Healing Garden
Festival Part 2
23 t/m 25 augustus


Een weekend vol muziek, yoga, mediteren, dansen, ceremonies en inspiratie. Opladen in de wellness area met sauna en hottub op het strand, massages, healings en meer. Plus kamperen in de buitenlucht. Dat is Healing Garden Festival!

Zien we jou deze zomer op het Erkemederstrand in Zeewolde?


Laat je inspireren!

Met een gevarieerd programma van uiteenlopende verrassende workshops en interessante lezingen dagen we je uit om dichter bij jezelf te komen en naar je eigen hart te luisteren. Zo kom je in je eigen kracht. We willen je inspireren de beste versie van jezelf te zijn en je helpen jouw wereld een beetje mooier te maken. Je neemt niet alleen mooie ervaringen, maar ook nieuwe inzichten mee naar huis.

Plezier in dansen!

In het universum is alles altijd in beweging – als in een voortdurende dans. Op Healing Garden ervaar je het plezier van je lichaam bewegen via onder meer Ecstatic Dance en dansyoga. Of vind je eigen ritme op de cosmic beats van onze Healing Garden DJ’s.

Genieten van muziek & meer

Tijdens Healing Garden geniet je van verschillende live muziekoptredens. Droom weg en ontspan op de hemelse klanken van helende soundhealings, geniet van de akoestische muziek van singer-songwriters en dans tot je niet meer kunt op de cosmic en ecstatic beats van onze Healing Garden DJ’s.

Momenten van bezinning

Tijdens ons festival kun je verschillende ceremonies bijwonen. Denk een cacaoceremonie, Blauwe Lotus ceremonie, of een mannen of vrouwen ceremonie. Soms is het fijn is om even bewust stil te staan en extra aandacht te besteden aan bepaalde momenten in het leven. Bij dingen waar je dankbaar voor bent of die je juist los wilt laten. Of gewoon om het leven te vieren.

Jezelf stretchen

In de Healing Garden YogaTempel vind je elke dag een uitgebreid programma met verschillende sessies door diverse yogateachers en professionals. Hier maak je kennis met verrassende nieuwe variaties. In je eentje of samen, in stilte of juist met meditatieve live muziek.

Je hoeft geen doorgewinterde yogi te zijn, iedereen kan meedoen.

Happy & healthy door mediteren

Wist je dat slechts een paar minuten mediteren per dag je gezondheid en geluksbeleving een flinke boost geven? Op Healing Garden zoek je via verschillende meditatietechnieken de stilte in je mind en inner peace op. Middenin de rust van de natuur.

Kom logeren!

Wie naar Healing Garden komt, hoeft nog lang niet naar huis: je kunt namelijk het hele weekend gezellig bij ons komen kamperen op onze natuurcamping! Zet je eigen tentje op op ons festivalterrein, of reserveer een festival tipi of familietent via onze partners van RentAndCamp die bij aankomst voor je klaarstaat.

Voor campers hebben we dit jaar een aparte area op kruipafstand van het festival.

De sacred space
voor je ware zelf!

Onze bonte verzameling aan getalenteerde muzikanten, (sound) healers, sjamanen, yogi’s, verhalenvertellers en andere conscious inspirators zorgen voor kleurrijke ontmoetingen, transformerende ervaringen en nieuwe inzichten die je niet snel zult vergeten.

Op Healing Garden is genoeg
te doen voor iedereen

 • Workshops

 • Meditaties

 • Mindfulness

 • Ecstatic Dance

 • Medicine music

 • Sjamanistische paarden

 • Massages

 • Yoga

 • Mantra's

 • Sound healings

 • Vrouwen Cirkels

 • Mannen Cirkels

 • Sauna & Hottub

 • Kids playground

 • DJ's

 • Trance reizen

 • Familie opstellingen

 • Liefdevolle communicatie

 • Tantric dance

 • Stembevrijding

 • Sprekers

 • Verhalen vertellers

 • Stilte wandelingen

 • En meer.... Veel meer!

  Kom je lekker
  het hele weekend?

  Of kom je
  een dagje?

  Inspirerend &
  verdiepend programma

  Bekijk hier het programma dat we met zorg en liefde voor jou hebben samengesteld.

  Je kunt de paden bewandelen die wij voor je hebben uitgestippeld maar natuurlijk kun je ook zelf je eigen programma samenstellen. Je bent vrij om je eigen hart te volgen en mee te doen aan de workshops en activiteiten die jou het meeste aanspreken.
  Vrijdag
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Gathering
  Place of Gathering
  Opening

  In connectie met de natuur, onszelf en elkaar Adem in, adem uit… Tijdens deze meditatie nemen we even een moment de tijd om aan te komen op het prachtige Erkemederstrand, ons te verbinden met de natuur, met onszelf en met elkaar. Begeleid door de soundhealing instrumenten van Geert Jan kom je steeds dieper in contact. Zo zetten we samen de energie neer voor een onvergetelijk weekend! Want: het fijnste festival maken we immers met zijn allen.

  Sound Journey
  14:15 - 15:45
  Healing Garden Friends

  Free your Authentic Voice
  16:00 - 18:00
  Avi Adir

  We were born as a genius musical instrument, dance instrument, to express the never ending song and dance of life! Met de geluiden van de bazooka, fluit, gitaar en zang neemt Avi Adir je mee op een muzikale ontdekkingsreis naar het geluid van jouw eigen, authentieke zelf.

  Sound Journey
  18:15 - 19:15
  Breathing Rivers

  Laat je meebewegen in de stromende rivier aan klanken Jim neemt je mee op een innerlijke reis, met zijn handpannen en fluiten van over de hele wereld, ondersteund door diep grondende soundscapes. Vanuit rust en stilte creëert hij een ruimte waarin je je in overgave mag laten meebewegen, in de stromende rivier aan klanken.

  Introductie Facilitators
  19:30 - 20:30
  Maak kennis met alle workshopgevers van het weekend

  Tijdens deze pre-opening stellen we al onze workshopgevers aan je voor.

  Cacaoceremonie
  20:30 - 22:00
  Inti Wasi and Friends

  Open jouw hart en verbind je met de prachtige Healing Garden familie Al jaren verzorgt Inti Wasi met veel liefde en toewijding cacao ceremonies op Healing Garden. Tijdens deze ceremonie laat hij je een reis maken begeleid door verschillende sjamanistische klanken, instrumenten en liederen. Via de zachte, hartopenende energie van de heilige cacao neemt Inti je mee naar je hart, de plek van schoonheid, puurheid, vreugde en pure liefde. Tijdens de Cacao ceremonie nemen Inti en zijn crew je mee op een reis naar het hart, verbinding met de omgeving en alle prachtige zielen die aanwezig zijn.

  DJ
  22:00 - 00:00
  Dansen tot je niet meer kunt!

  Nighttime Stories
  00:00 - 01:00
  Pernilla Kannapinn

  Place of Balance
  Place of Balance
  Happiness Yoga
  14:15 - 15:45
  Layla de Vriend

  Using the collective power of body and mind to find happiness and joy within Happiness yoga in een vorm van yoga ontwikkeld door Layla. Deze practice is een gebalanceerde combinatie tussen Asana, zowel flow als yin, lachyoga en Joy Meditation. Speciaal vormgegeven om jou een gelukzalig gevoel te geven dat zal blijven hangen tot ver na je de mat af bent gestapt. De sleutel tot geluk ligt in onszelf. Met behulp van beweging, meditatie, visualisatie en lachen zullen we blokades doorbreken, schaamtelos laten, gelukshormonen aanmaken en ruimte geven aan oprecht plezier. We gooien lichaam en geest in de strijd en zullen ons hart openen voor het gelukzalige gevoel van blijdschap.

  Acro Yoga voor beginners
  16:00 - 17:30
  Karimu Corbeek

  Flight School: Take Off with Acroyoga Fundamentals Onze workshop is een verkwikkende workshop waar deelnemers vertrouwen, verbinding en gelach verkennen terwijl ze de kunst van acroyoga ontdekken. Deze workshop is wat gebeurt als er harmonieuze mix van speelsheid en mindful beweging ontstaat.

  Meditatie in Beweging
  17:45 - 19:15
  Tara de Ruiter

  Leer jouw zenuwstelsel reguleren door bewegende meditatie Ontdek de harmonie tussen lichaam en geest in de Meditatie in Beweging les. Hier ervaar je een scala aan practices, allemaal gericht op het regueleren van je zenuwstelsel. Van de fysieke yoga houdingen tot ademhalingsoefeningen, Chigong, emotionele release tools, meditatie en filosofische inzichten, deze les biedt een holistische benadering van welzijn. Je yogamat wordt een spiegel van je dagelijkse bewegingen, een uitnodiging om te voelen wat er op dat moment in jou gezien wil worden. Terwijl jij jouw lichaam beweegt op de adem, leer je te bewegen door de golven van actie en ontspanning, waarbij je een expansie ervaart voorbij weerstand. Sluit je aan bij deze Meditatie in Beweging les en leer hoe je jezelf kunt centreren te midden van de chaos van het dagelijks leven. Ontdek de rust en kracht die voortkomen uit de integratie van lichaam en geest.

  Yin en Mantra's
  17:45 - 19:15
  Tara en Sky Govinda

  Zak diep in rust met Yin yoga en mantra muziek. Laat de harmonieuze klanken je begeleiden naar een staat van diepe ontspanning en innerlijke rust. Yin Yoga met Live Mantra’s voor innerlijke rust en welzijn. Door met Yin Yoga lang en diep in de Yoga posities te gaan kunnen we dieper ontspannen en loslaten van alle stress en spanning die we voelen in ons lichaam. De live Mantra’s helpen om dieper in de Yoga posities te zakken en de ‘mind’ stil te maken zodat we in contact komen met onze diepste essentie, de innerlijke stilte en gelukzaligheid van onze ware zelf.

  Place of Stillness
  Place of Stillness
  Shamanic Healing Journey
  14:15 - 15:45
  Peter Moerkens

  Ademen met Lune
  16:00 - 17:30
  Lune van Eerenbeemt

  Adem je vrij! En laat alles stromen wat gevoeld wilt worden Als iedereen een plekje heeft gevonden en lekker zit begint Lune met een fijne en duidelijke uitleg over wat er gaat gebeuren. Dan start ze met een korte meditatie als iedereen ligt. De verbonden ademhaling begint dan en Lune en haar assistenten en lopen rond om te zorgen dat iedereen aan persoonlijke aandacht toe komt. We ademen ongeveer een uur, waarvan 45 minuten actief, waar veel emotie de ruimte krijgt om los te komen. De laatste 15 minuten mag de ademhaling op een lager pitje en dit is het moment dat alles mag integreren. Daarna mag iedereen weer rustig komen zitten en eindigen we met een korte sharing.

  Trancereis
  17:45 - 19:15
  Dagmar Aben

  Een diepe innerlijke reis op helende klanken Een innerlijke reis die je terug brengt bij de oorspronkelijke staat van zijn. Het wezen dat je bent los van al wat aan je vastgeplakt zit. Kom in verbinding met je oer, je innerlijke-weten, de bron. Via stemklank in combinatie met diverse sjamanistische instrumenten, zoals ratels en de drum kom je in trance. Waarin je een reis maakt door diverse dimensies van het bestaan en verbinding legt met je roots. Een diepe innerlijke reis die ook wel wordt vergeleken met een reis met psychedelica/ hallucinogenen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je kleuren of beelden ziet, sensaties ervaart en je lijf vanzelf wil bewegen om spanning en stress te ontladen.

  Place of Knowledge
  Place of Knowledge
  Verdiepende Natuur Beleving
  14:15 - 15:45
  Selwin Verwoord

  Ontketen je zintuigen in de wildernis en vlecht een diepe relatie met de natuur in je leven, ben je klaar om haar geheimen te ontrafelen? Ontwaak je zintuigen: Leer de subtiele signalen van de natuur te herkennen en te interpreteren. Tijdens de workshop verkennen we op een bewuste en speelse wijze hoe we ons zintuiglijk bewustzijn kunnen vergroten. We duiken in de essentiële principes van overleving en het cultiveren van een diepe band met de natuur. Geïnspireerd door de vaardigheden van wildernisexperts en inheemse culturen, streven we naar een diepgaande verbinding en harmonie met de natuurlijke wereld om ons heen.

  Schaduwwerk in de Duisternis
  16:00 - 17:30
  Marco Kool

  Durf jij het aan om je diepste schaduwkanten te ontdekken en te omarmen in totale duisternis? Tijdens deze intense workshop stap je in de wereld van Jungiaanse archetypes en schaduwwerk geïnspireerd door Jung. In het donker geblinddoekt, ontdek je verborgen kanten van jezelf. Bereid je voor op een veilige, maar uitdagende ervaring vol stemexpressie, confrontatie en rollenspellen. Durf jij het aan om buiten je comfortzone te treden?

  Circle of Life
  17:45 - 19:15
  Renate

  Verbind met jezelf en anderen rond een thema en werk op verschillende, diepe lagen In deze cirkel neem je tijd voor jezelf. Om bewust te zijn met alles wat langskomt in de levenskringloop. Delen kan helen zijn. Je verbindt met jezelf en met elkaar. Je ontvangt inzichten en boodschappen vanuit kaarten en het veld. Het thema ontvouwt zich. Vervolgens begeleidt Renate een drummeditatie met zielsklanken, gericht op dit thema. Het beleven van de drumklanken van een sjamanen-drum heeft een helend en ontspannend effect. De trillingen van de drum brengen jouw energie in beweging. Dat wat niet langer dient wordt getransformeerd en losgelaten. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, mag het ontvangen en toelaten. De andere instrumenten die Renate inzet ondersteunen dit proces. Na deze cirkel ben je geïnspireerd, ontspannen en opgeladen.

  Place of Connection
  Place of Connection
  Energetisch Verbinden en Beschermen
  14:15 - 15:45
  Miracle Life

  Maak met speelse oefeningen kennis met je eigen energie en die van anderen
 Hoe zit dat nou eigenlijk als iemand afwezig of aanwezig is? Waarom kan je je op een festival met 10.000 man/vrouw het meest eenzame wezen op aarde voelen? Terwijl je in contact met één persoon volledig vervuld kan zijn? Wat is eigenlijk “je niet gezien of gehoord voelen”? In korte speelse oefeningen ervaar je hoe energetisch verbinden eigenlijk werkt en hoe het voelt als de verbinding ‘aan’ of ‘uit’ staat. Dit kan op verschillende manieren en niveaus. We gaan op chakra-niveau met elkaar verbinden en je ervaart hoe groot jouw energieveld is en dat je invloed hebt op de grootte en stevigheid ervan. Ook onderzoeken we of jij kan afstemmen op, waar de energie van de ander begint en wanneer jullie energie uitwisselen. Én leer je manieren waarop je jezelf schoon kan houden en schoon kan maken van energie van anderen. Dit is een workshop waar je zelf gaat ervaren, oefenen en spelen met energie.

  Veilig Verbinden
  16:00 - 18:00
  Rainey Ellen

  Ontdek de kracht van Grenzen, Toestemming en Intimiteit Deze workshop is een uitnodiging om diepgaande verbindingen aan te gaan terwijl je de kracht van jouw soevereine lichaam erkent en eert. Tijdens deze workshop verkennen we hoe veilige verbindingen worden versterkt door bewustwording van jouw eigen grenzen en toestemming. We duiken in de dynamiek van verbinding, onderzoeken de neiging om anderen te pleasen, of juist te nemen. We onthullen het patroon van tolereren, waarmee we inzicht krijgen in hoe deze patronen onze relaties vormen. Door middel van oefeningen, open gesprekken en praktische tools creëren we een omgeving waarin iedereen kunnen leren en groeien. De workshop zal je niet alleen helpen om meer bewust te worden van de dynamiek van veilige verbindingen, maar zal ook inzichten bieden in hoe je jouw grenzen kunt behouden en respecteren op een gezonde manier in jouw relaties. Of je nu worstelt met het vinden van jouw eigen stem in relaties, vaak anderen wil pleasen, of moeite hebt met het stellen van grenzen, deze workshop biedt een ruimte om deze patronen te onderzoeken en nieuwe manieren van verbinden te verkennen die gebaseerd zijn op zelfrespect, duidelijkheid en consent.

  Seks Talk: Sexy Connectie in Relaties
  18:15 - 19:15
  Renske Julia

  Kom lachen en huilen om alle herkenning in Renske's verhaal over 'geen zin in seks met mijn partner' Renske voelde jarenlang steeds meer weerstand tegen intimiteit met haar fantastische partner. Was ze stuk en haar relatie gedoemd? Nee! Seks moeten we Leren en Lust kan je Creëren! Kom luisteren naar Renske’s verhaal waarin ze persoonlijke ervaringen, kennis en een oefening deel en de relatie- en seksmythen onderuit schoffelt waar we allemaal zo’n last van hebben.

  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Ceremony
  Place of Ceremony
  Stem en Instrument
  14:15 - 15:45
  Theun Smulders

  Zelf je stem ontdekken vanuit je fysieke midden, een heleboel mooie instrumenten uitproberen, zingen in verbinding met je instrument en leren componeren vanuit de bron... Theun Smulders geeft les om te leren leven en zingen vanuit je fysieke midden, je hara. Daarnaast neemt hij een heleboel instrumenten mee. Het programma ziet er als volgt uit: introductie, sharing, uitleg van wat we gaan doen, Zen meditatie en oefeningen om je te verbinden met je fysieke midden, samen klanken vanuit je midden, kies je instrument, om de beurt zingen en klanken met je instrument, kijken of we samen kunnen spelen, afsluiting, sharing ronde. De stilte in… Voor beginners en gevorderden, neem gerust je eigen instrument(en) mee.

  Grounding Sound Ceremony
  16:00 - 17:30
  Sterre Leonor Kuna

  Sacred Sound Ceremony: Een begeleide reis door klanken en instrumenten Sacred Sound Ceremony biedt een ervaring om je eigen wortels te voelen, terug in je lijf te komen, in het hier en Nu te ervaren en te Zijn! Gronding geven van wat er speelt of voor wat er nodig is in het moment. Jij ligt, jij ontvangt en je wordt uitgenodigd om mee te klanken en te bewegen. Dit doen we door de ruimte open te stellen voor klank, zang en de prachtige instrumenten; drum, kristallen harp, shakers die jou meenemen in een gelaagdheid van energie. We richten ons op gronding, de Aarding in ons voor koestering, rust, verstilling, fundament. Een heerlijke start van het weekend of aan het einde van een dag Healing Garden. Start vanuit een stevig fundament, geef jezelf ruimte, doorstroom wat vast zit. Of geef alles een plekje door alle indrukken een plek te geven.

  Yoni Steam
  17:45 - 19:15
  Nanda de Kam

  Een persoonlijk en intens ritueel Yoni stomen is een persoonlijk en intens ritueel, wat al eeuwen ingezet wordt door vrouwen om je te verbinden met je lichaam en vooral ook je levensenergie te verbeteren en te ervaren. Voor iedereen met een yoni!

  Mannencirkel - Natuurlijke Ecstacy
  11:30 - 13:00
  Marco Kool

  Vind je het spannend om je “echt” te laten gaan? Of misschien vind je het juist wel heel lekker? Kun jij bij jezelf blijven en het loslaten, als een andere man je probeert te intimideren? Laat die mannelijke oerkracht maar los en de aarde shaken. Een magische manier om met elkaar los te laten wat je niet meer nodig hebt en meer te aarden.

  Yoniheaven
  13:15 - 14:45
  Anna Spohr

  Quality-time met jezelf. Is dat voor jou ook zo'n ding? De meeste vrouwen vinden dat moeilijk, tijd voor jezelf nemen, anderen lijken altijd voor te gaan. Het kussen van Yoniheaven herinnert je eraan. Een kussen dat dient om de godin in jezelf te voeden. En als je het niet godin wilt noemen, noem het dan vrede, tevredenheid, harmonie of wat voor jou op dit moment het meest in de buurt komt van heilig. Moeiteloos gefocust mediteer je ineens makkelijker. De warmte van onderen helpt je. Plezier en inzicht komen bij elkaar. Je hele zijn wordt vervuld van dankbaarheid. Zomaar, zittend op een kussen kom je in de hemel .... ​Het is niet nodig om naakt op het kussen te zitten en toch kan je volledig van het effect profiteren. Vrouwen van alle generaties biedt het de mogelijkheid om hun bekkenbodem te ontdekken als bron van vertrouwen en kracht. De onderbuik ​ervaar je terwijl je mediteert op het Yoni-kussen weer ​als datgene, wat zij in ​haar oorsprong is, een bron van leven, creativiteit, vreugde, vergeving, vertrouwen, energie, lust en genot. Maximaal 12 deelnemers. Inschrijven bij de muntenbalie.

  Place of Joy
  Place of Joy
  The Power of the Elements
  14:15 - 15:15

  Vuur, water, lucht en aarde... Tijdens deze dansworkshop onder begeleiding van Nina gaan we voelen en ervaren wat de elementen met het lichaam doen Vrijheid om te bewegen en te doen wat je lichaam je ingeeft, wil je kruipen als een worm, springen als een kikker of juist in rust bewegen als een vlinder… Alles is goed!

  Speelse ouder en kind yoga
  15:30 - 16:30

  Verbind met je kind en jezelf tijdens deze heerlijke speelse yogales Samen met je kind(eren) aan yoga doen; doormiddel van speelse yogaoefeningen, zintuig en massage spelletjes. Zo verkennen we ons lichaam. We bewegen, ontdekken, ontspannen en spelen samen. Om je zo meer te verbinden met je kind en jezelf. Samen plezier maken én tegelijk je fysieke lijf leren kennen en onderzoeken. We gebruiken hiervoor ook materialen & objecten die onze fantasie en zintuigen zullen prikkelen. En zetten we de super-powers in van de yoga dieren. In deze Ouder & Kind Yogales combineert Rachel creatieve en fysieke opdrachtjes om lichaamsbewustzijn te ontwikkelingen bij de kinderen en hun ouders. Hiervoor worden allerlei verschillende yoga technieken en materialen gebruikt.

  Hoe zit je in je vel? Yoga voor tieners
  16:45 - 17:45

  Ontdek de relatie tussen lichaam, hart en geest In deze workshop onderzoeken we samen hoe we lekker in ons vel kunnen zitten en blijven. Dit doen we door ons lichaam, onze geest en ons hart te verkennen. We noemen dit Yoga. Want Yoga betekent “verbinding”. We verbinden ons lijf, met onze gedachtes en onze emoties. Dit doen we door fysieke yoga-houdingen, waar we sterk en lenig van worden. En ontwikkelen zo lichaamskennis. (Lichaamswijsheid) Maar ook via zintuig-onderzoek leren we wat prikkels zijn. We doen samen ontspanningsoefeningen. Zo ontdekken we de relatie tussen ons lichaam en geest. En praten we over wat we voelen en vinden via deugden en emoties kaarten. Dit alles komt samen in deze fysieke, speelse, leerzame en creatieve workshop van Rachel de Boer: Hoe zit je in je vel ?

  Zien zonder ogen
  11:30 - 12:30

  Wanneer we ons brein in balans brengen en afstemmen op de wijsheid van ons hart en onze innerlijke leider (intuïtie) krijgen we weer toegang tot ons volle bewustzijn. Een expressie daarvan (naast telepathie bijvoorbeeld) is ons vermogen om de fysieke realiteit te kunnen ZIEN terwijl we een lichtdicht masker dragen. Met dit 'heldere zicht' kunnen we een boek lezen, puzzels maken, door een ruimte lopen zonder obstakels te raken terwijl we een verduisterend masker dragen. Kinderen kunnen hun heldere zicht vrij gemakkelijk ervaren omdat hun brein nog aardig werkt zoals het de bedoeling is: in balans. De kinderen zijn daarin onze leraren! Kom je spelen?

  Ouder & Kind Yoga
  12:45 - 13:45

  Samen met je kind aan yoga doen. Doormiddel van speelse yogaoefeningen, massagespelletjes en ademoefeningen gaan we het lichaam verkennen en onderzoeken. Lichaamsbewustzijn creëren en heerlijk samen bewegen. Maar we gaan ook ontspannen, visualiseren om je zo echt te verbinden met je kind. Samen plezier maken en je fysieke lijf leren kennen. Doen jullie mee?

  Place of Tea
  Place of Tea
  Concert
  14:30 - 15:30

  Kom thuis in jezelf bij de muziek van Michaël Een concert van Michaël is ontwapenend en neemt je terug naar je hart in al haar openheid en kwetsbaarheid. Zijn muziek heeft een effect op je waarin je voelt dat je thuis kunt komen. In zijn nummers komen allerlei thema’s langs, van zowel de lichte als donkere kant van onszelf. Van het vieren van het leven, maar ook de struggle ermee, van het vinden van antwoorden maar ook het zoeken ernaar, van het weten maar ook van het niet weten. Non dualiteit is dan ook een concept wat vaker in zijn muziek terug komt. Kenmerkend aan Michaël is zijn eigen sound waarin vele invloeden te horen zijn van allerlei muziekstromingen als ook spirituele tradities. Zo hoor je geregeld mantra’s en medicinesongs van over de hele wereld terug in zijn nummers. Daarbij heeft hij ze verweven met zijn eigen stijl en melodie. Michaël bracht tot dusverre 2 Ep’s en 1 Cd uit, en na de zomer zal zijn nieuwe album “the Innerwithin” uitkomen. Hij zal nummers delen van “to the Mountain and back” die geschreven zijn in de Himalayas, “Æ” wat een sterke verbinding met het sjamanisme heeft en zijn nieuwe album wat weer een heel eigen en volwassener sound heeft. Laat je meenemen op een reis door je hart!

  Wildplukwandeling
  11:30 - 12:30

  Ga mee op een leerzame wildpluktocht met Patti van Beleef de Natuur en ontdek het avontuur en de heerlijkheden die de natuur te bieden heeft. Tijdens deze tocht zal Patti je alles vertellen over de natuur terwijl je verschillende planten ontmoet en proeft. Tijdens de wildpluktocht gaan we op zoek naar planten, waarbij we altijd respectvol met de natuur omgaan. Je leert welke planten je in je eigen omgeving kunt vinden en wat je er eenvoudig mee kunt bereiden, met aandacht voor belangrijke overwegingen. Elke plant heeft unieke eigenschappen die je kunnen helpen om een gezond leven te leiden en om een diepere verbinding met de natuur te ervaren. Verzamelen bij de marktkramen links van de toiletten.

  Place of Transformation
  Place of Transformation
  De boodschap van de paarden
  14:15 - 15:15

  Kom in contact met de oerkracht van het paard Paarden zijn puur en eerlijk. Paarden laten je zien wie je bent en wat jij nodig hebt. Door deze manier van zelfreflectie en en bewustwording wordt je geconfronteerd met je eigen kracht, talenten, maar ook met je schaduw kanten. Door dit onder ogen te zien kan het paard je helpen om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te komen.

  Sjamanistische ceremonie met de paarden
  17:45 - 18:45

  Laat je verrassen door de boodschap van de paarden Ontmoet de kracht van het paard dat met al haar diepe en oeroude wijsheden in staat is om jou dieper te laten luisteren naar de stem van je ziel. De paarden brengen je in alle openheid én in contact met ‘het alwetende veld’ terug naar jouw bronverbinding. Net zoals jij misschien benieuwd bent naar de paarden, verheugen de paarden zich ook op een ontmoeting met jou. Sonja en Nadja laten alles in de wei, in het moment, ontstaan, dus laat je verrassen wat de paarden jou te vertellen hebben. Ook de workshop die wordt gegeven wordt bepaald op de dag zelf en is afhankelijk van wat het veld laat zien

  Boodschap van de paarden
  11:00 - 12:00

  Paarden zijn puur en eerlijk. Paarden laten je zien wie je bent en wat jij nodig hebt. Door deze manier van zelfreflectie en en bewustwording wordt je geconfronteerd met je eigen kracht, talenten, maar ook met je schaduw kanten. Door dit onder ogen te zien kan het paard je helpen om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te komen. Inschrijven graag op de inschrijflijst (op de tafel bij de Place of Transformation).

  Yoga tussen de paarden
  12:00 - 13:00

  Een heerlijke yogales in de buitenlucht tussen de sjamanistisch getrainde paarden. Elke les is anders: soms lopen de paarden rustig rond, soms komen ze naar je toe voor een liefdevolle adjustment, en soms doen ze ook helemaal niets en kijken ze rustig toe. De paarden zijn vrij om te kiezen of ze interactie willen of niet!

  Zaterdag

  Programma Zaterdag 24 Augustus

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Gathering
  Place of Gathering
  Verbindende openingsmeditatie
  Starttijd: 11:00
  Eindtijd: 11:30

  In connectie met de natuur, onszelf en elkaar Adem in, adem uit… Tijdens deze meditatie nemen we even een moment de tijd om aan te komen op het prachtige Erkemederstrand, ons te verbinden met de natuur, met onszelf en met elkaar. Begeleid door de soundhealing instrumenten van Geert Jan kom je steeds dieper in contact. Zo zetten we samen de energie neer voor een onvergetelijk weekend! Want: het fijnste festival maken we immers met zijn allen. Fijn als jij ook meedoet!

  Gong en Geur
  11:30 - 12:30

  Van stilte naar lawaai en terug naar stilte, onder een deken van geursensaties Gongen en andere metalen klank voortbrengers begeleiden deelnemers op een reis door diverse geurfrequenties of anders gezegd: Diverse geuren begeleiden de deelnemers in een reis van klanksensaties.

  Healing Sound Journey
  12:30 - 14:30
  Freddy en Jarina

  Healing Sound Journey; in frequentie met je eigen essentie! Via diverse inwijdingen zijn de levenspaden van Freddy en Jarina met elkaar verstrengeld geraakt. Hierdoor is een unieke verdieping ontstaan. Door de diepte van hun klanken en de authenticiteit van hun verbinding met de helende kracht van geluid. Manifesteert alles zich via energie, trilling, klank en frequentie. Deze Healing Sound Journey nodigt het rationele deel van onze geest uit om zich mee te laten voeren in de weidsheid en verwondering van klinkende energiegolven.

  ReSoul Sessions
  14:30 - 16:30
  Iris Inaya

  Her-inneren wie je ten diepste bent? Vrij en verbonden met jou ziel? Kom het ervaren in deze sjamanistische ceremoniële reis met Kundalini en Lightlanguage Activatie en je eigen Ademwerk. Zin om lekker in je lijf te zakken, in meer stroming vanuit ‘zijn’? Kom naar Resoul Sessions en maak een reis diep naar binnen met deze krachtige mix van Kundalini Activating Energy, een live Lightlanguage Soundjourney, en je eigen ademwerk. Gun jezelf een welverdiende break met deze sjamanistische ceremoniële sessie. Een sessie die zorgt voor meer vrijheid, rust en verbinding met wie je ten diepste bent! Voel je welkom.

  ReSoul Sessions
  14:30 - 16:30
  Iris Inaya

  Her-inneren wie je ten diepste bent? Vrij en verbonden met jou ziel? Kom het ervaren in deze sjamanistische ceremoniële reis met Kundalini en Lightlanguage Activatie en je eigen Ademwerk. Zin om lekker in je lijf te zakken, in meer stroming vanuit ‘zijn’? Kom naar Resoul Sessions en maak een reis diep naar binnen met deze krachtige mix van Kundalini Activating Energy, een live Lightlanguage Soundjourney, en je eigen ademwerk. Gun jezelf een welverdiende break met deze sjamanistische ceremoniële sessie. Een sessie die zorgt voor meer vrijheid, rust en verbinding met wie je ten diepste bent! Voel je welkom.

  Blue Lotus Ceremony & Yin embodiment
  16:30 - 18:00
  Araliya Life Flow

  Ontdek een diepe rust en verbondenheid tijdens de licht euforische Blauwe Lotus ceremonie & Yin en ervaar toegang tot diepere delen van je onderbewuste Zelf De reis begint met een Blauwe Lotus thee ceremonie waarbij we de subtiele en kalmerende effecten ontdekken. De thee is verwarmd en geeft een licht euforisch gevoel en brengt jou naar diepere delen van je onderbewuste zelf. De symboliek achter de Lotus gaat o.a. over de zonsopkomst en ondergang, over het ontkiemen in de modder waar de Blauwe Lotus zich wortelt in het donkere onbekende. De kracht van deze ceremonie is om vanuit deze (donkere, onbekende) plek naar het hogere bewustzijn te transformeren. En zo een diep niveau van verbinding met het goddelijke te kunnen ervaren. De Blauwe Lotus in samenwerking met de Yin houdingen leidt ons naar een diepe droomstaat en brengt balans, sereniteit en verzachting in het zenuwstelsel. “There is a story in Egypt that claims that when the Blue Lotus flower returns to humanity, consciousness will rise again”

  Muzikaal Optreden
  18:00 - 19:00

  Mantra's en Blue Lotus Ceremony
  19:00 - 20:30

  The Incredible Stacks
  20:30 - 22:30
  The Incredible Stacks

  DJ Isis
  22:30 - 01:00

  Place of Balance
  Place of Balance
  Morning Yoga
  08:30 - 09:30

  Laat stress achter je, versterk je lichaam en focus je geest voor een energieke start van de dag Begin je dag met een verfrissende dosis Hatha Yoga met Lot! Laat stress achter je, versterk je lichaam en focus je geest voor een energieke start van de dag. Sluit je aan bij onze ochtendyogales en omarm de kracht van beweging, ademhaling en mindfulness. Start je dag op de perfecte manier en voel je helemaal klaar om de wereld aan te kunnen!

  Vinyasa Yoga
  09:45 - 10:45

  Deze enthousiasteling helpt jou graag om je energie weer lekker te laten stromen. Ik daag je graag uit in je practise, met een sprankeltje humor en lichtheid, om jezelf te verrassen en er misschien achter te komen dat je meer kunt dan je dacht. Daarnaast er ook helemaal ok mee te zijn als iets die dag misschien niet lukt, er is altijd mogelijkheid voor groei! De focus ligt ook op ‘uit je hoofd in je lichaam’, zodat je nog meer in verbinding met jezelf (en anderen) komt en je met aandacht en energie van het Healing Garden Festival kunt genieten!

  Wake up your Body
  11:30 - 12:30

  Laat je lichaam zachtjes wakker trillen ademen en bewegen Lekker easygoing de eerste opstart van een nieuwe dag, zelf (samen in de groep) onderzoekende (vormloos) door het lichaam met adem movement stretch. Zodat jij helemaal in tune bent met wat jouw lichaam en gevoel nodig hebben voor deze dag. Altijd met lichaamsbewustwording ontdekken, altijd weer anders… Alle touch feeling breath movement integrerend tot vormeloos volgen van het moment: Zo worden we graag wakker!

  Breathwork & IJsbad
  12:45 - 14:45
  Tjeerd Buis

  Leer hoe je door middel van breathwork, mindset en het ijsbad, meer energie aanmaakt, stress de baas word, zeer diep ontspant en je immuunsysteem een boost geeft In deze workshop ga je leren hoe je Breathwork effectief kunt inzetten om je stress te verlagen, meer energie aan te maken, diep te ontspannen, emoties te laten stromen en gezondheid te verbeteren. Ook kan je onder begeleiding het ijsbad trotseren en met de juiste mindset en ademhalingstechnieken comfort vinden in de discomfort. Een APK voor je gehele systeem!

  Acro Yoga
  15:00 - 16:30
  Karimu Corbeek

  Flight School: Take Off with Acroyoga Fundamentals Onze workshop is een verkwikkende workshop waar deelnemers vertrouwen, verbinding en gelach verkennen terwijl ze de kunst van acroyoga ontdekken. Deze workshop is wat gebeurt als er harmonieuze mix van speelsheid en mindful beweging ontstaat.

  Yin Yoga & Live Mantra's
  16:45 - 18:15
  Tara & Sky Govinda

  Zak diep in rust met Yin yoga en mantra muziek. Laat de harmonieuze klanken je begeleiden naar een staat van diepe ontspanning en innerlijke rust. Yin Yoga met Live Mantra’s voor innerlijke rust en welzijn. Door met Yin Yoga lang en diep in de Yoga posities te gaan kunnen we dieper ontspannen en loslaten van alle stress en spanning die we voelen in ons lichaam. De live Mantra’s helpen om dieper in de Yoga posities te zakken en de ‘mind’ stil te maken zodat we in contact komen met onze diepste essentie, de innerlijke stilte en gelukzaligheid van onze ware zelf.

  Yoga Flow & Live Guitar
  19:00 - 20:15
  Jochem en Leonie

  Geniet van deze Yoga Flow met heerlijke dromerige Live muziek op de gitaar. Leonie en Jochem nodigen je uit voor een unieke workshop waar ontspanning centraal staat, dankzij de harmonieuze samensmelting van yoga en live gitaarmuziek. Tijdens deze bijzondere ervaring leidt Leonie je door een yoga-flow die geschikt is voor alle niveaus, waarbij ze aandacht besteedt aan gentle stretches en ontspanning. Terwijl je je beweegt door de houdingen, speelt Jochem kalmerende melodieën op zijn gitaar, waardoor een sfeer van rust en sereniteit ontstaat. De workshop eindigt met een diepgaande meditatie, waarin je jezelf kunt verliezen in een oase van innerlijke rust en dromen. Of je nu een beginnende yogi bent of een doorgewinterde beoefenaar, we nodigen je uit om je mee te laten voeren door de muziek en de harmonie van lichaam en geest te omarmen. Zien we je daar?

  Slow Flow
  20:30 - 21:45
  Ivana Borsje

  Let yourself flow through the different asanas of relaxing and active movement In deze les bouw je rustig op van ontspannende asanas ( bewegingen) naar activere houdingen. In het midden van de les gebruikt Ivana een flow waar ze ook wat danselementen in verwerkt. En aan het einde sluiten we af met een meditatie met klank. Deze les is toegankelijk voor alle niveaus.

  Place of Stillness
  Place of Stillness
  Sjamanistische Trancereis
  11:45 - 13:15
  Marcel Boschma

  De Sjamanistische Trancereis is een zachte en krachtige manier om jezelf te helen. Marcel Boschma leert je een simpele manier om te ontspannen en te mediteren, gevolgd door een inleidende soul retrieval. Nieuwsgierig? Kom!

  Heling Dideridoo Workshop
  13:30 - 15:00
  Marlien Vijhuizen

  Ervaar de helende kracht van de didgeridoo in deze bijzondere workshop! De didgeridoo is een bijzonder muziekinstrument uit Australië. Behalve dat het luisteren naar dit geluid je in diepe ontspanning en zelfs trance kan brengen, blijkt uit steeds meer onderzoek dat het zelf bespelen ervan een onwijs positieve invloed heeft op zowel je mentale als fysieke gemoedstoestand. Het helpt zelfs tegen snurken! Tijdens deze workshop ervaar je eerst zelf wat het geluid van de didgeridoo is. Marlien brengt je in ontspanning met ademhalingsoefeningen waarbij je lekker mag genieten van de klanken van zowel de didge als de handpan. Vanuit deze space gaan we vervolgens aan de slag en leer je hoe je zelf een didgeridoo bespeelt. Of je nu beginner bent, of al wat ervaring hebt, iedereen is van harte welkom!

  Shamanic Healing Journey
  15:15 - 16:45
  Peter Moerkens

  Trancereis
  15:15 - 16:45
  Dagmar Aben

  Een diepe innerlijke reis op helende klanken Een innerlijke reis die je terug brengt bij de oorspronkelijke staat van zijn. Het wezen dat je bent los van al wat aan je vastgeplakt zit. Kom in verbinding met je oer, je innerlijke-weten, de bron. Via stemklank in combinatie met diverse sjamanistische instrumenten, zoals ratels en de drum kom je in trance. Waarin je een reis maakt door diverse dimensies van het bestaan en verbinding legt met je roots. Een diepe innerlijke reis die ook wel wordt vergeleken met een reis met psychedelica/ hallucinogenen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je kleuren of beelden ziet, sensaties ervaart en je lijf vanzelf wil bewegen om spanning en stress te ontladen.

  Ademen met Lune
  17:00 - 18:30
  Lune van den Eerenbeemt

  Adem je vrij! En laat alles stromen wat gevoeld wilt worden Als iedereen een plekje heeft gevonden en lekker zit begint Lune met een fijne en duidelijke uitleg over wat er gaat gebeuren. Dan start ze met een korte meditatie als iedereen ligt. De verbonden ademhaling begint dan en Lune en haar assistenten en lopen rond om te zorgen dat iedereen aan persoonlijke aandacht toe komt. We ademen ongeveer een uur, waarvan 45 minuten actief, waar veel emotie de ruimte krijgt om los te komen. De laatste 15 minuten mag de ademhaling op een lager pitje en dit is het moment dat alles mag integreren. Daarna mag iedereen weer rustig komen zitten en eindigen we met een korte sharing.

  Place of Knowledge
  Place of Knowledge
  Verdiepende Natuurbeleving
  09:45 - 11:15
  Selwin Verwoord

  Ontketen je zintuigen in de wildernis en vlecht een diepe relatie met de natuur in je leven, ben je klaar om haar geheimen te ontrafelen? Ontwaak je zintuigen: Leer de subtiele signalen van de natuur te herkennen en te interpreteren. Tijdens de workshop verkennen we op een bewuste en speelse wijze hoe we ons zintuiglijk bewustzijn kunnen vergroten. We duiken in de essentiële principes van overleving en het cultiveren van een diepe band met de natuur. Geïnspireerd door de vaardigheden van wildernisexperts en inheemse culturen, streven we naar een diepgaande verbinding en harmonie met de natuurlijke wereld om ons heen.

  Schaduwwerk in de duisternis
  11:45 - 13:30
  Marco Kool

  Durf jij het aan om je diepste schaduwkanten te ontdekken en te omarmen in totale duisternis? Tijdens deze intense workshop stap je in de wereld van Jungiaanse archetypes en schaduwwerk geïnspireerd door Jung. In het donker geblinddoekt, ontdek je verborgen kanten van jezelf. Bereid je voor op een veilige, maar uitdagende ervaring vol stemexpressie, confrontatie en rollenspellen. Durf jij het aan om buiten je comfortzone te treden?

  Familie opstelling
  13:45 - 15:45
  Claes-Berend van der Kolk

  Wat houdt je tegen om van je droomleven te genieten? In deze workshop helpen we elkaar de hemel op aarde te brengen. Claes-Berend begeleidt met veel liefde en humor een aantal familieopstellingen, samen met jullie, de deelnemers als space-holder en plaatsvervanger van vaders, moeders en andere belangrijke mensen is het leven van degene die een opstelling krijgt. Als je echt naar de bron van je schaduw durft te gaan om daar liefde naartoe te brengen, dan is je bevrijding aanstaande. Daar kunnen we samen door middel van een familieopstelling aan bijdragen. Claes-Berend wil je graag begeleiden als je die moed hebt.

  De creatie van de heilige geometrie
  16:00 - 18:00
  Casimir ten Have

  Krijg je meer binding met de supernatuurlijke realiteit door heilige geometrie te tekenen en begrijpen Geheime geometrie staat bekend als de architectuur van het universum. Het onthult en verklaart de precieze manier waarop de energie van creatie zichzelf organiseert. Van de spiralen van sterrenstelsels tot delicate sneeuwvlokjes en zelfs het ontwerp van het leven, zoals ons DNA. Het tekenen en bestuderen van heilige geometrie is een krachtige manier om te ontspannen en innerlijke harmonie en balans te creëren. Ook is het een taal waarmee je supernatuurlijke ervaringen meer tastbaar kan maken. Tijdens deze workshop leer je hoe deze verschillende geometrische vormen gemaakt worden, zodat je deze meditatieve staat van zijn kan beoefenen wanneer je maar wilt. Je krijgt spullen om mee te tekenen en een uitleg met voorbeelden. De workshophouder loopt rond om mensen individueel te helpen met tekenen. In het begin tekent iedereen hetzelfde patroon, aan het eind kiezen mensen hun eigen vorm.

  Shamanic Breathwork
  19:00 - 21:00
  Naz Dur

  Creëer ruimte om te zijn. Zijn zoals je bent, terug naar je ware essentie. In deze ceremonie hervinden we onze (sensuele)energie. Met bewuste momenten van verbinding ademen we met onze ware natuur, ademen we met spirit. In een veilige setting, zodat we onze diepere lagen kunnen aanraken en het oude van ons kunnen afschudden. Met de Shamanic Breathwork wordt er een krachtig energie veld neergezet, waarin een liefdevolle en veilige bedding kan ontstaan. Want zodra we ons veilig voelen ontstaat er ruimte om stukken liefdevol aan te kijken en te omarmen. Het geluid van de Sjamanen drum, het geluid van moeder aarde, helpt je steeds dieper in jouw lijf te zakken. In de verbonden ademhaling gaan we nog dieper voelen, toelaten, ontvangen en loslaten wat ons niet meer dient. Met elke bewuste ademhaling stroomt spirit door je heen, bewustwording brengend in elke cel in jou lichaam. We helen van binnen uit en laten dit naar de oppervlakte komen. We verbinden met de zichtbare en onzichtbare wereld om ons heen. Lichaam, geest, hart, en ziel smelten samen. Tijd en ruimte worden één terwijl we steeds dieper zakken in de helende bedding van ons lichaam.

  Place of Connection
  Place of Connection
  Veilig Verbinden
  11:30 - 13:30
  Rainey Ellen

  Ontdek de kracht van Grenzen, Toestemming en Intimiteit Deze workshop is een uitnodiging om diepgaande verbindingen aan te gaan terwijl je de kracht van jouw soevereine lichaam erkent en eert. Tijdens deze workshop verkennen we hoe veilige verbindingen worden versterkt door bewustwording van jouw eigen grenzen en toestemming. We duiken in de dynamiek van verbinding, onderzoeken de neiging om anderen te pleasen, of juist te nemen. We onthullen het patroon van tolereren, waarmee we inzicht krijgen in hoe deze patronen onze relaties vormen. Door middel van oefeningen, open gesprekken en praktische tools creëren we een omgeving waarin iedereen kunnen leren en groeien. De workshop zal je niet alleen helpen om meer bewust te worden van de dynamiek van veilige verbindingen, maar zal ook inzichten bieden in hoe je jouw grenzen kunt behouden en respecteren op een gezonde manier in jouw relaties. Of je nu worstelt met het vinden van jouw eigen stem in relaties, vaak anderen wil pleasen, of moeite hebt met het stellen van grenzen, deze workshop biedt een ruimte om deze patronen te onderzoeken en nieuwe manieren van verbinden te verkennen die gebaseerd zijn op zelfrespect, duidelijkheid en consent.

  Tien keer per dag verliefd
  13:45 - 15:45
  Miracle Life

  Maarten en Chantal zijn 10 keer per dag verliefd en delen graag hoe ze dat doen! Om maar met de deur in huis te vallen; Maarten en Chantal zijn verliefd! Ja, echt! Zij zijn meerdere keren per dag werkelijk verliefd. Hoe ze dat doen? Uitspreken wat er leeft én de tijd nemen om te voelen wat dat in beweging brengt.
 Ze stemmen met veel aandacht op elkaar af en scheppen bewust veel kleine momentjes om de absolute schoonheid in elkaar te zien. In deze workshop leer je dat het enige dat je nodig hebt, een bereidheid is om onverwachte ervaringen op te doen en een verlangen om jezelf en elkaar te voelen. Simpel, liefdevol en zo waardevol voor jouw relatie!

  Living your Truth: a tantric approach to life
  16:00 - 18:30
  Fieke en Joey

  Verken belemmerende overtuigingen en ontdek jouw innerlijke kracht In deze tantra workshop krijg je de kans om je gedragspatronen, conditioneringen en beperkende overtuigingen te verkennen. Je ontdekt jouw innerlijke kracht terwijl je op je lichaam afstemt, verlangens uitdrukt, grenzen stelt en je kwetsbaarheid omarmt in relaties. In deze reis van zelfbekrachtiging, openen we naar een vreugdevol, liefdevol leven omdat we de verantwoordelijkheid voor ons leven terugnemen en we hierdoor in vrijheid door het leven kunnen gaan.

  Introduction into Tantra: bewuste verbinding
  19:00 - 21:00
  Integrated Tantra

  Wat als de ander een poort is naar werkelijke vrijheid? In deze Introductie tot Tantra workshop duiken we in de kunst van bewuste verbinding. Volgens Tantra vinden we diepe verbinding als we leren ‘ja’ te zeggen tegen onze ervaringen. Als we stoppen met het ontkennen of tegenwerken van wat waar is voor ons. En als we onszelf kunnen ‘laten zijn’ in contact met een ander. De traditie van Tantra bestaat al meer dan 2500 jaar. In tegenstelling tot sommige spirituele stromingen die beoefenaars uitnodigen zich te isoleren en bepaalde menselijke ervaringen zoals passie, woede en verlangen uit te sluiten, moedigt Tantra ons aan om volledig in het leven te stappen en ons te verbinden met de mensen om ons heen. Wanneer we in interactie treden met het leven, kunnen we erdoor geraakt worden, en als we ons laten raken door het leven, kunnen we echt groeien door ervaring. In deze workshop openen Ruben en Helena (psychologen, Tantra-leraren en ademwerk-begeleiders) een bewuste ruimte voor jou om de verbinding met jezelf te verdiepen, tools te leren om oprecht in contact te zijn met een ander zonder jezelf te verliezen en je open te stellen voor het mysterie van het leven. Deze workshop is beginners vriendelijk, maar ook interessant als je al ervaring met Tantra hebt!

  Programma Zaterdag 24 Augustus

  Zaterdag 24 augustus

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Ceremony
  Place of Ceremony
  Magdalene Rose Codes
  11:30 - 13:00
  Coosje Knape

  Je bent welkom in Haar veld, van Liefde. Her-inner: Maria Magdalena en the Rose Lineage Maria Magdalena, alchemiste voor de Liefde, beperkt zich niet tot een historisch figuur, mythe, Priesteres… Zij is een aan-wezig archetype in Ons allemaal! In de Magdalene Rose Codes Ceremony zul je her-innerd worden aan de codes van The Rose Lineage.

  De Heiligheid van de Baarmoeder
  13:15 - 14:45
  Marian, Inge en Nashaira

  Leer op een liefdevolle en respectvolle manier in verbinding te komen met jouw krachtbron, de baarmoeder. In deze workshop creëren we een veilige sfeer van liefdevolle verbondenheid. Daarna gaan we het lichaam met oefeningen sensueel en seksueel openen. Na krachtige oefeningen gaan we het sensuele en seksuele integreren. In een open en diep contact met onze baarmoeder kunnen we het geheim en de heiligheid ontmoeten. Het kan de kracht van reinigen van blokkades zijn of de schoonheid van onze essentie. Alle ervaringen worden uitgenodigd om beleefd te worden. We sluiten de workshop in een cirkel af, zodat iedere vrouw zich veilig voelt als ze de workshop verlaat. Direct na de workshop zijn we buiten deze ruimte bereikbaar voor verdere vragen of het delen van ervaringen.

  Kundalini NRGY
  15:00 - 16:30
  Chelsea van Nifterick

  Contact met je binnenwereld is de basis voor het leven van je droomleven, en in deze sessie nodigt Chelsea je uit om die wereld te verkennen. Een Kundalini Nrgy sessie is een energetisch ervaring die je opnieuw verbindt met je ware essentie. In de Kundalini NRGY sessie kom je in verbinding met een veld van intelligente energie. Het nodigt je individuele energiesysteem uit om van binnenuit te ontwaken en een bijzondere reis van zelfontdekking te maken. Kundalini energie kent vele namen: levenskracht, Ki, Chi, Prana. Met een sessie kan je deze levenskracht op een diepgaandere manier ervaren. Het is een uitnodiging. Zodra jij deze uitnodiging aanvaardt en in overgave gaat, kan jouw energie ontwaken op een manier die perfect past bij jou!

  Dieper zakken in je bekken
  16:45 - 18:15
  Chantal - Miracle Life

  Maak kennis met de kracht van jouw bekken door aanraking, dans en een krachtige meditatie
 Maak kennis met de kracht van jouw bekken door aanraking, dans en verbinding te maken met haar middels een meditatie.
 Als jij je meer kunt verbinden met jouw bekken, kun je jezelf meer stevigheid geven en zorgt dit voor gronding. Zo kun je jouw eigen kracht voelen en jezelf echt een plek geven op deze aarde. Het bekken is namelijk een plek waar veel wijsheid, kracht en emotie opgeslagen ligt. In deze workshop gaan we vooral verbinden met de kracht en de gronding die ze kan bieden.
Deze workshop is bedoeld voor vrouwen om in een veilige setting samen te kunnen oefenen en voelen.

  Yoni Steam
  19:30 - 21:00
  Nanda de Kam

  Een persoonlijk en intens ritueel Yoni stomen is een persoonlijk en intens ritueel, wat al eeuwen ingezet wordt door vrouwen om je te verbinden met je lichaam en vooral ook je levensenergie te verbeteren en te ervaren. Voor iedereen met een yoni!

  Place of Joy
  Place of Joy
  The Power of the Elements
  11:30 - 12:30

  Vuur, water, lucht en aarde... Tijdens deze dansworkshop onder begeleiding van Nina gaan we voelen en ervaren wat de elementen met het lichaam doen Vrijheid om te bewegen en te doen wat je lichaam je ingeeft, wil je kruipen als een worm, springen als een kikker of juist in rust bewegen als een vlinder… Alles is goed!

  Speelse ouder en kind yoga
  12:45 - 13:45

  Verbind met je kind en jezelf tijdens deze heerlijke speelse yogales Samen met je kind(eren) aan yoga doen; doormiddel van speelse yogaoefeningen, zintuig en massage spelletjes. Zo verkennen we ons lichaam. We bewegen, ontdekken, ontspannen en spelen samen. Om je zo meer te verbinden met je kind en jezelf. Samen plezier maken én tegelijk je fysieke lijf leren kennen en onderzoeken. We gebruiken hiervoor ook materialen & objecten die onze fantasie en zintuigen zullen prikkelen. En zetten we de super-powers in van de yoga dieren. In deze Ouder & Kind Yogales combineert Rachel creatieve en fysieke opdrachtjes om lichaamsbewustzijn te ontwikkelingen bij de kinderen en hun ouders. Hiervoor worden allerlei verschillende yoga technieken en materialen gebruikt.

  Sieraden maken voor kids
  14:00 - 15:00

  Laat je kind de magie van meditatief sieraden maken ontdekken en na afloop stralen met de eigen creatie! Leuke creatieve workshop voor jonge kunstenaars om hun fantasie de vrije loop te laten en unieke, handgemaakte sieraden te creëren. Ze zullen werken met kleurrijke kralen, glinsterende steentjes en diverse andere materialen.

  Spelen met Energie
  15:15 - 16:15

  Vrije, blije vogels
  16:30 - 17:30

  Maak een mooie vrije blije vogel met beweegbare vleugels We gaan stokpop vogels maken in de allermooiste kleuren. Doe mee en maak een mooie vrije blije vogel met beweegbare vleugels. En vlieg met ons mee over ons festival terrein. Voor alle leeftijden, maar ben je onder de 6 jaar kom dan met kniphulp van je ouders.

  Kinderyoga
  17:45 - 18:45

  Yogales voor je kind waarin plezier centraal staat Kinderyoga met Chelsea van Yogabeertjes op Healinggarden! In deze les staat plezier centraal. Je kindje wordt een echt Yogabeertje met Yogabeertjes oortjes. De Yogabeertjes yogamatjes liggen al klaar! Doe je gezellig mee?

  Place of Tea
  Place of Tea
  Singing Circle
  13:30 - 15:00
  Pillars of Light

  Stap binnen in onze betoverende Singing circle en ervaar de kracht van samen zingen, en hoe mantra's en spirit songs je ziel verbinden en je hart openen In deze Singing Circle komen we samen on de helende kracht van muziek te ervaren in een veilige en warme omgeving. We zingen mantra’s en spirit songs die ons kunnen helpen negatieve energie los te laten en positieve vibraties te omarmen, waardoor we ons meer verbonden voelen met onszelf en elkaar. Samen zingen bevorderd een gevoel van rust, vreugde en innerlijke vrede, terwijl we een harmonieuze gemeenschap creëren waarin iedereen zich welkom voelt en kan bijdragen aan de collectieve energie. De ervaring van gezamelijke zingen gaat verder dan alleen de muziek. Het is een reis van zelfontdekking en groei.

  Terugzing concert

  Terugzing concert

  Place of Transformation
  Place of Transformation
  Boodschap van de paarden
  11:00 - 12:00

  Paarden zijn puur en eerlijk. Paarden laten je zien wie je bent en wat jij nodig hebt. Door deze manier van zelfreflectie en en bewustwording wordt je geconfronteerd met je eigen kracht, talenten, maar ook met je schaduw kanten. Door dit onder ogen te zien kan het paard je helpen om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te komen.

  Yoga tussen de paarden
  12:00 - 13:00

  Een heerlijk begin van je dag tussen sjamanistisch getrainde paarden Deze zomer kan je elke ochtend deelnemen aan een heerlijke yogasessie tussen de paarden van Sonja en Kendres. Hier leer je niet alleen je lijf, maar ook een stukje van jezelf kennen. Tijdens een sessie met deze fantastische dieren komen er namelijk vragen op als: Waar sta ik? Hoe verhoud ik mij tot de ander? Blijf ik staan of maak ik plaats? Hoe reageer ik in contact? En misschien wel de belangrijkste: Wat doet het met me als ik niet gezien wordt? Superinteressant! Doe je mee? Elke les is anders: soms lopen de paarden rustig rond, soms komen ze naar je toe voor een liefdevolle adjustment, en soms doen ze ook helemaal niets en kijken ze rustig toe. De paarden zijn vrij om te kiezen of ze interactie willen of niet! Deze les is geschikt voor beginners en gevorderden.

  Sjamanistische ceremonie met de paarden
  18:00 - 19:00

  Laat je verrassen door de boodschap van de paarden Ontmoet de kracht van het paard dat met al haar diepe en oeroude wijsheden in staat is om jou dieper te laten luisteren naar de stem van je ziel. De paarden brengen je in alle openheid én in contact met ‘het alwetende veld’ terug naar jouw bronverbinding. Net zoals jij misschien benieuwd bent naar de paarden, verheugen de paarden zich ook op een ontmoeting met jou. Sonja en Nadja laten alles in de wei, in het moment, ontstaan, dus laat je verrassen wat de paarden jou te vertellen hebben. Ook de workshop die wordt gegeven wordt bepaald op de dag zelf en is afhankelijk van wat het veld laat zien

  Zondag

  Programma Zondag 25 Augustus

  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  Place of Gathering
  Place of Gathering
  Verbindende openingsmeditatie
  Starttijd: 11:00
  Eindtijd: 11:30

  In connectie met de natuur, onszelf en elkaar Adem in, adem uit… Tijdens deze meditatie nemen we even een moment de tijd om aan te komen op het prachtige Erkemederstrand, ons te verbinden met de natuur, met onszelf en met elkaar. Begeleid door de soundhealing instrumenten van Geert Jan kom je steeds dieper in contact. Zo zetten we samen de energie neer voor een onvergetelijk weekend! Want: het fijnste festival maken we immers met zijn allen. Fijn als jij ook meedoet!

  Gong & Geur
  11:30 - 12:30

  Van stilte naar lawaai en terug naar stilte, onder een deken van geursensaties Gongen en andere metalen klank voortbrengers begeleiden deelnemers op een reis door diverse geurfrequenties of anders gezegd: Diverse geuren begeleiden de deelnemers in een reis van klanksensaties.

  Plantstatic Dance
  12:30 - 14:30
  Temple of Us

  Healing Sounds, ecstatic beats en blauwe lotus Met zijn helende instrumenten en sfeervolle soundscapes neemt Temple of Us je mee op een onvergetelijke innerlijke reis, die je uiteindelijk naar je hart zal leiden. Je kan je op deze reis laten vergezellen door thee van de blauwe lotus. Blauwe lotus werd door de oude Egyptenaren duizenden jaren geleden al gebruikt bij ceremonies en religieuze bijeenkomsten. Voor hen stond de Blauwe Lotus symbool voor het begroeten van de hemel door de zon. Net als de zon aan de horizon verschijnt aan het begin van de dag, opent ook de bloem zich in de morgen om te pronken met haar prachtige bladeren en glanzende, gouden kern. Ze sluit zich weer als de schemering valt en de zon ondergaat. Daarom beschouwden de Egyptenaren de Blauwe Lotus als de heilige bloem van de zon en de zonnegoden. Blauwe lotus kan euforische, maar ook ontspannende effecten veroorzaken.

  Guided Meditation
  14:30 - 15:30

  Kristallen klankschalen – soundhealing – transformatie – trancereis
  15:30 - 16:30

  Open de deur naar een diepe, innerlijke trancereis Stap in een wereld van klank en ontdek de magie van kristallen klankschalen tijdens deze unieke workshop. De klanken van de kristallen klankschalen resoneren niet alleen met onze oren, maar ook met ons hele lichaam. Ze brengen puur licht en kleur in onze aura, en hebben een harmoniserend en transformerend effect op ons lichaam, ons hart en ons denken. In deze workshop neemt Marian je mee op een reis door de betoverende wereld van de kristallen klankschalen. Je krijgt een korte uitleg over de schalen, die vervaardigd zijn van zuiver kristalkwarts en alle 12 tonen van de toonladder in de 432 Hz bevatten. Deze frequenties zijn in harmonie met de chakra’s en de natuurlijke ritmes om ons heen. Daarnaast ontdek je de kracht van de 9 solfeggioschaaltjes, een Heilige Toonladder die al eeuwenlang wordt gebruikt om spirituele ervaringen op te wekken. Vervolgens nodigt Marian je uit om comfortabel te gaan liggen en je onder te dompelen in een bad van klanken dat maar liefst 5 kwartier lang duurt. De klanken van de kristallen klankschalen brengen balans in je lichaam en geest, en openen de deur naar een diepe innerlijke trancereis. Oude patronen kunnen moeiteloos worden losgelaten, terwijl de bijzondere tonen die intuïtief worden gecreëerd elk van je lichaamscellen laten trillen. Deze tonen resoneren met de kristallijne structuren in ons lichaam, zoals de botten, het DNA en het bloed, waardoor er meer licht zowel in als om ons heen ontstaat. Je aura wordt geharmoniseerd en er ontstaat ruimte voor transformatie op een diep bewustzijnsniveau. Woorden kunnen nauwelijks de grootsheid van deze ervaring bevatten – het is iets wat je moet beleven. Na de trancereis is er tijd om rustig bij te komen en eventueel je ervaringen te delen. De workshop wordt afgesloten met een moment van dankbaarheid voor de helende en transformerende reis die je hebt doorgemaakt. Kom en ervaar zelf de transformatieve kracht van de kristallen klankschalen tijdens deze workshop. Laat je meevoeren op een betoverende klankreis en ontdek de magie die zich in en om jou heen ontvouwt. Wees welkom!

  Concert
  16:30 - 18:30
  Avi Adir

  Multi-instrumentalist Avi raakt je recht in het hart Zanger en multi-instrumentalist Avi Adir reist de wereld rond en overal waar hij komt deelt hij zijn diep meditatieve-, tantrische muziek. Met zijn eeuwenoude stem en een breed scala aan instrumenten zoals de Indiaase Bansuri, de Armeense Duduk, de Griekse Bouzouki en de Japanse Shakuhachi creëert hij een magische flow die bij menig luisteraar recht in het hart stroomt.

  DJ
  18:30 - 20:00
  Laatste dansje!

  Place of Balance
  Place of Balance
  Morning Yoga
  09:45 - 10:45

  Laat stress achter je, versterk je lichaam en focus je geest voor een energieke start van de dag Begin je dag met een verfrissende dosis Hatha Yoga met Lot! Laat stress achter je, versterk je lichaam en focus je geest voor een energieke start van de dag. Sluit je aan bij onze ochtendyogales en omarm de kracht van beweging, ademhaling en mindfulness. Start je dag op de perfecte manier en voel je helemaal klaar om de wereld aan te kunnen!

  Morning Yoga
  09:45 - 10:45

  Laat stress achter je, versterk je lichaam en focus je geest voor een energieke start van de dag Begin je dag met een verfrissende dosis Hatha Yoga met Lot! Laat stress achter je, versterk je lichaam en focus je geest voor een energieke start van de dag. Sluit je aan bij onze ochtendyogales en omarm de kracht van beweging, ademhaling en mindfulness. Start je dag op de perfecte manier en voel je helemaal klaar om de wereld aan te kunnen!

  Happiness Yoga
  11:30 - 13:00
  Layla de Vriend

  Using the collective power of body and mind to find happiness and joy within Happiness yoga in een vorm van yoga ontwikkeld door Layla. Deze practice is een gebalanceerde combinatie tussen Asana, zowel flow als yin, lachyoga en Joy Meditation. Speciaal vormgegeven om jou een gelukzalig gevoel te geven dat zal blijven hangen tot ver na je de mat af bent gestapt. De sleutel tot geluk ligt in onszelf. Met behulp van beweging, meditatie, visualisatie en lachen zullen we blokades doorbreken, schaamtelos laten, gelukshormonen aanmaken en ruimte geven aan oprecht plezier. We gooien lichaam en geest in de strijd en zullen ons hart openen voor het gelukzalige gevoel van blijdschap.

  Breathwork & IJsbad
  13:15 - 15:15
  Tjeerd Buis

  Leer hoe je door middel van breathwork, mindset en het ijsbad, meer energie aanmaakt, stress de baas word, zeer diep ontspant en je immuunsysteem een boost geeft In deze workshop ga je leren hoe je Breathwork effectief kunt inzetten om je stress te verlagen, meer energie aan te maken, diep te ontspannen, emoties te laten stromen en gezondheid te verbeteren. Ook kan je onder begeleiding het ijsbad trotseren en met de juiste mindset en ademhalingstechnieken comfort vinden in de discomfort. Een APK voor je gehele systeem!

  Vinyasa Yoga
  15:30 - 16:45
  Linda Nummerdor

  Maak verbinding met je lichaam zodat je de andere workshops nog beter kunt ervaren met deze lekkere flow. Op dit heerlijke festival zorg je supergoed voor jezelf. Alleen al door hier te zijn. Met behulp van de mooie workshops, nog meer met jezelf te verbinden, inzicht te krijgen en misschien wel oude patronen of spanning los te laten. Goed dat je er bent en dat je dit jeZelf gunt. Om alles even te laten landen en te verwerken, mag je nu even in een ander soort beweging. Kom lekker stretchen en flowen om ook goed voor je lichaam te blijven zorgen. Kom ‘zakken’ in je lijf en nog meer verbinden met jezelf. Yoga is zo’n prachtige tool om inzicht te krijgen in je patronen. In je gedachtepatroon, fysieke patronen en ademhalingspatronen. Yoga gaat in eerste instantie om voelen, daarna pas doen. Kom je ook voelen en ervaren. Natuurlijk gaan we lekker bewegen. Jij mag precies doen wat bij jou past vandaag. Wees Welkom

  Yoga Flow & Live Guitar
  17:00 - 18:15
  Jochem en Leonie

  Geniet van deze Yoga Flow met heerlijke dromerige Live muziek op de gitaar. Leonie en Jochem nodigen je uit voor een unieke workshop waar ontspanning centraal staat, dankzij de harmonieuze samensmelting van yoga en live gitaarmuziek. Tijdens deze bijzondere ervaring leidt Leonie je door een yoga-flow die geschikt is voor alle niveaus, waarbij ze aandacht besteedt aan gentle stretches en ontspanning. Terwijl je je beweegt door de houdingen, speelt Jochem kalmerende melodieën op zijn gitaar, waardoor een sfeer van rust en sereniteit ontstaat. De workshop eindigt met een diepgaande meditatie, waarin je jezelf kunt verliezen in een oase van innerlijke rust en dromen. Of je nu een beginnende yogi bent of een doorgewinterde beoefenaar, we nodigen je uit om je mee te laten voeren door de muziek en de harmonie van lichaam en geest te omarmen. Zien we je daar?

  Yin/Yang Yoga
  18:30 - 19:45
  Ivana Borsje

  Let yourself flow through the different asanas of relaxing and active movement In deze les bouw je rustig op van ontspannende asanas ( bewegingen) naar activere houdingen. In het midden van de les gebruikt Ivana een flow waar ze ook wat danselementen in verwerkt. En aan het einde sluiten we af met een meditatie met klank. Deze les is toegankelijk voor alle niveaus.

  Place of Stillness
  Place of Stillness
  Sjamanistische Trancereis
  11:30 - 13:00
  Marcel Boschma

  De Sjamanistische Trancereis is een zachte en krachtige manier om jezelf te helen. Marcel Boschma leert je een simpele manier om te ontspannen en te mediteren, gevolgd door een inleidende soul retrieval. Nieuwsgierig? Kom!

  Ademreis
  13:15 - 14:45
  Sanna Holdert

  Laat je verwonderen door de Spirit of Breath Bewust verbonden Ademen brengt je buiten je patronen naar je inner wisdom en maakt ruimte voor nieuwe mogelijkheden en inzichten. De Reis wordt begeleid door je eigen Adem en ondersteund door muziek en persoonlijke begeleiding waar mogelijk of nodig. Verder creërt de afstemming in het moment de perfecte magie voor ieders reis.

  Heling Dideridoo Workshop
  15:00 - 16:30
  Marlien Vijhuizen

  Ervaar de helende kracht van de didgeridoo in deze bijzondere workshop! De didgeridoo is een bijzonder muziekinstrument uit Australië. Behalve dat het luisteren naar dit geluid je in diepe ontspanning en zelfs trance kan brengen, blijkt uit steeds meer onderzoek dat het zelf bespelen ervan een onwijs positieve invloed heeft op zowel je mentale als fysieke gemoedstoestand. Het helpt zelfs tegen snurken! Tijdens deze workshop ervaar je eerst zelf wat het geluid van de didgeridoo is. Marlien brengt je in ontspanning met ademhalingsoefeningen waarbij je lekker mag genieten van de klanken van zowel de didge als de handpan. Vanuit deze space gaan we vervolgens aan de slag en leer je hoe je zelf een didgeridoo bespeelt. Of je nu beginner bent, of al wat ervaring hebt, iedereen is van harte welkom!

  Klankconcert
  16:45 - 18:15
  Wandering Speedwell

  Wandering Speedwell schrijft prachtige liedjes om bij te ontspannen, te onderzoeken en te helen In zijn muziek probeert Theun de verbinding die hij in de natuur ervaart te verwoorden. Een diepe verbinding met zichzelf en alles om zich heen. In de klank neemt hij je mee op reis naar die diepe verbinding, waar je jezelf mag zijn een met de bron. Ondersteund door collega reizigers (the Water) onderweg naar ons allen een zijn… Dompel je onder in muziek, klank, leven, luisteren, zijn…

  Zielsklanken & drummeditatie-reis
  16:45 - 18:15
  Renate Coachingpraktijk Onyx

  Laat je inspireren, activeren en ontspannen in een reis op drummuziek en zielsklanken Met haar drum en doorkomende zielsklanken neemt ze je mee op een interne reis. Je ligt of zit ontspannen en laat jouw zelfhelend vermogen activeren terwijl Renate zich afstemt af op wat er op dat moment doorkomt. Het beleven van de drumklanken van een sjamanen-drum heeft een helend en ontspannend effect. De trillingen van de drum brengen jouw energie in beweging. Dat wat niet langer dient wordt getransformeerd en losgelaten. Je hoeft hier zelf niets voor te doen, mag het ontvangen en toelaten. De andere instrumenten die ze inzet ondersteunen dit proces.

  Klankconcert
  18:30 - 20:00
  Wandering Speedwell

  Wandering Speedwell schrijft prachtige liedjes om bij te ontspannen, te onderzoeken en te helen In zijn muziek probeert Theun de verbinding die hij in de natuur ervaart te verwoorden. Een diepe verbinding met zichzelf en alles om zich heen. In de klank neemt hij je mee op reis naar die diepe verbinding, waar je jezelf mag zijn een met de bron. Ondersteund door collega reizigers (the Water) onderweg naar ons allen een zijn… Dompel je onder in muziek, klank, leven, luisteren, zijn…

  Place of Knowledge
  Place of Knowledge
  Shamanic Breathwork
  11:30 - 13:30
  Naz Dur

  Creëer ruimte om te zijn. Zijn zoals je bent, terug naar je ware essentie. In deze ceremonie hervinden we onze (sensuele)energie. Met bewuste momenten van verbinding ademen we met onze ware natuur, ademen we met spirit. In een veilige setting, zodat we onze diepere lagen kunnen aanraken en het oude van ons kunnen afschudden. Met de Shamanic Breathwork wordt er een krachtig energie veld neergezet, waarin een liefdevolle en veilige bedding kan ontstaan. Want zodra we ons veilig voelen ontstaat er ruimte om stukken liefdevol aan te kijken en te omarmen. Het geluid van de Sjamanen drum, het geluid van moeder aarde, helpt je steeds dieper in jouw lijf te zakken. In de verbonden ademhaling gaan we nog dieper voelen, toelaten, ontvangen en loslaten wat ons niet meer dient. Met elke bewuste ademhaling stroomt spirit door je heen, bewustwording brengend in elke cel in jou lichaam. We helen van binnen uit en laten dit naar de oppervlakte komen. We verbinden met de zichtbare en onzichtbare wereld om ons heen. Lichaam, geest, hart, en ziel smelten samen. Tijd en ruimte worden één terwijl we steeds dieper zakken in de helende bedding van ons lichaam.

  Familie opstelling
  13:45 - 15:45
  Claes-Berend van der Kolk

  Wat houdt je tegen om van je droomleven te genieten? In deze workshop helpen we elkaar de hemel op aarde te brengen. Claes-Berend begeleidt met veel liefde en humor een aantal familieopstellingen, samen met jullie, de deelnemers als space-holder en plaatsvervanger van vaders, moeders en andere belangrijke mensen is het leven van degene die een opstelling krijgt. Als je echt naar de bron van je schaduw durft te gaan om daar liefde naartoe te brengen, dan is je bevrijding aanstaande. Daar kunnen we samen door middel van een familieopstelling aan bijdragen. Claes-Berend wil je graag begeleiden als je die moed hebt.

  De creatie van de heilige geometrie
  16:00 - 18:00
  Casimir ten Have

  Krijg je meer binding met de supernatuurlijke realiteit door heilige geometrie te tekenen en begrijpen Geheime geometrie staat bekend als de architectuur van het universum. Het onthult en verklaart de precieze manier waarop de energie van creatie zichzelf organiseert. Van de spiralen van sterrenstelsels tot delicate sneeuwvlokjes en zelfs het ontwerp van het leven, zoals ons DNA. Het tekenen en bestuderen van heilige geometrie is een krachtige manier om te ontspannen en innerlijke harmonie en balans te creëren. Ook is het een taal waarmee je supernatuurlijke ervaringen meer tastbaar kan maken. Tijdens deze workshop leer je hoe deze verschillende geometrische vormen gemaakt worden, zodat je deze meditatieve staat van zijn kan beoefenen wanneer je maar wilt. Je krijgt spullen om mee te tekenen en een uitleg met voorbeelden. De workshophouder loopt rond om mensen individueel te helpen met tekenen. In het begin tekent iedereen hetzelfde patroon, aan het eind kiezen mensen hun eigen vorm.

  Onvoorwaardelijk jezelf zijn
  18:15 - 19:45
  Miracle Life

  Als je gehoord wil worden, heb je jezelf wel te laten horen.
 Je kan je alleen gezien voelen, als jij jezelf laat zien. Ontdek de kracht van kwetsbaarheid in een workshop waarin jezelf helemaal mag laten zien en horen.

Communiceren is net als ademen; we doen het elke dag en toch is het super uitdagend om het bewust en goed te doen. En het is super transformatief om te gaan ervaren, dat jouw eerlijkheid kan zorgen voor dieper contact en meer verbinding. Daar is wel bewustzijn voor nodig op hoe je communiceert. En daarom reiken we je in deze workshop mooie krachtige tools aan, waarmee je direct aan de slag kan! Als jij beter voor jezelf wilt zorgen, door verlangens, irritaties, grenzen, liefde verbindend te kunnen delen in je relatie, op je werk, bij je familie, dan is deze workshop voor jou! We gaan onder andere hier mee aan de slag met korte blokjes theorie en leuke en prikkelende oefeningen: Wanneer is communicatie verbindend en wanneer is het beschadigend? Scheiden wat werkelijkheid is en wat jouw verhaal over die werkelijkheid is Helemaal jezelf zijn en tegelijk voor jezelf en de verbinding zorgen Scannen wat je voelt bij het uitspreken van je woorden. Hoe voelt een ja, hoe voelt een nee? Bewust zijn van de frequentie van woorden (en naar aanleiding daarvan keuzes maken) Bewust zijn wat van jou is en wat van de ander (en hoe daar mee om te gaan) Bewust zijn van dat de ander een spiegel van je is (en wat wil die spiegel je dan vertellen?) Heb jij zin in lekker aards, liefdevol, eerlijk, verbonden, grappig, misschien een beetje spannend? Dan zien we jou bij deze workshop. 


  Place of Connection
  Place of Connection
  Blissfull Massage Workshop
  09:30 - 11:00
  Eline Lucie de Groot

  Kom in contact met je helende handen In deze workshop wordt je in contact gebracht met je helende handen. Je leert hoe je iemand kan aanraken en masseren door je volledige aanwezigheid en intuïtie. Technieken die er voor zorgen dat je juíst niet technisch te werk gaat maar vanuit je hart en je weten. Zodat je kan leren op je helende handen te vertrouwen. In paren zullen participanten op elkaar oefenen. Naast aanraking zullen Wheel of Consent en andere Verbindingsoefeningen onderdeel zijn van deze sessie om meer bedding te brengen in de workshop.

  Pillars of Light
  11:30 - 13:00
  Miracle Life

  Ervaar de onvoorwaardelijkheid en kracht van jou oneindige veld van liefde
 Als je diep kan verbinden met moeder aarde en met de bron, is er oneindig veel onvoorwaardelijke liefde voor jou beschikbaar. En om deze liefde en licht te kunnen dragen, heb je eerst diep in je lichaam aanwezig te zijn. 
We gaan je in een krachtige healing/ceremonie helpen om jouw bewustzijn dieper in je lichaam te laten indalen en je energetisch systeem versterken. Vervolgens gaan we diep verbinden met moeder aarde en met source en ons openstellen voor hun oneindige liefde.
 Voor velen is dit een krachtige helende en voelbare ervaring gebleken. (Jouw Pillar of Light mag je na afloop mee naar huis nemen! ;-)


  Tantra Workshop: Sweet Surrender
  13:15 - 14:45
  Integrated Tantra

  Geef je over aan je vrije stroom Wat als jouw connecties de intieme basis vormen voor speelse en diepe overgave? Een plek waar je kunt ontspannen in je waarheid en je levenslust, passie en sensualiteit volledig kan laten stromen. Tantra beschouwt relaties als het ideale speelveld voor spirituele ontdekkingsreizigers. Of het nu gaat om vriendschappen, kennissen of geliefden, samen kunnen we onze verlangens verkennen, wegsmelten in nabijheid en vanuit het hart verbinden. Het kan ook spannend zijn om op een waarachtige manier te relateren, omdat dit oude pijnen en triggers kan oproepen. Wanneer we deze uitdagingen leren dragen in elkaars aanwezigheid, wordt de relatie een plek waar we alle delen van onszelf liefdevolle aandacht geven. In aandacht zullen ze transformeren en onze extatische natuur onthullen. In deze workshop nemen we je mee in de Tantrische beoefening van overgave aan je levensstroom. Deze overgave is niet enkel passief, maar juist een volle, levendige en vrije expressie van wie je werkelijk bent. We onderzoeken met elkaar door middel van aanraking, authentieke communicatie en ademhaling om los te laten en te ontspannen in je wezen. We nodigen je uit op het pad van zoete overgave.

  Sacred Connection: A Tantric approach to life
  15:00 - 17:30
  Fieke en Joey

  Ontdek de kracht van sacred connection waar we tools gebruiken om in onze volledigheid te leven en diepe intimiteit te ervaren In deze tantra workshop doen we zowel individuele als oefeningen met een partner om onze levensenergie te ontdekken en ervaren. Bewustwording van je levensenergie vergroot niet alleen je genot en de versterking van je seksuele energie, maar het dient ook als een pad voor manifestatie, sacred love-making en het verwijderen van blokkades uit het lichaam. Door deze verbinding met je levensenergie en je seksuele energie te openen, kun je de kracht ervan benutten om verlangens te manifesteren, diepe verbinding in relaties te ervaren en blokkades op te heffen die je vitaliteit en welzijn belemmeren. Daarnaast focussen we in deze workshop om vanuit onze eigen waarheid en kwetsbaarheid te communiceren, zodat we steeds meer in verbinding komen te staan met de wijsheid die in ons zit en we hierdoor steeds meer vertrouwen krijgen in onszelf.

  Sexy Connectie in Relaties
  17:45 - 19:15
  Renske Julia

  Transformeer je seksuele relatie van weerstand naar sexy connectie in deze bloedeerlijke workshop vol inzicht, herkenning en genot Geen zin en weerstand tegen intimiteit met je partner? Je bent niet stuk, we hebben het gewoon nooit geleerd! In deze workshop gaan we aan de slag met de vier sleutels die nodig zijn om tot een Sexy Connectie met je partner te komen. Verwacht een zachte, nuchtere ruimte, vol herkenning, theorie en oefeningen voor dieper bewustzijn van verlangens, verbinding, grenzen en genot. Voel je welkom!

  Programma Zondag 25 Augustus

  Zondag 25 augustus

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  Place of Ceremony
  Place of Ceremony
  Zelf-Transformatie
  11:30 - 13:00
  Freddy en Jarina

  Zelf transformatie; De verademing van verandering Hoe kun je, in deze wereld van beïnvloeding, zeker weten dat jij je ware authentieke levenspad leeft? Begin jou reis tot zelftransformatie vandaag met Natural Healings! Jarina en Frederik, zijn al jarenlang samen op pad. Via onze bijzondere bundeling van krachten en inzichten nemen zij je graag mee op jouw innerlijke reis tot zelf herinnering, transformatie en zelfrealisatie.

  Magdalene Rose Codes
  13:15 - 14:45
  Coosje Knape

  Je bent welkom in Haar veld, van Liefde. Her-inner: Maria Magdalena en the Rose Lineage Maria Magdalena, alchemiste voor de Liefde, beperkt zich niet tot een historisch figuur, mythe, Priesteres… Zij is een aan-wezig archetype in Ons allemaal! In de Magdalene Rose Codes Ceremony zul je her-innerd worden aan de codes van The Rose Lineage.

  Soundhealing Circle
  15:00 - 16:30
  Michael Sheiran

  Laat je meenemen op een helende reis door de kracht van klank In deze Soundhealing Ceremony nemen we je mee op een reis in jezelf om jezelf in al je hoedanigheid te ontmoeten. De helende trillingen en frequenties van oa Kristallen en Tibetaanse Klankschalen, Gong, Drums, Stem en Lightlanguage laten jouw energie stromen en raken je aan in elke cel van je lichaam. Zo kun je de diepte van je gevoel ervaren, los laten wat je niet meer dient, je uitlijnen met je kern van je wezen en de visie voor jouw leven verhelderen. Door de dynamische klanken kom je steeds in een ander landschap van binnenwereld terecht en ontmoet je zowel het licht in het donker in jezelf. Zo reis je steeds een laag dieper naar de kern. Het mooie van klank is dat het werkt op een non invasieve manier. Dat komt omdat jouw lichaam in diepere lagen ook bestaat uit trilling. Door met klank te werken spreken we dus in weze de taal van het lichaam. Hierdoor is het vaak makkelijk om het te ontvangen en is de subtiele kracht van klank al voldoende om grote impact te hebben. Deze ceremonie geeft je een diepe ontspanning, nieuwe energie, een opgeruimd systeem en is bovenal een ontmoeting met jezelf.

  Yoni Steam
  16:45 - 18:15
  Nanda de Kam

  Een persoonlijk en intens ritueel Yoni stomen is een persoonlijk en intens ritueel, wat al eeuwen ingezet wordt door vrouwen om je te verbinden met je lichaam en vooral ook je levensenergie te verbeteren en te ervaren. Voor iedereen met een yoni!

  Yoni Steam
  16:45 - 18:15
  Nanda de Kam

  Een persoonlijk en intens ritueel Yoni stomen is een persoonlijk en intens ritueel, wat al eeuwen ingezet wordt door vrouwen om je te verbinden met je lichaam en vooral ook je levensenergie te verbeteren en te ervaren. Voor iedereen met een yoni!

  Grounding Sound Ceremony
  18:30 - 20:00
  Sterre Leonor Kuna

  Sacred Sound Ceremony: Een begeleide reis door klanken en instrumenten Sacred Sound Ceremony biedt een ervaring om je eigen wortels te voelen, terug in je lijf te komen, in het hier en Nu te ervaren en te Zijn! Gronding geven van wat er speelt of voor wat er nodig is in het moment. Jij ligt, jij ontvangt en je wordt uitgenodigd om mee te klanken en te bewegen. Dit doen we door de ruimte open te stellen voor klank, zang en de prachtige instrumenten; drum, kristallen harp, shakers die jou meenemen in een gelaagdheid van energie. We richten ons op gronding, de Aarding in ons voor koestering, rust, verstilling, fundament. Een heerlijke start van het weekend of aan het einde van een dag Healing Garden. Start vanuit een stevig fundament, geef jezelf ruimte, doorstroom wat vast zit. Of geef alles een plekje door alle indrukken een plek te geven.

  Place of Joy
  Place of Joy
  The Power of the Elements
  11:30 - 12:30

  Vuur, water, lucht en aarde... Tijdens deze dansworkshop onder begeleiding van Nina gaan we voelen en ervaren wat de elementen met het lichaam doen Vrijheid om te bewegen en te doen wat je lichaam je ingeeft, wil je kruipen als een worm, springen als een kikker of juist in rust bewegen als een vlinder… Alles is goed!

  Speelse ouder en kind yoga
  12:45 - 13:45

  Verbind met je kind en jezelf tijdens deze heerlijke speelse yogales Samen met je kind(eren) aan yoga doen; doormiddel van speelse yogaoefeningen, zintuig en massage spelletjes. Zo verkennen we ons lichaam. We bewegen, ontdekken, ontspannen en spelen samen. Om je zo meer te verbinden met je kind en jezelf. Samen plezier maken én tegelijk je fysieke lijf leren kennen en onderzoeken. We gebruiken hiervoor ook materialen & objecten die onze fantasie en zintuigen zullen prikkelen. En zetten we de super-powers in van de yoga dieren. In deze Ouder & Kind Yogales combineert Rachel creatieve en fysieke opdrachtjes om lichaamsbewustzijn te ontwikkelingen bij de kinderen en hun ouders. Hiervoor worden allerlei verschillende yoga technieken en materialen gebruikt.

  Sieraden maken voor kids
  14:00 - 15:00

  Laat je kind de magie van meditatief sieraden maken ontdekken en na afloop stralen met de eigen creatie! Leuke creatieve workshop voor jonge kunstenaars om hun fantasie de vrije loop te laten en unieke, handgemaakte sieraden te creëren. Ze zullen werken met kleurrijke kralen, glinsterende steentjes en diverse andere materialen.

  KinderYoga
  15:15 - 16:15

  Yogales voor je kind waarin plezier centraal staat Kinderyoga met Chelsea van Yogabeertjes op Healinggarden! In deze les staat plezier centraal. Je kindje wordt een echt Yogabeertje met Yogabeertjes oortjes. De Yogabeertjes yogamatjes liggen al klaar! Doe je gezellig mee?

  Hoe zit je in je vel? Yoga voor tieners
  16:30 - 17:30

  In deze workshop onderzoeken we samen hoe we lekker in ons vel kunnen zitten en blijven. Dit doen we door ons lichaam, onze geest en ons hart te verkennen. We noemen dit Yoga. Want Yoga betekent “verbinding”. We verbinden ons lijf, met onze gedachtes en onze emoties. Dit doen we door fysieke yoga-houdingen, waar we sterk en lenig van worden. En ontwikkelen zo lichaamskennis. (Lichaamswijsheid) Maar ook via zintuig-onderzoek leren we wat prikkels zijn. We doen samen ontspanningsoefeningen. Zo ontdekken we de relatie tussen ons lichaam en geest. En praten we over wat we voelen en vinden via deugden en emoties kaarten. Dit alles komt samen in deze fysieke, speelse, leerzame en creatieve workshop van Rachel de Boer: Hoe zit je in je vel ?

  Place of Tea
  Place of Tea
  Optreden
  12:45 - 13:45

  Laat je meebewegen in de stromende rivier aan klanken Jim neemt je mee op een innerlijke reis, met zijn handpannen en fluiten van over de hele wereld, ondersteund door diep grondende soundscapes. Vanuit rust en stilte creëert hij een ruimte waarin je je in overgave mag laten meebewegen, in de stromende rivier aan klanken.

  Singing Circle
  14:15 - 15:45
  Pillars of Light

  Stap binnen in onze betoverende Singing circle en ervaar de kracht van samen zingen, en hoe mantra's en spirit songs je ziel verbinden en je hart openen In deze Singing Circle komen we samen on de helende kracht van muziek te ervaren in een veilige en warme omgeving. We zingen mantra’s en spirit songs die ons kunnen helpen negatieve energie los te laten en positieve vibraties te omarmen, waardoor we ons meer verbonden voelen met onszelf en elkaar. Samen zingen bevorderd een gevoel van rust, vreugde en innerlijke vrede, terwijl we een harmonieuze gemeenschap creëren waarin iedereen zich welkom voelt en kan bijdragen aan de collectieve energie. De ervaring van gezamelijke zingen gaat verder dan alleen de muziek. Het is een reis van zelfontdekking en groei.

  Place of Transformation
  Place of Transformation
  Boodschap van de paarden
  11:00 - 12:00

  Paarden zijn puur en eerlijk. Paarden laten je zien wie je bent en wat jij nodig hebt. Door deze manier van zelfreflectie en en bewustwording wordt je geconfronteerd met je eigen kracht, talenten, maar ook met je schaduw kanten. Door dit onder ogen te zien kan het paard je helpen om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te komen.

  Yoga tussen de paarden
  12:00 - 13:00

  Een heerlijk begin van je dag tussen sjamanistisch getrainde paarden Deze zomer kan je elke ochtend deelnemen aan een heerlijke yogasessie tussen de paarden van Sonja en Kendres. Hier leer je niet alleen je lijf, maar ook een stukje van jezelf kennen. Tijdens een sessie met deze fantastische dieren komen er namelijk vragen op als: Waar sta ik? Hoe verhoud ik mij tot de ander? Blijf ik staan of maak ik plaats? Hoe reageer ik in contact? En misschien wel de belangrijkste: Wat doet het met me als ik niet gezien wordt? Superinteressant! Doe je mee? Elke les is anders: soms lopen de paarden rustig rond, soms komen ze naar je toe voor een liefdevolle adjustment, en soms doen ze ook helemaal niets en kijken ze rustig toe. De paarden zijn vrij om te kiezen of ze interactie willen of niet! Deze les is geschikt voor beginners en gevorderden.

  Sjamanistische ceremonie met de paarden
  18:00 - 19:00

  Laat je verrassen door de boodschap van de paarden Ontmoet de kracht van het paard dat met al haar diepe en oeroude wijsheden in staat is om jou dieper te laten luisteren naar de stem van je ziel. De paarden brengen je in alle openheid én in contact met ‘het alwetende veld’ terug naar jouw bronverbinding. Net zoals jij misschien benieuwd bent naar de paarden, verheugen de paarden zich ook op een ontmoeting met jou. Sonja en Nadja laten alles in de wei, in het moment, ontstaan, dus laat je verrassen wat de paarden jou te vertellen hebben. Ook de workshop die wordt gegeven wordt bepaald op de dag zelf en is afhankelijk van wat het veld laat zien

  Net als alles in het leven constant aan verandering onderhevig is, zou het kunnen dat het programma onverwachts nog iets verandert.

  Ontmoeting met de paarden

  Tijdens de Summer of Healing Garden kan je elk weekend kennis maken met de kracht van het paard. Paarden zijn puur en eerlijk. Paarden laten je zien wie je bent en wat jij nodig hebt.

  Door deze manier van zelfreflectie en en bewustwording wordt je geconfronteerd met je eigen kracht en talenten, maar ook met je schaduwkanten. Door dit onder ogen te zien kan het paard je helpen om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te komen.  Naast individuele consulten bieden Kendres en Sonja ook sjamanistische workshops en kan je’s ochtend meedoen aan yogasessies tussen de paarden.

  Mooie mensen,
  Mooie ervaringen


  Onze bonte verzameling aan conscious inspirators, getalenteerde yogi’s, prachtige muzikanten, (sound) healers, sjamanen, verhalenvertellers en andere bijzondere persoonlijkheden zorgen voor kleurrijke ontmoetingen, transformerende ervaringen en nieuwe inzichten die je niet snel zult vergeten.

  Individuele
  sessies


  Markt


  Niets missen van het festival?
  Blijf lekker bij ons slapen!

  Voor alle
  niet-zo-kampeerders


  Vergeet het gesjouw met kampeerspullen en laat het over aan het team van Rent and Camp.

  Regel je Tipi

  Voor alle
  die-hard kampeerders


  Neem zelf je spullen mee en kom lekker kamperen op onze natuurcamping.

  Kom kamperen


  Op Healing Garden is er voor iedereen genoeg te doen.
  Laat je inspireren.

  Verspreid over het festivalterrein vind je verschillende area’s waarvan de naam al een idee geeft wat er te doen is.

  Kom je lekker
  het hele weekend?

  Of kom je
  een dagje?

  Wil je dit jaar iets bijdragen
  tijdens Healing Garden


  Healing Garden kan bestaan door de fantastische vrijwilligers & co-creators die zich ieder jaar inzetten om het festival tot een succes te maken!

  Heb jij een super-power, geef jij een fantastische workshop of wil je iets bijdragen aan Healing Garden Festival dit jaar?


  Meld je hier aan