s avonds).

De reeds betaalde tickets voor de camping komen te vervallen, omdat er op het terrein waarop we de festivals organiseren geen kampeerfaciliteiten aangeboden worden. Geen zorgen, je kunt ervoor kiezen om het betaalde bedrag om te laten zetten naar consumptiemunten. Wil je dat niet, dan kun je het betaalde bedrag ook aan ons doneren.

Kamperen

Alternatief kampeerterrein

Gemeente Zeewolde heeft ons een vergunning verleend voor het organiseren van een serie dagfestivals in een recreatiegebied. Dus niet voor het kamperen. Anders dan sommige andere festivals, organiseren wij dit festival dus niet op een camping. 

Dit zorgt ervoor dat er direct naast het festivalterrein niet gekampeerd kan worden. 

We hebben een tweetal prima alternatieven gevonden voor het kamperen in 2021. 

We begrijpen dat je misschien meerdere dagen langs wilt komen en je dan graag wilt kamperen. Er zijn twee passende alternatieven voor het kamperen dit jaar.

 1. Tenten (zonder hond(en))
  Wanneer je kampeermiddel bestaat uit een tent, dan kun je terecht op het terrein van de scouting (Scoutinglandgoed Zeewolde). Op dit terrein zijn geen honden Het gaat hier om een kampeerterrein in de categorie natuurcamping, alhoewel het geen officiële natuurcamping is. Dit houdt in dat je niet de beschikking hebt over elektra.

 2. Caravans en campers / tenten met hond(en)
  Bestaat je kampeermiddel uit een caravan of camper, dan kun je terecht op de Camping Erkemederstrand. Hier ben je ook van harte welkom wanneer je met een tent komt en je ook de hond(en) mee wilt nemen.

Reserveren voor de camping (tent)

Wil je gebruik maken van de kampeerfaciliteiten op het terrein van Scoutinglandgoed Zeewolde, dan regel je dit via de Healing Garden app.

Let op: het gaat dus om het kamperen met een tent. Een hond is niet toegestaan. Datzelfde geldt voor caravans en campers. 

Reserveren camping
Hier vul je alle ordernummers in die je eerder van ons in een e-mail ontving. Zonder deze ordernummers kunnen we niet verifiëren of je een geldige ticket bezit of niet.

Reserveren voor de camping (caravan, camper / hond(en))

Het is dus niet toegestaan om op het scoutingterrein te kamperen met een caravan of een camper. Neem je de hond mee en kampeer je met een tent, ook dan kun je niet terecht op het terrein van het scoutinglandgoed. Je moet dan reserveren op Camping Erkemederstrand. Dit doe je zelf. 

Het reserveren van een kampeerplaats op Camping Erkemederstrand is mogelijk door een e-mail te sturen naar info@erkemederstrand.nl ovv. Healing Garden.

Al aangeschafte kampeertickets

Heb je al een kampeerticket aangeschaft, dan is de ticket vervallen. Dit heeft ermee te maken dat we door de onvoorziene uitgaven die de opgelegde maatregelen met zich meebrengen en het inmiddels weer beperkte aantal bezoekers dat we per dag mogen ontvangen, de extra kampeerkosten helaas niet voor onze rekening kunnen nemen. Bestaande tickethouders van een kampeerticket kunnen ervoor kiezen om het betaalde bedrag te doneren aan Stichting Healing Garden of uit te laten betalen in consumptiemunten.

Waarom deze kampeeroplossingen dit jaar?

We begrijpen heel goed dat er de nodige verwarring over ontstaat. Waarom kan Healing Garden nu geen kampeerfaciliteiten aanbieden? Dat heeft alles te maken met de vergunning die we verkregen hebben. We hebben een vergunning gekregen voor een serie van geplaceerde dagevenementen in een recreatiegebied. We konden voorheen, dus onder ‘normale’ omstandigheden gebruik maken van de vergunning om daar een kampeerverblijf aan te koppelen voor onze bezoekers. Dat kan – helaas- dit jaar niet. Vandaar dat we op zoek moesten gaan naar andere oplossingen, dus het kamperen voor tenten (zonder honden) op het terrein van de scoutingvereniging en het kamperen met honden en/of caravans en campers op het terrein van de Camping.

Reservering voor een tipi- of legertent

Dit jaar verrijzen de tipi’s of legertenten niet direct naast het festivalterrein. Ook hiervoor is geen vergunning verleend door de gemeente Zeewolde. Vandaar dat we uitwijken naar het Scoutinglandgoed Zeewolde. 

We zetten je tipi of legertent op voor je op Scoutinglandgoed Zeewolde.  De prijs van de tipi/legertent is puur voor de tent en de inrichting. Daarbovenop komen nu dus nog wel de kosten voor de overnachtingen op de camping. Deze kosten voldoe je via de Healing Garden App. 

Verruimde openingstijden

Omdat we onze meerdaagse festivals nu om zetten naar dagevenementen, verruimen we wél onze openingstijden. Je krijgt er dus wel meer festival in de plaats! Op door-de-weekse dagen draaien we van 10:00 uur tot 22:00 uur, en in het weekend van 10:00 tot 0:00 uur. Dus dat is dan wel weer leuk! Ook hebben we een aantal dagen toegevoegd.

De openingstijden van DanceDays 2021 zijn als volgt: 

 • Donderdag 5 augustus: 10.00 – 22.00 uur.
 • Vrijdag 6 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zaterdag 7 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zondag 8 augustus: 10.00 – 22.00 uur.
 • Maandag 9 augustus: 10.00 – 22.00 uur

Extra bij te boeken: Dinsdag 10 augustus: Family Dance van 10:00 – 22:00 uur

De openingstijden van Healing Garden 2021 zijn als volgt: 

 • Vrijdag 13 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zaterdag 14 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zondag 15 augustus: 10.00 – 22.00 uur

Extra bij te boeken: Woensdag 18 en donderdag 19 augustus van 10:00 – 22:00 uur. 

De openingstijden van Healing Garden Yoga 2021 zijn als volgt: 

 • Vrijdag 20 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zaterdag 21 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zondag 22 augustus: 10.00 – 22.00 uur.

Let op: Healing Garden Yoga 2021 is in de nieuwe vorm zonder gezamenlijke maaltijden. Ticketholders voor ons oorspronkelijke YogaFest worden gecompenseerd in consumptiemunten. 

Testen/Coronatoegangsbewijzen

Wellicht is het nog niet helemaal duidelijk voor je als het gaat om testen en/of coronatoegangsbewijzen. Dat hoeft bij ons niet. Omdat onze events kleinschalig en open air zijn en we de anderhalve meter kunnen waarborgen, heb je geen negatieve test of een coronatoegangsbewijs nodig om onze events te bezoeken.

Geplaceerd dagevenement

Dankzij creativiteit en omdenken zorgden we ervoor dat onze meerdaagse evenementen dagevenementen werden. Dat kon alleen door deze in te richten als geplaceerde evenementen. De maatregelen zoals afgekondigd begin juli staan alleen dergelijke evenementen toe.

Wat houdt dit eigenlijk in?

Op de dag of dagen waarop je ons bezoekt, krijg je een eigen tafeltje dat gedurende de hele dag ter beschikking staat van jezelf en het gezelschap waarmee je aankomt. Schrik nu niet meteen wanneer je van plan bent om alleen langs te komen. Je bent nog steeds van harte welkom! Je krijgt dan een plek aan een tafel met andere gezellige bezoekers toegewezen. Hierbij wordt de anderhalve meter afstand gewaarborgd. Geen zorgen, je kunt nog steeds de hele dag over de markt struinen, zwemmen in het meer, een sauna’tje pakken of een van de workshops bezoeken. Je hoeft dus echt niet de hele dag aan deze tafel te blijven zitten.

Healing Garden app

Ben je al bekend met de Healing Garden App? Een app die je in staat stelt om op een snelle manier een reservering te doen voor bijvoorbeeld een workshop. Hiermee zijn we in staat om overzicht te houden op ons festival en de deelnemers aan onze workshops. Dit is ook een voorwaarde die de gemeente Zeewolde aan ons stelde, wilden we het festival door laten gaan. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Betekent dit nu dat je tijdens onze evenementen alles al van tevoren moet inplannen en alleen kunt reserveren via de app? Helemaal niet! Het kan, het is handig en je maakt het ons er echt een stuk makkelijker mee dus we vinden het fijn, maar het hoéft niet. Je kunt ook gewoon vanaf een uur van tevoren bepalen en voelen of je zin hebt om aan een programmaonderdeel mee te doen en dan spontaan reserveren, en wie even geen telefoon bij de hand heeft of kampt met een lege batterij, kan zich ook analoog zonder app opgeven. Let wel: vol is vol, voor elke tent geldt een maximale hoeveelheid deelnemers. Maar no worries – je komt uiteindelijk vaak precies bij de workshop terecht die je op dat moment nodig hebt. En als bepaalde workshops heel populair zijn, plannen we die gewoon extra in. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Weet je trouwens wat het grote voordeel van de Healing Garden App is? Je hoeft er geen software of apps voor te installeren!⠀

Mix & match

Al onze events deze zomer – DanceCamp, YogaFest en HealingGarden – zijn nu dus dagevents geworden. Het grote voordeel daarvan is dat het nu dus ook mogelijk is om van elk festival een dagje mee te pakken, al naar gelang er plaatsen beschikbaar zijn. Je zou dus ook een dagje Healing Garden kunnen inwisselen voor een dagje DanceCamp of YogaFest. 

We lossen het samen op

De steeds veranderende maatregelen maken het er niet makkelijker op. Wij hebben ons uiterste best gedaan om jullie een goed alternatief te bieden. Mocht onze oplossing nou helemaal niet in je plannen passen, dan blijft het ook dit jaar uiteraard mogelijk om je ticket(s) te laten staan voor de edities van volgend jaar, wanneer alles nou toch hopelijk weer eens een keertje normaal kan. Wil je ons laten weten wat je plannen zijn? Dan gaan wij kijken hoe we het samen gaan oplossen. Het zou kunnen zijn dat je even moet wachten op antwoord – we hebben echt ontzettend veel te regelen de komende twee weken. Alvast bedankt voor je begrip!

Het past niet bij je

Misschien denk je na het lezen van dit alles:
Ik had me ontzettend verheugd op het oorspronkelijke festival en de nieuwe vorm past niet bij mij. Wat nu?
We snappen dat volledig! We moesten zelf ook het een en ander incasseren en ons toeleggen op het aanbieden van festivals in een aangepaste vorm. Dat leverde niet alleen veel stress op, maar het leidde ook tot een ander soort festival dan dat je van ons gewend bent. Toch was het voor ons belangrijker om iets te bieden dan helemaal niets. Zoals eerder vermeld, we begrijpen het wanneer je de ticket dit jaar niet wilt verzilveren. Dat kan dan gewoon in 2022.

Heb je vragen?

Let op, het onderstaande formulier gebruik je niet voor het reserveren van een campingplaats. Klik hier voor meer informatie over het reserveren.

Algemeen contactformulier