Healing Garden
Festival Part 2
11 t/m 13 augustus
(11 t/m 14 augustus met een XL-ticket)


Een weekend vol muziek, yoga, mediteren, dansen, ceremonies en inspiratie. Opladen in de wellness area met sauna en hottub op het strand, massages, healings en meer. Plus kamperen in de buitenlucht. Dat is Healing Garden Festival!

Zien we jou deze zomer op het Erkemederstrand in Zeewolde?


Laat je inspireren!

Met een gevarieerd programma van uiteenlopende verrassende workshops en interessante lezingen dagen we je uit om dichter bij jezelf te komen en naar je eigen hart te luisteren. Zo kom je in je eigen kracht. We willen je inspireren de beste versie van jezelf te zijn en je helpen jouw wereld een beetje mooier te maken. Je neemt niet alleen mooie ervaringen, maar ook nieuwe inzichten mee naar huis.

Plezier in dansen!

In het universum is alles altijd in beweging – als in een voortdurende dans. Op Healing Garden ervaar je het plezier van je lichaam bewegen via onder meer Ecstatic Dance en dansyoga. Of vind je eigen ritme op de cosmic beats van onze Healing Garden DJ’s.

Genieten van muziek & meer

Tijdens Healing Garden geniet je van verschillende live muziekoptredens. Droom weg en ontspan op de hemelse klanken van helende soundhealings, geniet van de akoestische muziek van singer-songwriters en dans tot je niet meer kunt op de cosmic en ecstatic beats van onze Healing Garden DJ’s.

Momenten van bezinning

Tijdens ons festival kun je verschillende ceremonies bijwonen. Denk een cacaoceremonie, Blauwe Lotus ceremonie, of een mannen of vrouwen ceremonie. Soms is het fijn is om even bewust stil te staan en extra aandacht te besteden aan bepaalde momenten in het leven. Bij dingen waar je dankbaar voor bent of die je juist los wilt laten. Of gewoon om het leven te vieren.

Jezelf stretchen

In de Healing Garden YogaTempel vind je elke dag een uitgebreid programma met verschillende sessies door diverse yogateachers en professionals. Hier maak je kennis met verrassende nieuwe variaties. In je eentje of samen, in stilte of juist met meditatieve live muziek.

Je hoeft geen doorgewinterde yogi te zijn, iedereen kan meedoen.

Happy & healthy door mediteren

Wist je dat slechts een paar minuten mediteren per dag je gezondheid en geluksbeleving een flinke boost geven? Op Healing Garden zoek je via verschillende meditatietechnieken de stilte in je mind en inner peace op. Middenin de rust van de natuur.

Kom logeren!

Wie naar Healing Garden komt, hoeft nog lang niet naar huis: je kunt namelijk het hele weekend gezellig bij ons komen kamperen op onze natuurcamping! Zet je eigen tentje op op ons festivalterrein, of reserveer een festival tipi of familietent via onze partners van RentAndCamp die bij aankomst voor je klaarstaat.

Voor campers hebben we dit jaar een aparte area op kruipafstand van het festival.

De sacred space
voor je ware zelf!

Onze bonte verzameling aan getalenteerde muzikanten, (sound) healers, sjamanen, yogi’s, verhalenvertellers en andere conscious inspirators zorgen voor kleurrijke ontmoetingen, transformerende ervaringen en nieuwe inzichten die je niet snel zult vergeten.

Het programma voor de donderdagavond is wegens omstandigheden afgelast.

Op vrijdag gaan onze poorten open om 9 uur open en start het programma om 11:00!

Op Healing Garden is genoeg
te doen voor iedereen

 • Workshops

 • Meditaties

 • Mindfulness

 • Ecstatic Dance

 • Medicine music

 • Sjamanistische paarden

 • Massages

 • Yoga

 • Mantra's

 • Sound healings

 • Vrouwen Cirkels

 • Mannen Cirkels

 • Sauna & Hottub

 • Kids playground

 • DJ's

 • Trance reizen

 • Familie opstellingen

 • Liefdevolle communicatie

 • Tantric dance

 • Stembevrijding

 • Sprekers

 • Verhalen vertellers

 • Stilte wandelingen

 • En meer.... Veel meer!

  Kom je lekker
  het hele weekend?

  Of kom je
  een dagje?

  Follow
  Your Heart

  Op Healing Garden willen we graag dat je jouw hart volgt. Daarom raden we je aan om je dag niet van te voren uit te stippelen, maar in het moment op avontuur te gaan!

  Inspirerend &
  verdiepend programma


  Wij hebben met zorg en liefde een uitgebreid programma voor jou samengesteld. Net als alles in het leven constant aan verandering onderhevig is, zou het kunnen dat het programma onverwachts nog iets verandert.

  Vrijdag

  Programma Vrijdag

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Gathering
  Place of Gathering
  Opening met Sarah
  Starttijd: 11:00
  Eindtijd: 11:30

  Optreden May & June
  11:30 - 12:45
  May & June

  May and June is een singersongwriterduo, bestaande uit twee zussen. Ze zingen al zolang ze zich kunnen herinneren samen liedjes. Hun muziek is te omschrijven als poëtische luisterliedjes, zowel in het Nederlands als in het Engels.

  Muziek concert
  13:00 - 15:00
  Didge Mama, Maui, Lerant & Renske Skills

  Warm welkom concert

  Ecstatic Dance
  15:15 - 17:15
  Esta Polyesta

  Heart Concert
  17:15 - 19:00
  Didge mama, Maui, Nathan en Renske Skills

  Optreden Lotte Walda
  19:00 - 20:00

  Cacao Ceremonie
  20:00 - 21:30
  Inti & Friends

  Cacao vindt haar oorsprong in Maya -en Azteken land, nu beter bekend als Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. De volkeren van Centraal Amerika, zoals de Maya’s en Azteken, gebruiken het al eeuwenlang. Zij beschouwen de heilige Cacao als een medicijn. Rauwe cacao is één van de gezondste groentes op Moeder Aarde en wordt door de inheemse volkeren, die ermee werken, dan ook beschouwd als Voedsel der Goden. Iedereen kent chocolade, wat natuurlijk gemaakt is van cacao. Vaak wordt de smaak van chocolade geassocieerd met zoetheid. Wat sommigen misschien niet weten is dat deze cacao sterk bewerkt is, machinaal verhit wordt en dat er geraffineerde suikers aan toegevoegd worden om de smaak toegankelijker te maken. Helaas gaan hierdoor verreweg de meeste bijzondere en voedzame stoffen uit de cacao verloren, zodat er praktisch niets overblijft van dit krachtige medicijn. De cacao waarmee ik werk komt rechtstreeks van plantages en uit de wilde natuur van Guatemala en is geoogst door de inheemse bevolking. Deze rauwe cacao is intentioneel geoogst voor het geven van ceremonies en heilig gebruik. Heilige Cacao heeft talloze voordelen voor ons lichaam. Zijn voornaamste kracht is het openen en het verbinden van ons hart. Het is niet voor niks dat we vaak chocolade aan iemand geven wanneer we van iemand houden. De Spirit van Cacao brengt je in contact met je hart, waarna je zelf kunt kiezen die deur te openen. Zoals een bloem die langzaam open gaat. De cacao wordt in poedervorm met toegevoegde kruiden geserveerd. De kruiden worden er aan toegevoegd om het medicijn te ondersteunen en versterken. Hierop gieten we water met precies de juiste temperatuur om de werkzame stoffen te ontluiken..

  Ecstatic Dance
  22:00 - 00:00
  DJ Audyo

  Wat krijg je als je House mixt met Shamanisme, Tantra en Folktronic? Een heerlijke ecstatic dance set die je keer op keer laat verrassen. Eigenlijk niet uit te leggen. Ga je nieuwsgierigheid achterna en ontdek zelf hoe die stromingen organisch in elkaar overvloeien.

  Soundhealing
  00:00 - 01:00

  Met zijn helende instrumenten en sfeervolle soundscapes neemt Temple of Us je mee op een onvergetelijke innerlijke reis, die je uiteindelijk naar je hart zal leiden.

  Place of Balance
  Place of Balance
  Traditional Hatha Yoga
  11:15 - 12:15

  Traditionele Hatha Yoga is een oude yogavorm die zich richt op het versterken en verbinden van lichaam, geest en ziel. De yogahoudingen (asana’s) worden langzaam en bewust uitgevoerd om de fysieke kracht en flexibiliteit te vergroten, terwijl de ademhaling en meditatie de geest kalmeren en concentratie verbeteren. Traditionele Hatha Yoga leert je meer rust en balans in je dagelijks leven te ervaren en beter om te gaan met stress.

  Mandala Flow
  12:30 - 13:45
  Naz Dur

  Mandala Flow is een creatieve en dynamische yogastijl waarbij je jezelf fysiek en mentaal uitdaagt en je de prana door je lijf voelt stromen. Op het ritme van je ademhaling flow je met Naz heel bewust van de ene houding naar de andere.

  Restorative Partner Yoga
  14:00 - 15:15
  Simona Schimanovich

  Simona neemt je mee in een heerlijke restorative yoga sessie. Goed voor je lijf en het openen van je verbinding met de ander. Doe dit samen met je partner, of iemand waarmee je ter plekke een duo vormt. Je kunt dus ook solo aansluiten bij deze workshop.

  Transformatieve ademreis
  15:30 - 17:00
  Sanna Holdert

  Met een verbonden ademhaling (ademen zonder pauze) kun je oude situaties transformeren naar nieuwe mogelijkheden. Hoe? Op allerlei lagen in je systeem kunnen lading en blokkades ontstaan, zoals angsten boosheid en pijn, meegekregen lading uit verleden of familielijn, oude patronen of lichamelijke spanning. In de workshop leer je deze ademhalingstechniek gebruiken om deze blokkades los te maken en te bevrijden zodat je energie weer vrijer kan stromen en je lichter door het leven kunt wandelen. Adem je mee?

  Acro Yoga
  17:15 - 18:45
  Acroyoga Breda

  Combineer yoga, Thaise massage en acrobatiek met elkaar en je hebt AcroYoga. Het is voor iedereen die plezier wil maken en yoga eens op een andere manier wil beleven. Door middel van de verschillende oefeningen bouw je kracht op en wordt je flexibeler. Aan het einde van de workshop ben je weer helemaal in balans. Vertrouwen in jezelf maar ook in de ander staan centraal tijdens deze workshop. Geef je over aan het spel en maak plezier!

  Yin Yoga met live Mantra's
  20:00 - 21:30
  Tara en Sky

  Yin Yoga met Live Mantra’s voor innerlijke rust en welzijn. Door met Yin Yoga lang en diep in de Yoga posities te gaan kunnen we dieper ontspannen en loslaten van alle stress en spanning die we voelen in ons lichaam. De live Mantra’s helpen om dieper in de Yoga posities te zakken en de ‘mind’ stil te maken zodat we in contact komen met onze diepste essentie, de innerlijke stilte en gelukzaligheid van onze ware zelf.

  Place of Stillness
  Place of Stillness
  Sjamanistische Trancereis
  11:30 - 13:00
  Marcel Boschma

  De Sjamanistische Trancereis is een zachte en krachtige manier om jezelf te helen. Marcel Boschma leert je een simpele manier om te ontspannen en te mediteren, gevolgd door een inleidende soul retrieval. Nieuwsgierig? Kom!

  Workshop Energetisch beschermen
  13:15 - 14:45
  Maarten en Chantal

  Energetisch verbinden en beschermen In korte speelse oefeningen gaan we jullie laten ervaren hoe energetisch verbinden eigenlijk werkt en hoe het voelt als de verbinding ‘aan’ of ‘uit’ staat. We gaan jullie laten ervaren hoe groot jouw energieveld is en dat je invloed hebt op de grootte. En we gaan onderzoeken of jij kan afstemmen op, waar de energie van de ander begint en wanneer jullie energie uitwisselen. Én we nemen jullie mee in manieren waarop je jezelf schoon kan houden en schoon kan maken van energie van anderen.

  LEAP sessie
  15:00 - 17:00
  Laila Wolswinkel

  LEAP – LIFEFORCE ENERGY AWAKENING PROCESS Tijdens deze sessie leert Laila jou om de levenskracht, die in ieder van ons (vaak sluimerend) aanwezig is, te activeren. Het doel is om jou te laten herinneren wie je werkelijk bent en je versneld dichterbij jouw kern brengen. We zullen de levensenergie die aanwezig is in jouw systeem op een natuurlijke manier doen ontwaken. Ervaar het zelf!

  Dans. Mediteer. Adem.
  17:15 - 18:45
  Judith Sol

  Dans. Mediteer. Adem. Dit is geen gewone ademsessie, maar een bijzondere ervaring die je meeneemt op een diepe innerlijke reis. Het begint met dansen, waarin je jouw lichaam wakker schudt en de energie vrij laat stromen. Spanningen worden losgelaten en vastzittende energie wordt bevrijd. Na de dans volgt een korte meditatie en pranayama-oefening om de focus te brengen en de balans te herstellen tussen je vrouwelijke en mannelijke energie. Pas daarna beginnen we met de verbonden ademhaling, gedurende ongeveer 30 minuten, begeleid door het opzwepende geluid van de djembe. Judith neemt je mee op deze reis met haar stem, terwijl het tempo van de muziek wisselt en jouw ademhaling zich verdiept. Na de ademsessie volgt een periode van diepe ontspanning van 10 minuten. Daarna is er ruimte om jouw ervaringen te delen en sluiten we gezamenlijk af. Dit is een unieke kans om jezelf volledig te laten gaan, je te verbinden met je innerlijke wereld en diepgaande ontspanning te ervaren.

  Sjamanistische trancereis
  20:00 - 21:30
  Dagmar Aben

  Laat je meevoeren op reis in jezelf door de helende klanken van Dagmar’s sjamanendrum en soothing stemgeluid. Gegarandeerd laat je hier stress en spanning los.

  Place of Knowledge
  Place of Knowledge
  Workshop Intuïtie
  11:15 - 12:45
  Gabriëlle Schnitzeler

  Welkom bij de Workshop Intuïtie van Gabriella Schnitzeler! Hier draait alles om het ontwikkelen van jouw intuïtieve vaardigheden door middel van actie, gevoel en ervaring. Laat je meeslepen door boeiende oefeningen die je in contact brengen met je intuïtie. Kom en ontdek de magie die schuilt in jouw innerlijke kompas!

  Familie opstelling
  13:00 - 15:00
  Claes-Berend van der Kolk

  In deze workshop wordt gewerkt met enkele vragen van deelnemers. Met eenvoudige opstellingen komen we snel tot de kern en de bedoeling is ter plekke wezenlijke heling te initiëren. Alle deelnemers wordt gevraagd ondersteunend te zijn aan de inbrenger van de vraag en soms krijg je een aktieve rol, als bijdrage aan de heling van een ander.

  Je hogere 5 dimensionale ‘ik’
  15:15 - 17:00
  Mark Michies

  In de vorm van een interactieve lezing zal Marc uitleggen hoe je tot je hogere 5 dimensionale ‘ik’ kunt komen, wat er voor nodig is om dit te bereiken. Hij gaat in op hoe dit proces werkt en wat het je als mens oplevert en hoe je de reis van het hoofd naar het hart kunt maken, waarbij je al jouw trauma’s en karma’s oplost en innerlijke rust en pure zelfliefde gaat ervaren. Zo kom je erachter wie je nu eigenlijk ècht bent en wat jouw zielsmissie hier op aarde is.

  Four steps to start living your truth
  17:15 - 18:45
  Iva Buzhashka

  In deze workshop, gebaseerd op de oude leringen van het Peruaanse Medicijnwiel van de Andes, leer je hoe je je weer kunt verbinden met je innerlijke wijsheid en het leven kunt manifesteren waar je echt naar verlangt. • LOSLATEN: Maak verbinding met de Geest van de Slang om oude lagen af te werpen en het verleden los te laten. • ANGST OVERWINNEN: Maak verbinding met de Spirit of the Jaguar om angst te overwinnen en in je kracht te stappen. • ONTWERP UW VREUGDE: Maak verbinding met de Spirit of the Hummingbird om je authentieke gaven te ontdekken en je licht te vinden. • MANIFESTEER JE DROMEN: Maak verbinding met de Spirit of the Eagle om verbinding te maken met een hoger perspectief en je dromen te manifesteren.

  Place of Relaxation
  Place of Relaxation
  Sauna
  09:00 - 01:00
  Sauna

  Sauna geopend van 9:00 - 01:00

  Relaxen in de hangmatten
  11:00 - 22:00
  Jeroen van Deelen

  De hele dag lekker relaxen in de hangmatten. Zo nu en dan verzorgt Jeroen een klanksessie.

  Hottub
  13:00 - 01:00
  Hottub

  Hottub is geopend van 13:00 - 01:00. Kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene.

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Connection
  Place of Connection
  Chakra workshop
  11:30 - 13:00
  Dennis Breedijk

  De Chakra workshop is een mogelijkheid om de energie te voelen van jezelf of een ander. We gaan de Chakra's en aura ontdekken met je eigen handen.

  Healing Circle Self-Love
  13:15 - 14:45
  Joyce Finlay

  Een healing circle is een plek waar we innerlijke heling kunnen ervaren en met elkaar kunnen verbinden. Dit doen we met behulp van ademwerk en/of meditatie. Hierna zoeken we samen de verbinding op door ervaringen te delen op een veilige plek, alleen luisteren mag natuurlijk ook. Hierdoor kun je leren verbinden met jezelf en met andere gelijkgestemden. Zo kunnen we samen werken aan meer bewustzijn en het helen van onze innerlijke wonden.

  Stembevrijding
  15:15 - 16:45
  Luna Ridderhof

  Voel je vrijer als je spreekt, vrij om geluid te maken, om jouw ruimte in te nemen. Stembevrijding is een vorm van vrije expressie die energie geeft en helpt bij het loslaten van emoties. Wat yoga doet voor het lichaam doet stembevrijding voor de stem en emoties. Stembevrijding gaat letterlijk over het bevrijden van je stem. Onze stem is gemaakt om gehoord te worden, en we gebruiken hem meestal zonder na te denken. Als we gaan zingen wordt dat anders. Vaak schrikken we terug voor ons eigen geluid, of we hebben er allerlei oordelen over. We willen graag meer, hoger, harder, maar tegelijk durven we niet goed. Stel je voor dat je gehoord wordt! Stembevrijding helpt je te onderzoeken wat je eigen geluid is, erachter te komen waar je stem het lekkerste klinkt of voelt. En vooral te voelen wanneer onze stem ‘waar’ is. Wanneer vertelt onze stem echt iets over onszelf, over onze verlangens, onze vreugde, onze pijn, kortom: over onze ziel? In deze workshop gaan we spelenderwijs ontdekken wat jouw stem wilt en welke ruimte jij kan maken op dit moment. Stap voor stap neem ik je mee in de wonderlijke wereld van jouw stem. Stembevrijding kan je alleen maar ervaren, laat je verrassen door je eigen geluid!

  The Art of Intimacy
  17:00 - 18:30
  Sophie Brokmann

  Verlang jij naar meer verbinding en intimiteit? Heb je behoefte aan verzachting, sensualiteit en levendigheid? Ben je nieuwsgierig hoe het is om je verlangens en je grenzen te ontdekken op een speelse, liefdevolle en helende manier? In deze workshop gaan we samen op reis via beweging, ademhaling en verbindende oefeningen, zoals subtiele aanraking. Om zo meer aanwezig te zijn in je lichaam, en zo intimiteit te ervaren met alles wat er in jou leeft. Dit zijn krachtige en toegankelijke tools die je mee naar huis kunt nemen en in je (liefdes)leven kan toepassen!

  workshop Consensuality
  20:00 - 21:45
  Integrated Tantra

  We gaan op een bewuste deepdive in onze sensualiteit en het aangeven en grenzen. Sensualiteit is een prachtig onderdeel van ons leven en tegelijk zo delicaat. Het brengt ons dichter bij onszelf en het ‘naakte’ waarnemen. Toch hebben we veelal geleerd het terug te houden, door negatieve ervaringen of veroordelingen van anderen (“dans niet zo sexy” of “je moet netjes eten”). Soms zijn we het contact ermee zo kwijt dat ons leven vlak wordt en mechanisch. In Tantra beoefenen we het contact met sensualiteit te herstellen, want het brengt ons in een intieme verbinding met het moment en de mensen om ons heen. In deze workshop werken we met combinatie van Tantrische technieken, partner oefeningen, adem, dans en spel. We nemen jullie mee in hoe je je diepere verlangens kan communiceren en in verfijnde afstemming kan waarnemen. Door de tijd te nemen creëren we een veilige bedding om weer in contact te komen met de sensuele stroom die ons leven diep vervult.

  Place of Ceremony
  Place of Ceremony
  Mannencirkel - Natuurlijke Ecstacy
  11:30 - 13:00
  Marco Kool

  Vind je het spannend om je “echt” te laten gaan? Of misschien vind je het juist wel heel lekker? Kun jij bij jezelf blijven en het loslaten, als een andere man je probeert te intimideren? Laat die mannelijke oerkracht maar los en de aarde shaken. Een magische manier om met elkaar los te laten wat je niet meer nodig hebt en meer te aarden.

  Yoniheaven
  13:15 - 14:45
  Anna Spohr

  Quality-time met jezelf. Is dat voor jou ook zo'n ding? De meeste vrouwen vinden dat moeilijk, tijd voor jezelf nemen, anderen lijken altijd voor te gaan. Het kussen van Yoniheaven herinnert je eraan. Een kussen dat dient om de godin in jezelf te voeden. En als je het niet godin wilt noemen, noem het dan vrede, tevredenheid, harmonie of wat voor jou op dit moment het meest in de buurt komt van heilig. Moeiteloos gefocust mediteer je ineens makkelijker. De warmte van onderen helpt je. Plezier en inzicht komen bij elkaar. Je hele zijn wordt vervuld van dankbaarheid. Zomaar, zittend op een kussen kom je in de hemel .... ​Het is niet nodig om naakt op het kussen te zitten en toch kan je volledig van het effect profiteren. Vrouwen van alle generaties biedt het de mogelijkheid om hun bekkenbodem te ontdekken als bron van vertrouwen en kracht. De onderbuik ​ervaar je terwijl je mediteert op het Yoni-kussen weer ​als datgene, wat zij in ​haar oorsprong is, een bron van leven, creativiteit, vreugde, vergeving, vertrouwen, energie, lust en genot. Maximaal 12 deelnemers. Inschrijven bij de muntenbalie.

  Maria Magdalena Ceremony
  15:15 - 16:45
  Coosje Knape

  Voel jij dat Maria Magdalena jou roept? Inderdaad: het is tijd om Haar te her-Inneren. In deze women-only ceremonie begeleidt Coosje jou vanuit een veilige bedding naar wat diep van binnen in jou aanwezig is: jouw Vrouwelijke Goddelijkheid.

  Mantrazingen
  17:15 - 18:30
  Yvon

  mantrazingen met Yvon

  Yonistoom
  20:00 - 21:30
  Marieke Numananja

  Yoni stomen is een persoonlijk en intens ritueel, wat al eeuwen ingezet wordt door vrouwen om je te verbinden met je lichaam en vooral ook je levensenergie te verbeteren en te ervaren. In de Place of Connection kun je elke dag een Yoni stoom ritueel beleven als vrouw. Voor kruiden, krukjes, kommen en handdoeken wordt gezorgd. Er zijn beperkt aantal plaatsen. Opgave bij de stand van Marieke & Emmie: groene stacaravan bij glamping tweede strandje.. Voel je welkom in de tribe! Bijdrage in de kosten €5

  Place of Joy
  Place of Joy
  Zien zonder ogen
  11:30 - 12:30

  Wanneer we ons brein in balans brengen en afstemmen op de wijsheid van ons hart en onze innerlijke leider (intuïtie) krijgen we weer toegang tot ons volle bewustzijn. Een expressie daarvan (naast telepathie bijvoorbeeld) is ons vermogen om de fysieke realiteit te kunnen ZIEN terwijl we een lichtdicht masker dragen. Met dit 'heldere zicht' kunnen we een boek lezen, puzzels maken, door een ruimte lopen zonder obstakels te raken terwijl we een verduisterend masker dragen. Kinderen kunnen hun heldere zicht vrij gemakkelijk ervaren omdat hun brein nog aardig werkt zoals het de bedoeling is: in balans. De kinderen zijn daarin onze leraren! Kom je spelen?

  Ouder & Kind Yoga
  12:45 - 13:45

  Samen met je kind aan yoga doen. Doormiddel van speelse yogaoefeningen, massagespelletjes en ademoefeningen gaan we het lichaam verkennen en onderzoeken. Lichaamsbewustzijn creëren en heerlijk samen bewegen. Maar we gaan ook ontspannen, visualiseren om je zo echt te verbinden met je kind. Samen plezier maken en je fysieke lijf leren kennen. Doen jullie mee?

  Happy Dance!
  14:00 - 15:00

  Lekker dansen met Bianca en Elroy!

  Speelse kinderyoga
  15:15 - 16:15

  Kinderyogadocent en kinder-kunstenaar Rachel de Boer neemt de kinderen mee op een yoga reis via een speelse ingang. De kinderen ontdekken wat yoga is doormiddel van het openen van diversen kleurrijke doosjes. Ieder doosje bevat een yoga thema: zoals zintuigen onderzoek, ademoefeningen en bewegingsspelletjes. De doosjes geven een ingang in de yoga en mindfulness traditie, maar via en toegankelijke, creatieve en speelse manier. Alle leeftijden zijn welkom, even als de ouders.

  Krachtstok maken (vanaf 5 jaar)
  16:30 - 17:30

  Maak een mooie krachtstok met schelpen stenen houtjes en kleurrijke of natuurlijke touwtjes en spulletjes. Een kleed vol schatten waaruit je mooie materialen kunt zoeken ligt voor je klaar. Hele kleintjes mogen met hun papa mama of assistent meedoen ...

  Place of Tea
  Place of Tea
  Wildplukwandeling
  11:30 - 12:30

  Ga mee op een leerzame wildpluktocht met Patti van Beleef de Natuur en ontdek het avontuur en de heerlijkheden die de natuur te bieden heeft. Tijdens deze tocht zal Patti je alles vertellen over de natuur terwijl je verschillende planten ontmoet en proeft. Tijdens de wildpluktocht gaan we op zoek naar planten, waarbij we altijd respectvol met de natuur omgaan. Je leert welke planten je in je eigen omgeving kunt vinden en wat je er eenvoudig mee kunt bereiden, met aandacht voor belangrijke overwegingen. Elke plant heeft unieke eigenschappen die je kunnen helpen om een gezond leven te leiden en om een diepere verbinding met de natuur te ervaren. Verzamelen bij de marktkramen links van de toiletten.

  Workshop Sacred Geometry
  14:00 - 16:00
  Casimir ten Have

  Sacred geometry staat bekend als de architectuur van het universum; de vingerafdruk van god. Het tekenen van van deze geometrie open deuren naar andere vormen van waarneming. Kom naar de workshop en leer geheime geometrie maken en herkennen. Het begrijpen van geometrie maakt het holistische aspect van de realiteit meer tastbaar. Workshop is bij de marktkramen links van de toiletten.

  Interactieve lezing Voedselbos
  16:30 - 17:30

  Verzamelen bij de marktkramen links van de toiletten.

  Kampvuurverhalen
  19:00 - 20:00

  Kampvuurverhalen. Bij het kampvuur :-)

  Place of Transformation
  Place of Transformation
  Boodschap van de paarden
  11:00 - 12:00

  Paarden zijn puur en eerlijk. Paarden laten je zien wie je bent en wat jij nodig hebt. Door deze manier van zelfreflectie en en bewustwording wordt je geconfronteerd met je eigen kracht, talenten, maar ook met je schaduw kanten. Door dit onder ogen te zien kan het paard je helpen om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te komen. Inschrijven graag op de inschrijflijst (op de tafel bij de Place of Transformation).

  Yoga tussen de paarden
  12:00 - 13:00

  Een heerlijke yogales in de buitenlucht tussen de sjamanistisch getrainde paarden. Elke les is anders: soms lopen de paarden rustig rond, soms komen ze naar je toe voor een liefdevolle adjustment, en soms doen ze ook helemaal niets en kijken ze rustig toe. De paarden zijn vrij om te kiezen of ze interactie willen of niet!

  Sjamanistische ceremonie met de paarden
  18:00 - 19:00

  Ontmoet de kracht van het paard dat met al haar diepe en oeroude wijsheden in staat is om jou dieper te laten luisteren naar de stem van je ziel. De paarden brengen je in alle openheid én in contact met ‘het alwetende veld’ terug naar jouw bronverbinding. Net zoals jij misschien benieuwd bent naar de paarden, verheugen de paarden zich ook op een ontmoeting met jou. Sonja en Nadja laten alles in de wei, in het moment, ontstaan, dus laat je verrassen wat de paarden jou te vertellen hebben. Ook de workshop die wordt gegeven wordt bepaald op de dag zelf en is afhankelijk van wat het veld laat zien. Inschrijven graag op de inschrijflijst (op de tafel bij de Place of Transformation).

  Zaterdag

  Programma Zaterdag

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Gathering
  Place of Gathering
  Wake-up your Body (campers only!)
  10:00 - 11:00

  Wake up your body

  Opening met Sarah
  Starttijd: 11:00
  Eindtijd: 11:30

  Optreden duo Diaviolini
  11:30 - 13:00
  Duo Diaviolini

  Duo Diaviolini staat bekend om hun aanstekelijke optredens waarin ze volksmuziek laten klinken met een duivelse mentaliteit. Ze weten het publiek te betoveren met hun spel en nemen je mee op een reis vol vurige emoties en opzwepende ritmes. Duo Diaviolini weet als geen ander de grenzen te overschrijden en brengt de volksmuziek tot leven met een moderne twist. Hun muziek is een viering van de rijke tradities en culturen die de wereld te bieden heeft. Laat je meeslepen door de magische klanken van het Duo Diaviolini en geniet van de betoverende harmonieën en opzwepende ritmes. Of je nu wilt dansen, luisteren of gewoonweg genieten, dit duo weet je te raken met hun passie en muzikaliteit. Ervaar de kracht van folkmuziek gespeeld met een duivelse mentaliteit en laat je meevoeren door het Duo Diaviolini op een avontuurlijke reis door verschillende muzikale tradities en culturen.

  Blue Lotus Ecstatic
  13:00 - 16:00
  Araliya

  We starten de dansreis met een kort stilte moment om te verbinden met de natuur elementen in ons. We maken contact met alle elementen en de karakters. Dan start de reis vanuit de aarde waar we langzaam ontwaken. Vanuit het aarde elementen reizen we door alle elementen op een dansante manier om zo jouw lichaam op allerlei manieren te openen en unieke expressie te geven. Een dansreis waarin jij kunt bewegen zoals jij dat voelt en waarbij je oefeningen toegereikt krijgt om de elementen in jezelf nog meer te bekrachtigen. Wat vooral centraal staat tijdens deze beleving is expressie, vrijheid om jezelf zijn en het contact met de elementen in jouw lijf. De muzikale reis geeft extra ondersteuning om jouw te inspireren, motiveren voor dat geen wat er in jouw mag bewegen!

  Optreden May en June

  May and June is een singersongwriterduo, bestaande uit twee zussen. Ze zingen al zolang ze zich kunnen herinneren samen liedjes. Hun muziek is te omschrijven als poëtische luisterliedjes, zowel in het Nederlands als in het Engels.

  Optreden Trikosis
  16:45 - 18:15
  Trikosis

  Trikosis is a international "bohemian-zombie-killing-super-folk" band. East european traditional music arranged in a crazy trikoway and own gipsyklezmerstyle songs. BOOM!!

  World Music from the Heart
  18:30 - 19:45
  Renske Skills, Didge mama, Sky Shanti en Tara

  Open up the Heart to the wisdom of the music atmospheres and find the message of Love. Didge Mama Didge and Ngoni, Sky Shanti en Tara gitar and Voice, Renske Skills Voice

  The Incredible Stacks
  20:00 - 22:00
  The Incredible Stacks

  Een stampende beat, met daaronder een onweerstaanbare groove, aangevuld met catchy riffs. The Incredible Stacks spelen er op hun analoge vintage instrumenten vrijmoedig op los. Dansen mag!

  DJ Esta Polyesta
  22:00 - 00:00
  DJ Esta Polyesta

  Esta Polyesta creëert een feest met Global Beats en Ethno House. Esta is bekend om haar World Music en Balkan Beats sets, maar vanwege haar liefde voor elektronische muziek geniet ze er echt van om beats te combineren met etnische muziek in een funky feel-good mix. Ze mengt muziek uit Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Europa alsof er geen grenzen zijn, waarmee ze culturen en mensen met elkaar verbindt in dans. Polyesta’s stijl is vloeiend en vrouwelijk, opbeurend en leuk. “Dance is a celebration.”

  Soundhealing
  00:00 - 01:00

  Met zijn helende instrumenten en sfeervolle soundscapes neemt Temple of Us je mee op een onvergetelijke innerlijke reis, die je uiteindelijk naar je hart zal leiden.

  Place of Balance
  Place of Balance
  Energetic Breakfast (campers only!)

  Energetic Breakfast is een ochtend ritueel van beweging, ontspanning, liefde voor jezelf en de wereld waarin je intenties zet voor de dag. Een combinatie Yoga, Qigong en liefdevolle aandacht. Zachte vloeiende bewegingen om je te verbinden met je hart, levenskracht, blokades weer te laten stromen en je systeem liefdevol toe te spreken en opteladen. Het is voor iedereen toegankelijk en duurt ongeveer 30 tot 45 min.

  Traditional Hatha Yoga
  11:15 - 12:45
  Lotte Verdegaal

  Traditionele Hatha Yoga is een oude yogavorm die zich richt op het versterken en verbinden van lichaam, geest en ziel. De yogahoudingen (asana’s) worden langzaam en bewust uitgevoerd om de fysieke kracht en flexibiliteit te vergroten, terwijl de ademhaling en meditatie de geest kalmeren en concentratie verbeteren. Traditionele Hatha Yoga leert je meer rust en balans in je dagelijks leven te ervaren en beter om te gaan met stress.

  Breathwork & Ijsbad
  13:00 - 15:00
  Judith Sol

  Je kan veel meer dan je denkt! Kom uit je comfort-zone en stap in het ijsbad! Tijdens deze ijsbadworkshop wordt je door middel van de kracht van de ademhaling goed voorbereid op het ijsbad. Een ijsbad geeft je fysieke lichaam en energiesysteem een enorme boost. De gelukshormonen en adrenaline die vrij komen tijdens het ijsbad ga je nog de gehele dag voelen. Deze workshop word begeleid door professioneel ademcoach Judith Sol. Vooraf aan de workshop dient een eigen risico verklaring ondertekent te worden. Deze workshop is niet geschikt bij: zwangerschap, epilepsie, hart- en vaatziekten, te hoge bloeddruk, fenomeen van Raynaud, reumatoïde artritis, oververmoeidheid en na een recente operatie.

  Vinyasa Flow
  15:15 - 16:30
  Sarah Schröder

  Vinyasa Yoga is een uitdagende en dynamische vorm van yoga waar adem en beweging in een flow verlopen. Je gaat van de ene houding over in de andere in een sequence waardoor je verbinding voelt tussen lichaam, geest en emotie. Tegelijkertijd worden je spieren verlengd en versterkt. Ben je bereid om te zweten, dan is deze les zeker voor jou.

  Yin Yoga met live Mantra's
  16:45 - 18:00
  Tara en Sky

  Yin Yoga met Live Mantra’s voor innerlijke rust en welzijn. Door met Yin Yoga lang en diep in de Yoga posities te gaan kunnen we dieper ontspannen en loslaten van alle stress en spanning die we voelen in ons lichaam. De live Mantra’s helpen om dieper in de Yoga posities te zakken en de ‘mind’ stil te maken zodat we in contact komen met onze diepste essentie, de innerlijke stilte en gelukzaligheid van onze ware zelf.

  AcroYoga
  18:15 - 19:45
  Acroyoga Breda

  Combineer yoga, Thaise massage en acrobatiek met elkaar en je hebt AcroYoga. Het is voor iedereen die plezier wil maken en yoga eens op een andere manier wil beleven. Door middel van de verschillende oefeningen bouw je kracht op en wordt je flexibeler. Aan het einde van de workshop ben je weer helemaal in balans. Vertrouwen in jezelf maar ook in de ander staan centraal tijdens deze workshop. Geef je over aan het spel en maak plezier!

  Restorative Partner Yoga
  20:00 - 21:30
  Simona Schimanovich

  Simona neemt je mee in een heerlijke restorative yoga sessie. Goed voor je lijf en het openen van je verbinding met de ander. Doe dit samen met je partner, of iemand waarmee je ter plekke een duo vormt. Je kunt dus ook solo aansluiten bij deze workshop.

  Place of Stillness
  Place of Stillness
  Sjamanistische Trancereis
  11:15 - 12:45
  Marcel Boschma

  De Sjamanistische Trancereis is een zachte en krachtige manier om jezelf te helen. Marcel Boschma leert je een simpele manier om te ontspannen en te mediteren, gevolgd door een inleidende soul retrieval. Nieuwsgierig? Kom!

  Shamanic Breathwork
  13:00 - 15:00
  Naz Dur & Friends

  We openen het veld met een sharing, waarna we een web zullen weven van onze intenties. We zetten een energetisch Sjamanistisch veld neer om onze Adem te verbinden met de Groote Geest en al dat leeft. Onze Adem brengt ons daar waar onze heelwording ligt en onze essentie woont in de veilige bedding van Moeder Aarde energie. Een reis door jezelf en verder

  The Art of Intimacy
  17:30 - 19:00
  Sophie Brokmann

  Verlang jij naar meer verbinding en intimiteit? Heb je behoefte aan verzachting, sensualiteit en levendigheid? Ben je nieuwsgierig hoe het is om je verlangens en je grenzen te ontdekken op een speelse, liefdevolle en helende manier? In deze workshop gaan we samen op reis via beweging, ademhaling en verbindende oefeningen, zoals subtiele aanraking. Om zo meer aanwezig te zijn in je lichaam, en zo intimiteit te ervaren met alles wat er in jou leeft. Dit zijn krachtige en toegankelijke tools die je mee naar huis kunt nemen en in je (liefdes)leven kan toepassen!

  Sjamanistische trancereis
  20:00 - 21:30
  Dagmar Aben & Iris Inaya

  Laat je meevoeren op reis in jezelf door de helende klanken van Dagmar’s sjamanendrum en soothing stemgeluid. Gegarandeerd laat je hier stress en spanning los.

  Place of Knowledge
  Place of Knowledge
  Bio-Energetica
  11:15 - 13:15
  Sandra Dierick

  Samen met Sandra ga je op ontdekkingstocht door je lijf. Je spoort op waar de spanningen zitten en leert door middel van dans, beweging en ademhaling losser te maken. Zo ontstaat ruimte om je energie en levensvreugde te laten stromen.

  Familie opstelling
  13:30 - 15:30
  Claes-Berend van der Kolk

  In deze workshop wordt gewerkt met enkele vragen van deelnemers. Met eenvoudige opstellingen komen we snel tot de kern en de bedoeling is ter plekke wezenlijke heling te initiëren. Alle deelnemers wordt gevraagd ondersteunend te zijn aan de inbrenger van de vraag en soms krijg je een aktieve rol, als bijdrage aan de heling van een ander.

  Pillars of Light
  15:45 - 17:15
  Maarten en Chantal

  Als je diep kan verbinden met moeder aarde en met de bron, is er oneindig veel onvoorwaardelijke liefde voor jou beschikbaar. En om deze liefde en licht te kunnen dragen, heb je eerst diep in je lichaam aanwezig te zijn. We gaan je in een krachtige healing/ceremonie helpen om jouw bewustzijn dieper in je lichaam te laten indalen en je energetisch systeem versterken. Vervolgens gaan we verbinden diep verbinden met moeder aarde en met source en ons openstellen voor hun oneindige liefde. Voor velen is dit een krachtige helende en voelbare ervaring gebleken. (Jouw Pillar of Light mag je na afloop mee naar huis nemen! ;-)

  Transformatieve ademreis
  17:30 - 19:00
  Sanna Holdert

  Met een verbonden ademhaling (ademen zonder pauze) kun je oude situaties transformeren naar nieuwe mogelijkheden. Hoe? Op allerlei lagen in je systeem kunnen lading en blokkades ontstaan, zoals angsten boosheid en pijn, meegekregen lading uit verleden of familielijn, oude patronen of lichamelijke spanning. In de workshop leer je deze ademhalingstechniek gebruiken om deze blokkades los te maken en te bevrijden zodat je energie weer vrijer kan stromen en je lichter door het leven kunt wandelen. Adem je mee?

  Four steps to start living your truth
  20:00 - 21:15
  Iva Buzhashka

  In deze workshop, gebaseerd op de oude leringen van het Peruaanse Medicijnwiel van de Andes, leer je hoe je je weer kunt verbinden met je innerlijke wijsheid en het leven kunt manifesteren waar je echt naar verlangt. • LOSLATEN: Maak verbinding met de Geest van de Slang om oude lagen af te werpen en het verleden los te laten. • ANGST OVERWINNEN: Maak verbinding met de Spirit of the Jaguar om angst te overwinnen en in je kracht te stappen. • ONTWERP UW VREUGDE: Maak verbinding met de Spirit of the Hummingbird om je authentieke gaven te ontdekken en je licht te vinden. • MANIFESTEER JE DROMEN: Maak verbinding met de Spirit of the Eagle om verbinding te maken met een hoger perspectief en je dromen te manifesteren.

  Place of Relaxation
  Place of Relaxation
  Sauna
  09:00 - 22:00
  Sauna

  Sauna is geopend van 09:00 - 01:00.

  Relaxen in de hangmatten
  11:00 - 21:00
  Jeroen van Deelen

  De hele dag lekker relaxen in de hangmatten. Zo nu en dan verzorgt Jeroen een klanksessie.

  Hottub
  13:00 - 22:00
  Hottub

  Hottub is geopend van 13:00 - 01:00. Kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene.

  Saunaritueel

  Saunaritueel. Duur 20 minuten. Maximaal 8 personen. Inschrijven bij de muntenbalie.

  Programma Zaterdag
  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Connection
  Place of Connection
  Lekker wakker worden met klankschalen (campers only!)
  10:00 - 11:00

  Lekker wakker worden met klankschalen en een meditatie.

  Chakra workshop
  11:30 - 13:00
  Dennis Breedijk

  De Chakra workshop is een mogelijkheid om de energie te voelen van jezelf of een ander. We gaan de Chakra's en aura ontdekken met je eigen handen.

  Stembevrijding
  13:15 - 14:45
  Luna Ridderhof

  Voel je vrijer als je spreekt, vrij om geluid te maken, om jouw ruimte in te nemen. Stembevrijding is een vorm van vrije expressie die energie geeft en helpt bij het loslaten van emoties. Wat yoga doet voor het lichaam doet stembevrijding voor de stem en emoties. Stembevrijding gaat letterlijk over het bevrijden van je stem. Onze stem is gemaakt om gehoord te worden, en we gebruiken hem meestal zonder na te denken. Als we gaan zingen wordt dat anders. Vaak schrikken we terug voor ons eigen geluid, of we hebben er allerlei oordelen over. We willen graag meer, hoger, harder, maar tegelijk durven we niet goed. Stel je voor dat je gehoord wordt! Stembevrijding helpt je te onderzoeken wat je eigen geluid is, erachter te komen waar je stem het lekkerste klinkt of voelt. En vooral te voelen wanneer onze stem ‘waar’ is. Wanneer vertelt onze stem echt iets over onszelf, over onze verlangens, onze vreugde, onze pijn, kortom: over onze ziel? In deze workshop gaan we spelenderwijs ontdekken wat jouw stem wilt en welke ruimte jij kan maken op dit moment. Stap voor stap neem ik je mee in de wonderlijke wereld van jouw stem. Stembevrijding kan je alleen maar ervaren, laat je verrassen door je eigen geluid!

  Je hogere 5 dimensionale ‘ik’
  15:00 - 16:30
  Mark Michies

  In de vorm van een interactieve lezing zal Marc uitleggen hoe je tot je hogere 5 dimensionale ‘ik’ kunt komen, wat er voor nodig is om dit te bereiken. Hij gaat in op hoe dit proces werkt en wat het je als mens oplevert en hoe je de reis van het hoofd naar het hart kunt maken, waarbij je al jouw trauma’s en karma’s oplost en innerlijke rust en pure zelfliefde gaat ervaren. Zo kom je erachter wie je nu eigenlijk ècht bent en wat jouw zielsmissie hier op aarde is.

  Workshop Intuïtie
  16:45 - 18:15
  Gabriëlla Schnitzeler

  Welkom bij de Workshop Intuïtie van Gabriella Schnitzeler! Hier draait alles om het ontwikkelen van jouw intuïtieve vaardigheden door middel van actie, gevoel en ervaring. Laat je meeslepen door boeiende oefeningen die je in contact brengen met je intuïtie. Kom en ontdek de magie die schuilt in jouw innerlijke kompas!

  workshop Consensuality
  20:00 - 22:00
  Integrated Tantra

  We gaan op een bewuste deepdive in onze sensualiteit en het aangeven en grenzen. Sensualiteit is een prachtig onderdeel van ons leven en tegelijk zo delicaat. Het brengt ons dichter bij onszelf en het ‘naakte’ waarnemen. Toch hebben we veelal geleerd het terug te houden, door negatieve ervaringen of veroordelingen van anderen (“dans niet zo sexy” of “je moet netjes eten”). Soms zijn we het contact ermee zo kwijt dat ons leven vlak wordt en mechanisch. In Tantra beoefenen we het contact met sensualiteit te herstellen, want het brengt ons in een intieme verbinding met het moment en de mensen om ons heen. In deze workshop werken we met combinatie van Tantrische technieken, partner oefeningen, adem, dans en spel. We nemen jullie mee in hoe je je diepere verlangens kan communiceren en in verfijnde afstemming kan waarnemen. Door de tijd te nemen creëren we een veilige bedding om weer in contact te komen met de sensuele stroom die ons leven diep vervult.

  Place of Ceremony
  Place of Ceremony
  Yonistoom ceremonie (campers only!)
  09:00 - 10:30
  Marieke Numananja

  Yoni stomen is een persoonlijk en intens ritueel, wat al eeuwen ingezet wordt door vrouwen om je te verbinden met je lichaam en vooral ook je levensenergie te verbeteren en te ervaren. In de Place of Connection kun je elke dag een Yoni stoom ritueel beleven als vrouw. Voor kruiden, krukjes, kommen en handdoeken wordt gezorgd. Er zijn beperkt aantal plaatsen. Opgave bij de stand van Marieke & Emmie: groene stacaravan bij glamping tweede strandje.. Voel je welkom in de tribe! Bijdrage in de kosten €5

  Yin Yoga en Klankschalen
  11:15 - 12:15

  Yin yoga is een vorm van yoga waarbij men 3-5min in de houding blijft veelal liggend op de mat. Hierdoor wordt het dieper gelegen bindweefsel, de fascia, gestimuleerd. Er komt ruimte in het lichaam, afvalstoffen kunnen worden afgevoerd, en er komt nieuwe (creatieve) energie vrij. De begeleiding met klankschalen zorgt ervoor dat de vibratie van de klanken je op een diepe niveau laat ontspannen. Je zenuwstelsel komt tot rust en je laat los wat je niet langer dient.

  Wax Ceremonie
  12:30 - 14:00
  Marco Kool

  Tijdens deze intieme ceremonie, gebruiken we in je hand gegoten was, als symbool voor dat wat je niet meer nodig hebt en wilt loslaten. Geholpen door de kracht van de maan, geven we de was over, in elkaars handen. Een intens en bijzonder gevoel. Want dat wat eerst vloeibaar was, verhard op je hand en schraap je vervolgens van je hand. Gesteund door elkaar, kun jij in de was achterlaten wat je wilt.

  Yoniheaven
  14:15 - 15:30
  Anna Spohr

  Quality-time met jezelf. Is dat voor jou ook zo'n ding? De meeste vrouwen vinden dat moeilijk, tijd voor jezelf nemen, anderen lijken altijd voor te gaan. Het kussen van Yoniheaven herinnert je eraan. Een kussen dat dient om de godin in jezelf te voeden. En als je het niet godin wilt noemen, noem het dan vrede, tevredenheid, harmonie of wat voor jou op dit moment het meest in de buurt komt van heilig. Moeiteloos gefocust mediteer je ineens makkelijker. De warmte van onderen helpt je. Plezier en inzicht komen bij elkaar. Je hele zijn wordt vervuld van dankbaarheid. Zomaar, zittend op een kussen kom je in de hemel .... ​Het is niet nodig om naakt op het kussen te zitten en toch kan je volledig van het effect profiteren. Vrouwen van alle generaties biedt het de mogelijkheid om hun bekkenbodem te ontdekken als bron van vertrouwen en kracht. De onderbuik ​ervaar je terwijl je mediteert op het Yoni-kussen weer ​als datgene, wat zij in ​haar oorsprong is, een bron van leven, creativiteit, vreugde, vergeving, vertrouwen, energie, lust en genot. Maximaal 12 deelnemers. Inschrijven bij de muntenbalie.

  Maria Magdalena Ceremony
  16:00 - 17:30
  Coosje Knape

  Voel jij dat Maria Magdalena jou roept? Inderdaad: het is tijd om Haar te her-Inneren. In deze women-only ceremonie begeleidt Coosje jou vanuit een veilige bedding naar wat diep van binnen in jou aanwezig is: jouw Vrouwelijke Goddelijkheid.

  In contact met het goddelijk zelf met behulp van de Kabbala
  18:00 - 19:30
  Nick Silooy
  Starttijd: 18:00
  Eindtijd: 19:30

  In deze workshop zullen we gaan werken met de boom des levens, het Kabbalistisch Kruis en de middelste pilaar. De Kabbala wordt ook wel omschreven als de yoga van het westen. We zullen diverse rituelen uitvoeren die gebaseerd zijn op de Kabbala. Deze rituelen zorgen voor bescherming en een verhoging van je vibratie. Met deze rituelen maak je je aura krachtiger en neutraliseer je negatieve energie. Verlaat deze workshop met meer energie en een opgewekt gevoel. De Kabbala is een esoterische, mystieke en spirituele traditie die zijn oorsprong heeft in het jodendom. Het is een complex en diepgaand systeem dat zich richt op de studie van de goddelijke natuur en het universum. Het woord “Kabbala” betekent letterlijk “ontvangen” en verwijst naar de openbaring van kennis die doorgegeven werd van generatie op generatie. Een van de belangrijkste concepten in de Kabbala is de “Boom des Levens”. Dit is een symbolische voorstelling van de kosmos en de menselijke ervaring. De Boom des Levens bestaat uit tien sefirot of “emanaties”, die verschillende aspecten van het goddelijke weerspiegelen. Het doel van de Kabbala is om deze sefirot te bestuderen en te begrijpen hoe ze ons kunnen helpen om een dieper begrip te krijgen van onszelf en de wereld om ons heen. Het Kabbalistisch Kruis en de middelste pilaar zijn twee belangrijke meditatieve oefeningen die vaak gebruikt worden in de Kabbala. Het Kabbalistisch Kruis is een ritueel waarbij de beoefenaar de sefirot van de Boom des Levens visualiseert en hiermee een energiestroom creëert. De middelste pilaar is een meditatieve oefening waarbij de beoefenaar de drie sefirot in het midden van de Boom des Levens gebruikt om een balans tussen lichaam, geest en ziel te creëren. De drie concepten van de Kabbala (de boom des levens, de middelste pilaar en het Keltisch Kruis) komen uitgebreid aan bod en zullen ook in de praktijk worden gebracht. We beginnen dus met een stukje theorie gevolgd door oefeningen in de praktijk. Ook zullen we het kleine verbanningsritueel van het pentagram uitvoeren. Dit ritueel zorgt voor engelenbescherming, bevordert helder denken en een stille geest die vrij is van ongewenste invloeden van buitenaf.

  Yonistoom ceremonie
  20:00 - 21:30
  Marieke Numananja

  Yoni stomen is een persoonlijk en intens ritueel, wat al eeuwen ingezet wordt door vrouwen om je te verbinden met je lichaam en vooral ook je levensenergie te verbeteren en te ervaren. In de Place of Connection kun je elke dag een Yoni stoom ritueel beleven als vrouw. Voor kruiden, krukjes, kommen en handdoeken wordt gezorgd. Er zijn beperkt aantal plaatsen. Opgave bij de stand van Marieke & Emmie: groene stacaravan bij glamping tweede strandje.. Voel je welkom in de tribe! Bijdrage in de kosten €5

  Place of Joy
  Place of Joy
  Maak je eigen dromenvanger (6 t/m 10 jaar oud)
  11:00 - 12:45
  Jessica en Sanne

  In deze workshop vertellen we het verhaal van Grootmoeder Nokomis en duiken we in de droomwereld. De kinderen zullen in deze workshop hun eigen dromenvanger maken. Ze leren dat alleen de goede dromen naar beneden komen en de slechte in het net achterblijven. Tijdens deze workshop leer je hoe je de perfecte dromenvanger kunt maken. Na het vinden van de takken, gebruiken we een speciale techniek om de cirkel te vormen. Vervolgens gaan we met het touw aan de slag om het netwerk te maken dat de goede dromen zal vangen. De kinderen zullen worden geleerd hoe ze het touw kunnen knopen om het perfecte resultaat te bereiken. Als de basis van de dromenvanger eenmaal is gemaakt, is het tijd om het decoratieve gedeelte toe te voegen. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende materialen om aan hun dromenvanger te bevestigen, zoals gekleurde veren, kralen en linten. Deze decoraties zullen helpen om de dromenvanger nog meer persoonlijkheid te geven. Het resultaat is een prachtige dromenvanger die de kinderen mee naar huis kunnen nemen en boven hun bed kunnen hangen. En met de kennis van de knooptechniek kunnen ze er zelfs nog meer maken als ze dat willen! Duurt: 2 uur

  Ouder & Kind Yoga
  13:00 - 14:00

  Samen met je kind aan yoga doen. Doormiddel van speelse yogaoefeningen, massagespelletjes en ademoefeningen gaan we het lichaam verkennen en onderzoeken. Lichaamsbewustzijn creëren en heerlijk samen bewegen. Maar we gaan ook ontspannen, visualiseren om je zo echt te verbinden met je kind. Samen plezier maken en je fysieke lijf leren kennen. Doen jullie mee?

  Zien zonder ogen
  14:15 - 15:15

  Wanneer we ons brein in balans brengen en afstemmen op de wijsheid van ons hart en onze innerlijke leider (intuïtie) krijgen we weer toegang tot ons volle bewustzijn. Een expressie daarvan (naast telepathie bijvoorbeeld) is ons vermogen om de fysieke realiteit te kunnen ZIEN terwijl we een lichtdicht masker dragen. Met dit 'heldere zicht' kunnen we een boek lezen, puzzels maken, door een ruimte lopen zonder obstakels te raken terwijl we een verduisterend masker dragen. Kinderen kunnen hun heldere zicht vrij gemakkelijk ervaren omdat hun brein nog aardig werkt zoals het de bedoeling is: in balans. De kinderen zijn daarin onze leraren! Kom je spelen?

  Alle poppen aan het dansen

  Bewegingsworkshop voor kinderen Een workshop waar de kinderen in beweging komen door middel van diverse materialen, objecten en poppen. We gaan bewegen en dansen met verschillende objecten, die kunnen transformeren tot poppen. We zijn creatief en fysiek bezig en komen speels in beweging, en laten onze poppen dansen en zwieren. Doe je mee ?

  Poppen maken voor de poppenparade
  16:15 - 17:30
  Rachel de Boer

  Poppen maken voor de poppenparade.

  Poppenparade over het terrein

  Poppenparade over het terrein

  Krachtstok maken (vanaf 5 jaar)
  17:30 - 18:30

  Maak een mooie krachtstok met schelpen stenen houtjes en kleurrijke of natuurlijke touwtjes en spulletjes. Een kleed vol schatten waaruit je mooie materialen kunt zoeken ligt voor je klaar. Hele kleintjes mogen met hun papa mama of assistent meedoen ...

  Healing Circle Inner-child
  19:00 - 20:30
  Joyce Finlay

  Een healing circle is een plek waar we innerlijke heling kunnen ervaren en met elkaar kunnen verbinden. Dit doen we met behulp van ademwerk en/of meditatie. Hierna zoeken we samen de verbinding op door ervaringen te delen op een veilige plek, alleen luisteren mag natuurlijk ook. Hierdoor kun je leren verbinden met jezelf en met andere gelijkgestemden. Zo kunnen we samen werken aan meer bewustzijn en het helen van onze innerlijke wonden.

  Place of Tea
  Place of Tea
  Wildplukwandeling
  11:30 - 12:30

  Ga mee op een leerzame wildpluktocht met Patti van Beleef de Natuur en ontdek het avontuur en de heerlijkheden die de natuur te bieden heeft. Tijdens deze tocht zal Patti je alles vertellen over de natuur terwijl je verschillende planten ontmoet en proeft. Tijdens de wildpluktocht gaan we op zoek naar planten, waarbij we altijd respectvol met de natuur omgaan. Je leert welke planten je in je eigen omgeving kunt vinden en wat je er eenvoudig mee kunt bereiden, met aandacht voor belangrijke overwegingen. Elke plant heeft unieke eigenschappen die je kunnen helpen om een gezond leven te leiden en om een diepere verbinding met de natuur te ervaren. Verzamelen bij de marktkramen links van de toiletten.

  Workshop Sacred Geometry
  14:00 - 16:00
  Casimir ten Have

  Sacred geometry staat bekend als de architectuur van het universum; de vingerafdruk van god. Het tekenen van van deze geometrie open deuren naar andere vormen van waarneming. Kom naar de workshop en leer geheime geometrie maken en herkennen. Het begrijpen van geometrie maakt het holistische aspect van de realiteit meer tastbaar. Workshop is bij de marktkramen links van de toiletten.

  Interactieve lezing Voedselbos
  16:30 - 17:30

  Verzamelen bij de marktkramen links van de toiletten.

  Kampvuurverhalen
  19:15 - 20:15

  Kampvuurverhalen. Bij het kampvuur :-)

  Place of Transformation
  Place of Transformation
  Boodschap van de paarden
  11:00 - 12:00

  Paarden zijn puur en eerlijk. Paarden laten je zien wie je bent en wat jij nodig hebt. Door deze manier van zelfreflectie en en bewustwording wordt je geconfronteerd met je eigen kracht, talenten, maar ook met je schaduw kanten. Door dit onder ogen te zien kan het paard je helpen om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te komen. Inschrijven graag op de inschrijflijst (op de tafel bij de Place of Transformation).

  Yoga tussen de paarden
  12:00 - 13:00

  Een heerlijke yogales in de buitenlucht tussen de sjamanistisch getrainde paarden. Elke les is anders: soms lopen de paarden rustig rond, soms komen ze naar je toe voor een liefdevolle adjustment, en soms doen ze ook helemaal niets en kijken ze rustig toe. De paarden zijn vrij om te kiezen of ze interactie willen of niet!

  Sjamanistische ceremonie met de paarden
  18:00 - 19:00

  Ontmoet de kracht van het paard dat met al haar diepe en oeroude wijsheden in staat is om jou dieper te laten luisteren naar de stem van je ziel. De paarden brengen je in alle openheid én in contact met ‘het alwetende veld’ terug naar jouw bronverbinding. Net zoals jij misschien benieuwd bent naar de paarden, verheugen de paarden zich ook op een ontmoeting met jou. Sonja en Nadja laten alles in de wei, in het moment, ontstaan, dus laat je verrassen wat de paarden jou te vertellen hebben. Ook de workshop die wordt gegeven wordt bepaald op de dag zelf en is afhankelijk van wat het veld laat zien. Inschrijven graag op de inschrijflijst (op de tafel bij de Place of Transformation).

  Spiritdance tussen de paarden
  19:30 - 20:45
  Winged Wencke

  Geniet van de flow van de paarden. Wencke leidt je met een magische spirit dance.

  Zondag

  Programma Zondag

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Gathering
  Place of Gathering
  Sunday Morning Stretch
  10:00 - 11:00

  Opening met Sarah
  Starttijd: 11:00
  Eindtijd: 11:15

  Soundhealing
  11:15 - 12:30
  Nana en Frederik

  Ecstatic Dance
  12:30 - 14:30
  Esta Polyesta

  Optreden Nana en Fralalai
  14:30 - 15:45
  Nana en Fralalai

  Nana en Fralalai nemen je mee op een diepe reis door wonderlijke klankvelden en transcedente sfeerdimensies. Ze improviseren met instrumenten, zoals de Keltische harp of de Milanese n’goni en zingen in verschillende talen, waaronder Gaelisch en Slavisch, maar bovenal met eigen intuïtieve taal en klank. Ga jij mee op reis?

  Optreden Meraque
  15:45 - 17:30
  Meraque

  Mèraque komt voort uit passie en nieuwsgierigheid. Een passie voor muziek uit de Balkan en nieuwsgierigheid naar wat er gebeurt als je dat mixt met invloeden uit Zuid Amerika en het Midden-Oosten. Laat je meeslepen door de energieke percussie, levendige elektronica, de Turkse gitaar en melancholische accenten van de klarinet. Al deze elementen smelten samen tot betoverende live sets vol improvisatie, waar de zielen van het dansende publiek en de muzikanten verbinden.

  Fralalai
  17:30 - 18:30

  May & June

  Indian Summer Music Concert
  19:15 - 20:30
  Renske Skilss, Didge mama, Maui, Nathan

  Deep sunset grooves and flowing with warm uplifting melodies. Maui and Nathan Hangdrum, Didge Mama Ngoni, Renske Skills Voice

  DJ set
  20:00 - 22:00
  DJ Jurr

  Al dik 20 jaar weet DJ Jurr zijn publiek te boeien met een eclectische mix van Lounge, Deep-House en Tech-House.

  Place of Balance
  Place of Balance
  Energetic Breakfast (Campers only!)

  Energetic Breakfast is een ochtend ritueel van beweging, ontspanning, liefde voor jezelf en de wereld waarin je intenties zet voor de dag. Een combinatie Yoga, Qigong en liefdevolle aandacht. Zachte vloeiende bewegingen om je te verbinden met je hart, levenskracht, blokades weer te laten stromen en je systeem liefdevol toe te spreken en opteladen. Het is voor iedereen toegankelijk en duurt ongeveer 30 tot 45 min.

  Traditional Hatha Yoga (Campers only!)
  09:30 - 10:30

  Traditionele Hatha Yoga is een oude yogavorm die zich richt op het versterken en verbinden van lichaam, geest en ziel. De yogahoudingen (asana’s) worden langzaam en bewust uitgevoerd om de fysieke kracht en flexibiliteit te vergroten, terwijl de ademhaling en meditatie de geest kalmeren en concentratie verbeteren. Traditionele Hatha Yoga leert je meer rust en balans in je dagelijks leven te ervaren en beter om te gaan met stress.

  Dance - Sing - Breathe
  11:15 - 12:45
  Renske Skills en Didge mama

  De reis van het samen smelten in de adem van het leven, gedragen door de stem, tot in de ziel van de dans. Workshop door Didge mama en Renske Skills

  Shamanic Breathwork
  13:00 - 15:00
  Naz Dur & Friends

  We openen het veld met een sharing, waarna we een web zullen weven van onze intenties. We zetten een energetisch Sjamanistisch veld neer om onze Adem te verbinden met de Groote Geest en al dat leeft. Onze Adem brengt ons daar waar onze heelwording ligt en onze essentie woont in de veilige bedding van Moeder Aarde energie. Een reis door jezelf en verder

  Yin Yoga met live Mantra's
  15:15 - 16:30
  Tara en Sky

  Yin Yoga met Live Mantra’s voor innerlijke rust en welzijn. Door met Yin Yoga lang en diep in de Yoga posities te gaan kunnen we dieper ontspannen en loslaten van alle stress en spanning die we voelen in ons lichaam. De live Mantra’s helpen om dieper in de Yoga posities te zakken en de ‘mind’ stil te maken zodat we in contact komen met onze diepste essentie, de innerlijke stilte en gelukzaligheid van onze ware zelf.

  AcroYoga
  16:45 - 18:15
  Acroyoga Breda

  Combineer yoga, Thaise massage en acrobatiek met elkaar en je hebt AcroYoga. Het is voor iedereen die plezier wil maken en yoga eens op een andere manier wil beleven. Door middel van de verschillende oefeningen bouw je kracht op en wordt je flexibeler. Aan het einde van de workshop ben je weer helemaal in balans. Vertrouwen in jezelf maar ook in de ander staan centraal tijdens deze workshop. Geef je over aan het spel en maak plezier!

  New Moon Circle
  18:30 - 20:00
  Simona Schimanovich

  Let's come together to land, arrive and set our intentions for our magical journey together. We have the New Moon in fiery Leo on the 16th August – so it's the perfect time to connect to this creative, fun-loving energy for a weekend of play, expression and shining our light brightly!

  Place of Stillness
  Place of Stillness
  Sjamanistische Trancereis
  11:15 - 12:30
  Marcel Boschma

  De Sjamanistische Trancereis is een zachte en krachtige manier om jezelf te helen. Marcel Boschma leert je een simpele manier om te ontspannen en te mediteren, gevolgd door een inleidende soul retrieval. Nieuwsgierig? Kom!

  Ho'opono Pono - a sacred forgiveness meditation
  12:45 - 14:00
  Iris Anuenue

  Hawaii kent alleen vrouwelijke godinnen die de elementen aansturen. Met de steun van Pelé, godin van de lava, creatie en destructie, gaan we een helende en reinigende ervaring tegemoet. Het Hawaiiaanse vergevingsritueel, de Ho’oponopono, ondersteunt ons bij het helen van die delen van onszelf die nu geheeld willen worden.

  Je hogere 5 dimensionale ‘ik’
  14:15 - 15:45
  Mark Michies

  In de vorm van een interactieve lezing zal Marc uitleggen hoe je tot je hogere 5 dimensionale ‘ik’ kunt komen, wat er voor nodig is om dit te bereiken. Hij gaat in op hoe dit proces werkt en wat het je als mens oplevert en hoe je de reis van het hoofd naar het hart kunt maken, waarbij je al jouw trauma’s en karma’s oplost en innerlijke rust en pure zelfliefde gaat ervaren. Zo kom je erachter wie je nu eigenlijk ècht bent en wat jouw zielsmissie hier op aarde is.

  Shamanic Breathwork & Soundhealing
  16:00 - 17:15
  Dennis Breedijk

  De Sjamanistische breathwork sessie van Dennis is een goede start om te ervaren wat loslaten betekent. Laat je meevoeren op de muziek van de drum, voel wat de adem met je doet en leer om in het NU te zijn en te blijven.

  Couples workshop - 10 keer per dag verliefd
  17:30 - 19:00
  Maarten en Chantal

  Om maar met de deur in huis te vallen; Wij zijn verliefd! Ja, echt! Wij zijn meerdere keren per dag werkelijk verliefd, omdat we onze energie schoonhouden, op elkaar afstemmen en met veel bewustzijn kleine momentjes scheppen om de absolute schoonheid in elkaar te zien. En het enige dat je nodig hebt, is een bereidheid om onverwachte ervaringen op te doen en een verlangen om jezelf en elkaar te voelen.

  Sjamanistische trancereis
  19:15 - 20:45
  Dagmar Aben

  Laat je meevoeren op reis in jezelf door de helende klanken van Dagmar’s sjamanendrum en soothing stemgeluid. Gegarandeerd laat je hier stress en spanning los.

  Place of Knowledge
  Place of Knowledge
  Bio-Energetica
  11:15 - 13:15
  Sandra Dierick

  Samen met Sandra ga je op ontdekkingstocht door je lijf. Je spoort op waar de spanningen zitten en leert door middel van dans, beweging en ademhaling losser te maken. Zo ontstaat ruimte om je energie en levensvreugde te laten stromen.

  Familie opstelling
  13:30 - 15:30
  Claes-Berend van der Kolk

  In deze workshop wordt gewerkt met enkele vragen van deelnemers. Met eenvoudige opstellingen komen we snel tot de kern en de bedoeling is ter plekke wezenlijke heling te initiëren. Alle deelnemers wordt gevraagd ondersteunend te zijn aan de inbrenger van de vraag en soms krijg je een aktieve rol, als bijdrage aan de heling van een ander.

  Workshop Intuïtie
  15:45 - 17:15
  Gabriëlla Schnitzeler

  Welkom bij de Workshop Intuïtie van Gabriella Schnitzeler! Hier draait alles om het ontwikkelen van jouw intuïtieve vaardigheden door middel van actie, gevoel en ervaring. Laat je meeslepen door boeiende oefeningen die je in contact brengen met je intuïtie. Kom en ontdek de magie die schuilt in jouw innerlijke kompas!

  Four steps to start living your truth
  17:30 - 19:00
  Iva Buzhashka

  In deze workshop, gebaseerd op de oude leringen van het Peruaanse Medicijnwiel van de Andes, leer je hoe je je weer kunt verbinden met je innerlijke wijsheid en het leven kunt manifesteren waar je echt naar verlangt. • LOSLATEN: Maak verbinding met de Geest van de Slang om oude lagen af te werpen en het verleden los te laten. • ANGST OVERWINNEN: Maak verbinding met de Spirit of the Jaguar om angst te overwinnen en in je kracht te stappen. • ONTWERP UW VREUGDE: Maak verbinding met de Spirit of the Hummingbird om je authentieke gaven te ontdekken en je licht te vinden. • MANIFESTEER JE DROMEN: Maak verbinding met de Spirit of the Eagle om verbinding te maken met een hoger perspectief en je dromen te manifesteren.

  The art of Intimacy
  19:15 - 20:45
  Sophie Brokmann

  Verlang jij naar meer verbinding en intimiteit? Heb je behoefte aan verzachting, sensualiteit en levendigheid? Ben je nieuwsgierig hoe het is om je verlangens en je grenzen te ontdekken op een speelse, liefdevolle en helende manier? In deze workshop gaan we samen op reis via beweging, ademhaling en verbindende oefeningen, zoals subtiele aanraking. Om zo meer aanwezig te zijn in je lichaam, en zo intimiteit te ervaren met alles wat er in jou leeft. Dit zijn krachtige en toegankelijke tools die je mee naar huis kunt nemen en in je (liefdes)leven kan toepassen!

  Place of Relaxation
  Place of Relaxation
  Sauna
  09:00 - 22:00
  Sauna

  Sauna is geopend van 09:00 - 01:00 uur.

  Relaxen in de hangmatten
  11:00 - 21:00
  Jeroen van Deelen

  De hele dag lekker relaxen in de hangmatten. Zo nu en dan verzorgt Jeroen een klanksessie.

  Mannencirkel Full Presence
  13:00 - 14:30
  Maarten Huisman

  Hoe zou het zijn om volledig aanwezig te zijn bij jezelf en de ander? In contact met elkaar gaan we oefenen, aarden en energie laten stromen om dieper aanwezig te zijn in je lichaam. Want alleen als je werkelijk thuis bent, kan je aanwezig zijn bij de ander en kan je kiezen om de aanwezige partner / vader / man te zijn. Verzamelen bij de ingang van de Place of Relaxation (eerste strandje).

  Hottub
  13:00 - 22:00
  Hottub

  Hottub is geopend van 13:00 - 01:00. Kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene.

  Saunaritueel

  Saunaritueel. Duur 20 minuten. Maximaal 8 personen. Inschrijven bij de muntenbalie.

  Programma Zondag
  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Connection
  Place of Connection
  Lekker wakker worden met klankschalen (campers only!)
  10:00 - 11:00

  Lekker wakker worden met klankschalen en een meditatie.

  Stembevrijding
  11:30 - 13:15
  Luna Ridderhof

  Voel je vrijer als je spreekt, vrij om geluid te maken, om jouw ruimte in te nemen. Stembevrijding is een vorm van vrije expressie die energie geeft en helpt bij het loslaten van emoties. Wat yoga doet voor het lichaam doet stembevrijding voor de stem en emoties. Stembevrijding gaat letterlijk over het bevrijden van je stem. Onze stem is gemaakt om gehoord te worden, en we gebruiken hem meestal zonder na te denken. Als we gaan zingen wordt dat anders. Vaak schrikken we terug voor ons eigen geluid, of we hebben er allerlei oordelen over. We willen graag meer, hoger, harder, maar tegelijk durven we niet goed. Stel je voor dat je gehoord wordt! Stembevrijding helpt je te onderzoeken wat je eigen geluid is, erachter te komen waar je stem het lekkerste klinkt of voelt. En vooral te voelen wanneer onze stem ‘waar’ is. Wanneer vertelt onze stem echt iets over onszelf, over onze verlangens, onze vreugde, onze pijn, kortom: over onze ziel? In deze workshop gaan we spelenderwijs ontdekken wat jouw stem wilt en welke ruimte jij kan maken op dit moment. Stap voor stap neem ik je mee in de wonderlijke wereld van jouw stem. Stembevrijding kan je alleen maar ervaren, laat je verrassen door je eigen geluid!

  workshop Vrije Opvoedkunst
  13:30 - 15:15
  Frederik van der Ven

  Dit is een gelegenheid om wérkelijk over opvoeden en wat dit met ons doet te spreken. Deze interactieve lezing is een soort ceremonie. Een ceremonie waarin wij als (toekomstig) ouders en/of opvoeders stilstaan bij deze nobele taak. We scheppen samen een heilige ruimte waarbinnen alles welkom is. Een cirkel van vertrouwen en het besef “ik ben een andere jij”, oordeelloos en liefdevol. We hebben als opvoeder grotendeels met dezelfde thema’s te maken. Dit is een gelegenheid om als opvoeders samen te komen en te groeien. We onderzoeken we samen wat het betekent om kind te zijn, aan de hand van een aantal kernconcepten uit de pedagogie van Rudolf Steiner, de grondlegger van de Vrijeschool. Ook putten we inspiratie uit ‘the native way’; de gelijkenissen in hoe natuurvolken overal ter wereld met kinderen omgaan. We gaan hierover in gesprek, in kleine groepjes en gezamenlijk. En natuurlijk is er ook ruimte voor vragen. Na afloop gaan we hopelijk met nieuwe inspiratie verder op ons pad.

  Tai Chi Mysteryschool
  15:30 - 17:00
  Frans van Heel

  Wil je weten wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen tai-chi. chikung en meditatie? Dan is de beste weg terug te gaan naar de bron. De wijsheid van de bron kan alleen door een bronleraar worden overgedragen. De basisoefeningen waarmee we aan de slag gaan zijn tegelijkertijd eenvoudig en krachtig. Uitleg over de achtergrond en de uitvoering van de oefeningen is nodig om het gewenste resultaat te bereiken. We beginnen met een aantal meditatieve oefeningen. Vanuit de bereikte verstilling leer je je energie te activeren en van daaruit bewegingsoefeningen te doen je helpen je te reinigen van mentale en energetische afvalstoffen.

  workshop Consensuality
  17:15 - 19:00
  Integrated Tantra

  We gaan op een bewuste deepdive in onze sensualiteit en het aangeven en grenzen. Sensualiteit is een prachtig onderdeel van ons leven en tegelijk zo delicaat. Het brengt ons dichter bij onszelf en het ‘naakte’ waarnemen. Toch hebben we veelal geleerd het terug te houden, door negatieve ervaringen of veroordelingen van anderen (“dans niet zo sexy” of “je moet netjes eten”). Soms zijn we het contact ermee zo kwijt dat ons leven vlak wordt en mechanisch. In Tantra beoefenen we het contact met sensualiteit te herstellen, want het brengt ons in een intieme verbinding met het moment en de mensen om ons heen. In deze workshop werken we met combinatie van Tantrische technieken, partner oefeningen, adem, dans en spel. We nemen jullie mee in hoe je je diepere verlangens kan communiceren en in verfijnde afstemming kan waarnemen. Door de tijd te nemen creëren we een veilige bedding om weer in contact te komen met de sensuele stroom die ons leven diep vervult.

  De authentieke vrouw
  19:15 - 21:15
  Rainey Ellen

  Tijdens deze 2 uur durende workshop van de Authentieke Vrouw zullen we ons richten op het verkennen van onze grenzen, het gebruik van onze adem en het begrijpen van de polariteiten van het mannelijke en vrouwelijke. Door het werken met onze grenzen, zullen we onderzoeken waarom we moeite hebben om grenzen te stellen en waar onze grenzen vandaan komen. In deze workshop zullen we ons richten op het verkennen van onze grenzen en het samen brengen met kwetsbaarheid en de intentie van verbinding. Naast het verkennen van grenzen, zullen we werken aan het gebruik van onze ademhaling als een hulpmiddel voor innerlijke rust en transformatie. De ademhaling is een krachtige tool die ons kan helpen in het contact maken met ons lichaam en ons kan ondersteunen in dieper gronden in ons lichaam en in het loslaten van oude patronen en belemmeringen. Ook zullen wij de polariteiten van het mannelijke en vrouwelijke verkennen. De polariteiten manifesteren zich op verschillende manieren in ons leven en hebben invloed op onze relaties, onze persoonlijke groei en ons welzijn. In deze workshop zullen we ons richten op het begrijpen van deze polariteiten en hoe we ons kunnen afstemmen op de verschillende energieën om meer balans en harmonie te creëren in ons leven. Doe mee met deze workshop en ontdek de transformerende kracht van vrouwenwerk. In een veilige en ondersteunende ruimte zul je jezelf uitdagen, nieuwe mogelijkheden en groei ontdekken.

  Place of Ceremony
  Place of Ceremony
  Yonistoom ceremonie (campers only!)
  09:00 - 10:30
  Marieke Numananja

  Yoni stomen is een persoonlijk en intens ritueel, wat al eeuwen ingezet wordt door vrouwen om je te verbinden met je lichaam en vooral ook je levensenergie te verbeteren en te ervaren. In de Place of Connection kun je elke dag een Yoni stoom ritueel beleven als vrouw. Voor kruiden, krukjes, kommen en handdoeken wordt gezorgd. Er zijn beperkt aantal plaatsen. Opgave bij de stand van Marieke & Emmie: groene stacaravan bij glamping tweede strandje.. Voel je welkom in de tribe! Bijdrage in de kosten €5

  Kirtan
  11:15 - 12:30
  Eli

  Kirtan is van origine een beoefening uit India om een ​​groep te verbinden met de kracht van klank en mantra. Vaak zingen we in oproep en antwoord totdat iedereen samen kan zingen! Het is een geweldige manier om onze vibraties te verhogen en genezing te brengen voor de hele community!

  Yoniheaven
  13:00 - 14:30
  Anna Spohr

  Quality-time met jezelf. Is dat voor jou ook zo'n ding? De meeste vrouwen vinden dat moeilijk, tijd voor jezelf nemen, anderen lijken altijd voor te gaan. Het kussen van Yoniheaven herinnert je eraan. Een kussen dat dient om de godin in jezelf te voeden. En als je het niet godin wilt noemen, noem het dan vrede, tevredenheid, harmonie of wat voor jou op dit moment het meest in de buurt komt van heilig. Moeiteloos gefocust mediteer je ineens makkelijker. De warmte van onderen helpt je. Plezier en inzicht komen bij elkaar. Je hele zijn wordt vervuld van dankbaarheid. Zomaar, zittend op een kussen kom je in de hemel .... ​Het is niet nodig om naakt op het kussen te zitten en toch kan je volledig van het effect profiteren. Vrouwen van alle generaties biedt het de mogelijkheid om hun bekkenbodem te ontdekken als bron van vertrouwen en kracht. De onderbuik ​ervaar je terwijl je mediteert op het Yoni-kussen weer ​als datgene, wat zij in ​haar oorsprong is, een bron van leven, creativiteit, vreugde, vergeving, vertrouwen, energie, lust en genot. Maximaal 12 deelnemers. Inschrijven bij de muntenbalie.

  Maria Magdalena Ceremony
  15:00 - 16:30
  Coosje Knape

  Voel jij dat Maria Magdalena jou roept? Inderdaad: het is tijd om Haar te her-Inneren. In deze women-only ceremonie begeleidt Coosje jou vanuit een veilige bedding naar wat diep van binnen in jou aanwezig is: jouw Vrouwelijke Goddelijkheid.

  In contact met het goddelijk zelf met behulp van de Kabbala
  17:00 - 18:30
  Nick Silooy

  In deze workshop zullen we gaan werken met de boom des levens, het Kabbalistisch Kruis en de middelste pilaar. De Kabbala wordt ook wel omschreven als de yoga van het westen. We zullen diverse rituelen uitvoeren die gebaseerd zijn op de Kabbala. Deze rituelen zorgen voor bescherming en een verhoging van je vibratie. Met deze rituelen maak je je aura krachtiger en neutraliseer je negatieve energie. Verlaat deze workshop met meer energie en een opgewekt gevoel. De Kabbala is een esoterische, mystieke en spirituele traditie die zijn oorsprong heeft in het jodendom. Het is een complex en diepgaand systeem dat zich richt op de studie van de goddelijke natuur en het universum. Het woord “Kabbala” betekent letterlijk “ontvangen” en verwijst naar de openbaring van kennis die doorgegeven werd van generatie op generatie. Een van de belangrijkste concepten in de Kabbala is de “Boom des Levens”. Dit is een symbolische voorstelling van de kosmos en de menselijke ervaring. De Boom des Levens bestaat uit tien sefirot of “emanaties”, die verschillende aspecten van het goddelijke weerspiegelen. Het doel van de Kabbala is om deze sefirot te bestuderen en te begrijpen hoe ze ons kunnen helpen om een dieper begrip te krijgen van onszelf en de wereld om ons heen. Het Kabbalistisch Kruis en de middelste pilaar zijn twee belangrijke meditatieve oefeningen die vaak gebruikt worden in de Kabbala. Het Kabbalistisch Kruis is een ritueel waarbij de beoefenaar de sefirot van de Boom des Levens visualiseert en hiermee een energiestroom creëert. De middelste pilaar is een meditatieve oefening waarbij de beoefenaar de drie sefirot in het midden van de Boom des Levens gebruikt om een balans tussen lichaam, geest en ziel te creëren. De drie concepten van de Kabbala (de boom des levens, de middelste pilaar en het Keltisch Kruis) komen uitgebreid aan bod en zullen ook in de praktijk worden gebracht. We beginnen dus met een stukje theorie gevolgd door oefeningen in de praktijk. Ook zullen we het kleine verbanningsritueel van het pentagram uitvoeren. Dit ritueel zorgt voor engelenbescherming, bevordert helder denken en een stille geest die vrij is van ongewenste invloeden van buitenaf.

  Yonistoom ceremonie
  19:00 - 20:30
  Marieke Numananja

  Yoni stomen is een persoonlijk en intens ritueel, wat al eeuwen ingezet wordt door vrouwen om je te verbinden met je lichaam en vooral ook je levensenergie te verbeteren en te ervaren. In de Place of Connection kun je elke dag een Yoni stoom ritueel beleven als vrouw. Voor kruiden, krukjes, kommen en handdoeken wordt gezorgd. Er zijn beperkt aantal plaatsen. Opgave bij de stand van Marieke & Emmie: groene stacaravan bij glamping tweede strandje.. Voel je welkom in de tribe! Bijdrage in de kosten €5

  Place of Joy
  Place of Joy
  Maak je eigen praatstok (7 t/m 12 jaar oud)
  11:00 - 12:30
  Jessica en Sanne

  De legende van de pratende veer. Maak je eigen praatstok (7 t/m 12 jaar oud) In deze workshop vertellen de legende van de pratende veer. Een verhaal dat van oudsher is doorgegeven door de allereerste bewoners van Amerika. De kinderen zullen in deze workshop hun eigen praatstok maken. Eerst gaan we de stok zoeken in het bos. Daarna stoppen we onze eigen energie in de praatstok door hem op geheel eigen wijze te versieren. Wil je er touwtjes aan maken of verf je de stok liever? We sluiten de workshop af met een praatcirkel, waar de kinderen leren om te wachten tot je aan de beurt bent en ondertussen te luisteren naar het verhaal van de ander. Luisteren is namelijk de belangrijkste regel is als het gaat om communicatie. Luister in de praatcirkel naar wat een ander je te zeggen heeft. Eigen meningen schuiven we aan de kant en er wordt gewacht tot iemand is uitgepraat. Vertel wat je kwijt wilt zonder dat je in de rede wordt gevallen. Het kan soms lastig zijn om je mening op een respectvolle manier te uiten, maar door te luisteren naar anderen en open te staan voor hun ideeën kan dit gemakkelijker worden. Door de praatstok te gebruiken kunnen we ons bewust worden van onze eigen communicatiestijl en leren we om respectvol en effectief met de ander te communiceren. Duur: 1,5 uur

  Ouder & Kind Yoga
  12:45 - 13:45

  Samen met je kind aan yoga doen. Doormiddel van speelse yogaoefeningen, massagespelletjes en ademoefeningen gaan we het lichaam verkennen en onderzoeken. Lichaamsbewustzijn creëren en heerlijk samen bewegen. Maar we gaan ook ontspannen, visualiseren om je zo echt te verbinden met je kind. Samen plezier maken en je fysieke lijf leren kennen. Doen jullie mee?

  Zien zonder ogen
  14:00 - 15:00

  Ik zie jou. Met alles erop, eraan, ervoor, erachter, eromheen. Ben jij benieuwd wat zich nog aan jou wil laten zien? Of loop je ergens tegenaan en ben je op zoek naar helderheid, een andere invalshoek of een openbaring vanuit onverwachte hoek? Schuif eens bij me aan. Tijdens een 1 op 1 sessie kijk ik met je mee. De vorm ligt niet vast, dat wat gezien wil worden zullen we zien en dat waar behoefte aan is zal ontstaan waardoor jij ter plekke de stap kan zetten die nodig is.

  Speelse kinderyoga
  15:15 - 16:15

  Kinderyogadocent en kinder-kunstenaar Rachel de Boer neemt de kinderen mee op een yoga reis via een speelse ingang. De kinderen ontdekken wat yoga is doormiddel van het openen van diversen kleurrijke doosjes. Ieder doosje bevat een yoga thema: zoals zintuigen onderzoek, ademoefeningen en bewegingsspelletjes. De doosjes geven een ingang in de yoga en mindfulness traditie, maar via en toegankelijke, creatieve en speelse manier. Alle leeftijden zijn welkom, even als de ouders.

  Spelen voor mensen van 5 tot 100
  16:30 - 17:30

  Kom meedoen met uitdagende spellen rondom flexibiliteit en improvisatie! Misschien vind je het moeilijk om het goed te doen, maar durf jij het ook fout te doen? Of doe je dan liever even niet mee? Misschien win je, misschien verlies je... Hoe dan ook krijg je applaus voor iedere fout! Laten we leven niet zo serieus nemen en onze schaamte vervangen door onbevangenheid. Leven zoals het leven bedoeld is. Kleine mensen snappen dat heel goed, laten we weer zijn zoals zij! De workshop duurt ongeveer 1 uur. De spellen zijn altijd ontspannend en grappig. Doen jullie mee?

  Krachtstok maken (vanaf 5 jaar)
  17:45 - 18:45

  Maak een mooie krachtstok met schelpen stenen houtjes en kleurrijke of natuurlijke touwtjes en spulletjes. Een kleed vol schatten waaruit je mooie materialen kunt zoeken ligt voor je klaar. Hele kleintjes mogen met hun papa mama of assistent meedoen ...

  Place of Tea
  Place of Tea
  Wildplukwandeling
  11:30 - 12:30

  Ga mee op een leerzame wildpluktocht met Patti van Beleef de Natuur en ontdek het avontuur en de heerlijkheden die de natuur te bieden heeft. Tijdens deze tocht zal Patti je alles vertellen over de natuur terwijl je verschillende planten ontmoet en proeft. Tijdens de wildpluktocht gaan we op zoek naar planten, waarbij we altijd respectvol met de natuur omgaan. Je leert welke planten je in je eigen omgeving kunt vinden en wat je er eenvoudig mee kunt bereiden, met aandacht voor belangrijke overwegingen. Elke plant heeft unieke eigenschappen die je kunnen helpen om een gezond leven te leiden en om een diepere verbinding met de natuur te ervaren. Verzamelen bij de marktkramen links van de toiletten.

  Geblinddoekte mannen & vrouwen trancewalk
  11:30 - 12:30

  Loop onder begeleiding van Marco geblinddoekt over het terrein. Om samen hand in hand te voelen en lopen... zonder te weten wie er om je heen loopt of waar je loopt... Verzamelen bij de marktkramen links van de toiletten.

  Workshop Sacred Geometry
  14:00 - 16:00
  Casimir ten Have

  Sacred geometry staat bekend als de architectuur van het universum; de vingerafdruk van god. Het tekenen van van deze geometrie open deuren naar andere vormen van waarneming. Kom naar de workshop en leer geheime geometrie maken en herkennen. Het begrijpen van geometrie maakt het holistische aspect van de realiteit meer tastbaar.

  Workshop Sacred Geometry
  14:00 - 16:00
  Casimir ten Have

  Sacred geometry staat bekend als de architectuur van het universum; de vingerafdruk van god. Het tekenen van van deze geometrie open deuren naar andere vormen van waarneming. Kom naar de workshop en leer geheime geometrie maken en herkennen. Het begrijpen van geometrie maakt het holistische aspect van de realiteit meer tastbaar. Workshop is bij de marktkramen links van de toiletten.

  Interactieve lezing Voedselbos
  16:30 - 17:30

  Verzamelen bij de marktkramen links van de toiletten.

  Place of Transformation
  Place of Transformation
  Boodschap van de paarden
  11:00 - 12:00

  Paarden zijn puur en eerlijk. Paarden laten je zien wie je bent en wat jij nodig hebt. Door deze manier van zelfreflectie en en bewustwording wordt je geconfronteerd met je eigen kracht, talenten, maar ook met je schaduw kanten. Door dit onder ogen te zien kan het paard je helpen om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te komen. Inschrijven graag op de inschrijflijst (op de tafel bij de Place of Transformation).

  Yoga tussen de paarden
  12:00 - 13:00

  Een heerlijke yogales in de buitenlucht tussen de sjamanistisch getrainde paarden. Elke les is anders: soms lopen de paarden rustig rond, soms komen ze naar je toe voor een liefdevolle adjustment, en soms doen ze ook helemaal niets en kijken ze rustig toe. De paarden zijn vrij om te kiezen of ze interactie willen of niet!

  Ontmoeting met de paarden

  Tijdens de Summer of Healing Garden kan je elk weekend kennis maken met de kracht van het paard. Paarden zijn puur en eerlijk. Paarden laten je zien wie je bent en wat jij nodig hebt.

  Door deze manier van zelfreflectie en en bewustwording wordt je geconfronteerd met je eigen kracht en talenten, maar ook met je schaduwkanten. Door dit onder ogen te zien kan het paard je helpen om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te komen.  Naast individuele consulten bieden Kendres en Sonja ook sjamanistische workshops en kan je’s ochtend meedoen aan yogasessies tussen de paarden.

  Mooie mensen,
  Mooie ervaringen


  Onze bonte verzameling aan conscious inspirators, getalenteerde yogi’s, prachtige muzikanten, (sound) healers, sjamanen, verhalenvertellers en andere bijzondere persoonlijkheden zorgen voor kleurrijke ontmoetingen, transformerende ervaringen en nieuwe inzichten die je niet snel zult vergeten.

  Markt


  Niets missen van het festival?
  Blijf lekker bij ons slapen!

  Voor alle
  niet-zo-kampeerders


  Vergeet het gesjouw met kampeerspullen en laat het over aan het team van Rent and Camp.

  Regel je Tipi

  Voor alle
  die-hard kampeerders


  Neem zelf je spullen mee en kom lekker kamperen op onze natuurcamping.

  Kom kamperen


  Op Healing Garden is er voor iedereen genoeg te doen.
  Laat je inspireren.

  Verspreid over het festivalterrein vind je verschillende area’s waarvan de naam al een idee geeft wat er te doen is.

  Kom je lekker
  het hele weekend?

  Of kom je
  een dagje?

  Wil je dit jaar iets bijdragen
  tijdens Healing Garden


  Healing Garden kan bestaan door de fantastische vrijwilligers & co-creators die zich ieder jaar inzetten om het festival tot een succes te maken!

  Heb jij een super-power, geef jij een fantastische workshop of wil je iets bijdragen aan Healing Garden Festival dit jaar?


  Meld je hier aan