Healing Garden
Full Moon Celebration


In het licht van de roze maan, de maan waaronder we van oudsher de lente en de terugkeer van de bloemen vieren, nodigen we je uit om deel te nemen aan ons eerste Healing Garden Full Moon Spring Celebration mini-festival voor het hele gezin in de prachtige Pauluskerk in Leiden.
   


Wil je alleen komen dansen? Vanaf 18:30 kan je deelnemen aan het avondprogramma tegen gereduceerd tarief!
   

Verbind je met gelijkgestemden

Gun jezelf een heerlijke dag en een fantastische avond onder het magische licht van de (bijna) volle maan. Een avond vol verbinding, inspiratie en diepgang die hart en ziel voedt. Een avond waar jij je kan opladen zodat jij je licht en vreugde kan delen met de wereld om je heen ☀️

Laat je inspireren!

Met een gevarieerd programma van uiteenlopende verrassende workshops en interessante sessie dagen we je uit om dichter bij jezelf te komen en naar je eigen hart te luisteren. Zo kom je in je eigen kracht. We willen je inspireren de beste versie van jezelf te zijn en je helpen jouw wereld een beetje mooier te maken. Je neemt niet alleen mooie ervaringen, maar ook nieuwe inzichten mee naar huis.

Verbinding met je hart en met elkaar

We beginnen de avond met een gezamenlijke, verbindende openingsceremonie waarin we de terugkeer van de lente en het leven vieren. In spirituele tradities wordt de roze maan vaak gezien als een tijdI van vernieuwing en transformatie, een tijd om het oude los te laten om als voeding te dienen voor het nieuwe , en tijdens deze ceremonie kunnen we ons afvragen welke stukken we in onszelf geboren willen laten worden.

Inspiratie voor de youngones

Ook voor kids is er genoeg te doen tijdens deze editie van de Full Moon Celebration. De allerkleinsten kunnen lente liedjes zingen met de leidsters van het Kleine Volkje en de wat oudere kinderen kunnen meedoen aan kinderyoga, op klankschalen-ontdekkingsreis of knutselen met natuurlijke materialen,.

Genieten van muziek & meer

Tijdens Healing Garden geniet je van verschillende muzikale stromingen. We beginnen de middag met een DJ set van DJ Isis, ooit begonnen in Leiden! Temple of Us brengt ons heerlijke down-tempo beats met een soundhealing en we sluiten de avond af met de psychedelische trance met live sitar van de mannen van BMI goes India.

Lente Flow en YogaNidra

Yoga is de reis van jezelf, door jezelf naar jezelf. Een reis die je door middel van houdingen, meditatie en ademhalingsoefeningen verbindt met de stilte en vrede diep vanbinnen, en je voert naar een dieper begrip van wie je werkelijk bent. Speciaal voor de Healing Garden Full Moon Celebration - The Spring Edition hebben we twee verschillende workshops uitgezocht die in dit thema passen. De lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus en een cadeautje voor jezelf!

Een veilige ruimte voor iedereen met een yoni

De Red Tent is de veilige ruimte waar vrouwen zich in lang vervlogen tijden tijdens hun gezamenlijke maanstruatie konden terugtrekken, konden rusten, verhalen en ervaringen konden delen en even gewoon konden zijn. Tegenwoordig wordt onze cyclus beïnvloed door kunstlicht en beeldschermen en delen we onze cyclus meestal niet meer. Maar de natuurlijke behoefte om te zijn en uit te wisselen met een groep vrouwen bestaat nog steeds. Daarom richten we tijdens de komende volle maan één ruimte in speciaal voor vrouwen. Een veilige ruimte waar je kan je connecten met gelijkgestemden en kan delen wat je bezig houdt. Daarnaast kan je deelnemen aan workshops yonisteam, contact maken met de wijsheid van jouw baarmoeder en luisteren naar haar boodschap. Deze ruimte is toegankelijk voor iedereen met een yoni. Voor alle prachtige wezens met een lingam: we zijn al tijden bezig om ook voor jullie een veilige ruimte te creëren, maar de behoeft lijkt wat minder. Laat je ons weten als jullie dit willen?


Vier het leven
in het licht van de maan

In het licht van de roze maan, de maan waaronder we van oudsher de lente en de terugkeer van de bloemen vieren, nodigen we je uit om deel te nemen aan ons eerste Healing Garden Full Moon Spring Celebration mini-festival voor het hele gezin in de prachtige Pauluskerk in Leiden. In spirituele tradities wordt de roze maan gezien als een tijd van vernieuwing en transformatie, een tijd om het oude los te laten om als voeding te dienen voor het nieuwe 🌸


DATUM & TIJD
Datum: 20 april 2024
Tijd: 15.00 uur - 22.00 uur
Locatie: Cultuurcentrum de Paulus, Warmonderweg 2, Oegstgeest

VERBINDENDE OPENINGSCEREMONIE
We beginnen het festival met een gezamenlijke, verbindende openingsceremonie met Afke Reijenga waarin we de lente en de uitbundigheid die deze periode met zich meebrengt vieren.

DJ ISIS
The goddess of dance; wie kent haar niet? Isis is één van ‘s werelds eerste vrouwelijke dj-pioniers. Al ruim dertig jaar is ze de bekendste vrouwelijke dj van Nederland én behoort ze tot de vrouwelijke wereldtop. Verwacht een verfrissend muzikaal avontuur in het hier en nu! 

PLANTSTATIC DANCE
Met zijn helende instrumenten en sfeervolle soundscapes neemt Temple of Us je mee op een onvergetelijke innerlijke reis, die je uiteindelijk naar je hart zal leiden. Je kan je op deze reis laten vergezellen door thee van de blauwe lotus. 


BMI GOES INDIA
Broers Barend en Maarten maken dance met live Indiase sitar. Hun sound bestaat uit een unieke combinatie van moderne elektronische dance en klassieke Indiase invloeden. Barend speelt sitar terwijl broer Maarten het electronische gedeelte verzorgt. Hun sitar licks met strakke beats werken aanstekelijk, dus be prepared to dance!

MEDITATIE, MANTRA’S EN MEER
Na de openingsceremonie kan je kiezen om in verschillende zalen mee te doen aan een divers programma met oa mantrazingen, soundhealing, breathwork, trancereizen, meditatie, yoga, yonisteam en meer. Kom en laat je inspireren!

KINDERPROGRAMMA
Ook voor kids is er genoeg te doen tijdens de Healing Garden Full Moon Spring Celebration - van kinderyoga en meditatie tot knutselen.

HAPJES EN DRANKJES
In de hal vind je heerlijke, eerlijke zelfgemaakte hapjes en drankjes van onze kitchenqueens en naast de kerk verkoopt Foekje van Foekje’s ekofood heerlijke gerechten uit haar houtgestookte oven.

Ons programma biedt voor elk wat wils.
Laat je inspireren!

We hebben toch zo'n fijn lente programma voor jullie samengesteld met workshops voor alle generaties! 

En hebben we al gezegd dat in de grote zaal de Masters of Scent een extra dimensie geven aan je danservaring met hun etherische olietjes? En dat Clara, onze cacao-alchemist, haar heerlijke ceremoniële creaties verkoopt? 

PROGRAMMA FULL MOON CELEBRATION

15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
Celebration Room
Celebration Room
deuren open

Vind een lekker plekje, pak een kussen en kom langzaam tot rust in de Healing Garden bubbel

Openings Ceremonie

We starten onze Full Moon Celebration met een verbindende openingsceremonie met Afke Reijenga. We zetten een gezamenlijke intenties zo creëren we samen die magische bubbel waarin we volledig onszelf kunnen zijn. And that’s where the magic happens ✨

DJ Isis
15:45 - 17:45
DJ Isis

The goddess of dance; wie kent haar niet? Isis is één van ‘s werelds eerste vrouwelijke dj-pioniers. Al ruim dertig jaar is ze de bekendste vrouwelijke dj van Nederland én behoort ze tot de vrouwelijke wereldtop. Verwacht een verfrissend muzikaal avontuur in het hier en nu!

Breathwork

Krijg de sleutel tot kracht, geluk en gezondheid terug in handen door de Wim Hof methode! Met simpele maar zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen technieken zoals ademhaling ontdek jij de persoon die schuil gaat achter jou zelf opgelegde beperkingen. Tjeerd Buis leert jou de basis tools van de Wim Hof Method, zodat je meer energie hebt, in je kracht staat en stress en angst de baas wordt door ademhaling, en focus. Na deze workshop weet jij hoe je door middel van je adem jezelf aan of uit kunt zetten waneer jij dat wilt en weet jij welke bewezen gezondheid voordelen deze methode met zich meebrengt.

Soundbath
18:15 - 19:00

Je hebt vast wel eens deelgenomen aan een soundhealing. Maar heb je ooit wel eens een soundbath over je heen gekregen? Dat is een soundhealing to the max! Stel je voor: liggend op een matje, ogen gesloten. Het ene moment voel je de lage frequentie van een didgeridoo over je lijf, het volgende moment wordt je hart beroerd door de vibratie van een klankschaal en daarna hoor je de prachtige klanken van een instrument waar je niet eens van wist dat het bestond! De grote zaal van de Pauluskerk heeft een prachtige akoestiek, die zich uitstekend leent voor zo’n soundbath. Kom je het zelf ervaren?

Plantstatic Dance
19:00 - 21:00
Temple of Us

Met zijn helende instrumenten en sfeervolle soundscapes neemt Temple of Us je mee op een onvergetelijke innerlijke reis, die je uiteindelijk naar je hart zal leiden. Je kan je op deze reis laten vergezellen door thee van de blauwe lotus.

BMI goes India
21:00 - 22:00
Live Psychedelic Trance

Broers Barend en Maarten maken dance met live Indiase sitar. Hun sound bestaat uit een unieke combinatie van moderne elektronische dance en klassieke Indiase invloeden. Barend speelt sitar terwijl broer Maarten het electronische gedeelte verzorgt. Hun sitar licks met strakke beats werken aanstekelijk, dus be prepared to dance!

Zaal 1 - De Shala
Zaal 1 - De Shala
Sjamanistische Trancereis
16:00 - 17:00
Dagmar Aben

Een sjamanistische trancereis is een zachte en krachtige manier om jezelf te helen. Begeleid door de helende klanken van Dagmar’s sjamanendrum en soothing stemgeluid ga je op reis in jezelf. Ze leert je op een simpele manier om te ontspannen en te mediteren. Gegarandeerd laat je hier stress en spanning los!

Flowing into Spring
17:15 - 18:30
Layla de Vriend

In deze speelse flow yogales zullen we ons laten leiden door de levendige energie van de lente. Tijdens deze dynamische sessie zullen we bewegen op het ritme van onze adem. Net zoals de takken in de wind willen we kunnen meebewegen met de als maar veranderlijke stroom. Zoals de boom stevig geworteld blijft in het wispelturige lente weer, willen ook wij dicht bij onszelf kunnen blijven en toch mee surfen op de golven van het leven. Flexibiliteit in lichaam en geest zodat we can “go with the flow”. Layla de Vriend, een ervaren yogadocente uit Leiden, springt graag samen met jou de lente tegemoet. Plezier en (zelf)compassie staan in haar lessen op de voorgrond. Aandachtig aanwezig zijn en dichterbij jezelf komen is het doel; beweging, adem en ook humor zijn het middel. Layla verwelkomt je met een lach op de mat.

Sexy Connectie in Relaties
18:45 - 19:45
Renske Julia

Geen zin en weerstand tegen intimiteit met je partner? Je bent niet stuk, we hebben het gewoon nooit geleerd! We gaan aan de slag met de 4 onderdelen die nodig zijn om tot een Sexy Connectie te komen. Verwacht een zachte, nuchtere ruimte, vol herkenning, theorie en oefeningen voor dieper bewustzijn van verlangens, verbinding, grenzen en genot. Voel je welkom!

YogaNidra
20:00 - 21:00
Karen Lohe

Yoga nidra is een supermakkelijke, ontspannende vorm van yoga, waarbij je comfortabel op je rug ligt en luistert naar de woorden, die je meenemen op een reis naar binnen. Het is een eeuwenoude, systematische methode die totale ontspanning brengt, op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Er wordt gezegd dat je na een yoga nidra sessie van 45 minuten even uitgerust bent als na 3 uur slaap. In de yoga nidra tijdens Healing Garden vieren we de terugkeer van de lente, het licht, de warmte en het uitbundige groeien en bloeien om ons heen en in onszelf. Om te kunnen groeien is het nodig dat je geworteld bent. Als je stevig geaard en geworteld bent, kun je je lente-energie laten ontspruiten. Op die manier krijgt de energie vorm en stevigheid. Doe je mee?

Zaal 2 - YoniHeaven
Zaal 2 - YoniHeaven
YoniSteam
16:00 - 17:00
Nanda en Sabrina

Een Yonistoom is een stoombad voor je vagina & baarmoeder. Het is een eeuwenoude traditie, waarin de vrouw de warmte van een kruidenstoom binnenlaat tot in haar vagina en baarmoeder. Kom beleven wat een Yonistoom voor jou kan betekenen. We hebben de intentie op het versterken van onze vrouwelijke vuurkracht tijdens de terugkeer van de lente. De stoom word gegeven door Sabrina & Nanda, beide vuurtekens die elkaar perfect aanvullen tijdens het ritueel. Bijdrage is € 5,- voor de helende kruiden.

De Boodschap van jouw Baarmoeder
17:15 - 18:30
Coosje Knape

Voel jij de wens dieper te verbinden met jouw Baarmoeder? Wil jij jouw Vrouwelijkheid meer omarmen, jouw Vrouwelijke (creatie)kracht meer laten stromen? Blokkades, pijn, en emoties die daar (onbewust) zijn opgeslagen, bevrijden? Jouw Baarmoeder is méér dan een fysiek orgaan; Zij draagt een bewust-Zijn, verwerkt emoties, en staat energetisch in verbinding met de wereld, en ook met de kosmos.   - Welk verhaal draag jij in jouw bekken? - Waarvoor wenst jouw jouw Baarmoeder aandacht? - Wat wil Zij loslaten, opgeschoond krijgen?   Luisteren naar de Boodschap van jouw Baarmoeder, schenkt harmonie met jouw innerlijke ritme en cyclus - ongeacht de fase van je leven! Zijn, voelen, uitnodigen, loslaten, activeren.....

Lente Klank Dans vanaf 9 jaar
18:45 - 19:30

Ontdek jouw meisjes Lente KlankDans! Wat gaan we doen? Jouw unieke Dans en Lied samen ontdekken, ook als je denkt dat je dat niet kunt! Jouw unieke Meisjes KlankDans gaan we vieren en laten beleven door te spelen, dansen en te zingen en klanken te maken. Daarbij maken we een mooi meisjesritueel! én we vertellen jou ook over wat Yonistomen is en hoe mamma’s dat doen. De workshop word begeleid door Nanda en Sabrina ondersteund haar. Deze workshop is geschikt voor meisjes vanaf 9 jaar

YoniSteam
20:00 - 21:00
Nanda en Sabrina

Een Yonistoom is een stoombad voor je vagina & baarmoeder. Het is een eeuwenoude traditie, waarin de vrouw de warmte van een kruidenstoom binnenlaat tot in haar vagina en baarmoeder. Kom beleven wat een Yonistoom voor jou kan betekenen. We hebben de intentie op het versterken van onze vrouwelijke vuurkracht tijdens de terugkeer van de lente. De stoom word gegeven door Sabrina & Nanda, beide vuurtekens die elkaar perfect aanvullen tijdens het ritueel. Bijdrage is € 5,- voor de helende kruiden.

Zaal 3 - Happy Kids
Zaal 3 - Happy Kids
Lenteliedjes en verhaal voor peuters van 2 tot 4 jaar
15:30 - 16:30
Het Kleine Volkje

We nemen de kleintjes mee in de sfeer van de lente met een aantal fijne Lenteliedjes. We zetten de sfeer neer door een kaarsje aan te steken en de kabouter te wekken. Dan zingen we liedjes. Voor peuters is het feest der herkenning een groot plezier en daarom herhalen we deze een aantal keer. Zo kan het liedje langzaam indalen en kunnen ze het eerst innerlijk meebeleven en wellicht de derde keer ook uiterlijk. We sluiten af met een tafelspel waarin we een verhaaltje vertellen en tegelijkertijd uitbeelden. Als de kaars is gedoofd is het klaar.

Kinderyoga

Tijdens deze les oefenen we verschillende dierenhoudingen. Zo laten we flexibiliteit zien met een slangenhouding of balans met de flamingohouding. ​ De kinderen oefenen yogaspellen samen met een vriend, vriendin of alleen. Ook doen we massage (over de kleding) bij elkaar, een favoriet onderdeel van kinderen. En we eindigen met een heerlijke ontspanning.​ Maar.. we maken vooral veel plezier!

Spelen met klankschalen

Ga je mee op ontdekkingsreis met Emma? We beginnen met klank en beweging. Luisteren naar klankschalen, bewegen met de klanken en luisteren naar en bewegen met een verhaal. Vanzelfsprekend mag iedereen zelf ook de klankschalen doen klinken!

Flower Power
18:15 - 19:00

ln bloemen zitten de prachtigste kleuren verstopt. Benieuwd hoe je die van binnen naar buiten krijgt? Doe dan mee aan de workshop Flower Power en 'stamp' met liefde de vrolijke kleuren van bloemen op een kaart of boekenlegger. Zo creëer je op een natuurlijke manier een unieke creatie.

Armbandjes vilten
19:15 - 20:00

Kom je jouw eigen armbandje vilten bij Malinda? Vilten is een oeroude - en meditatieve techniek. Door het wrijven van het vilt ontstaat een steeds compactere stof. Kies een kleur en beginnen maar!

Zien zonder ogen
20:15 - 21:00

Wanneer we ons brein in balans brengen en afstemmen op de wijsheid van ons hart en onze innerlijke leider (intuïtie) krijgen we weer toegang tot ons volle bewustzijn. Een expressie daarvan (naast telepathie bijvoorbeeld) is ons vermogen om de fysieke realiteit te kunnen ZIEN terwijl we een lichtdicht masker dragen. Met dit 'heldere zicht' kunnen we een boek lezen, puzzels maken, door een ruimte lopen zonder obstakels te raken terwijl we een verduisterend masker dragen. Kinderen kunnen hun heldere zicht vrij gemakkelijk ervaren omdat hun brein nog aardig werkt zoals het de bedoeling is: in balans. De kinderen zijn daarin onze leraren! Kom je spelen?