Meteen naar de inhoud

Healing Garden

Healing Garden x Droomzomer

Healing Garden Droomzomer

Droomzomer, wat was je fijn!

Wat was het toch heerlijk in de voorzomer op Droompark De Zanding in Otterlo. We waren als Healing Garden aanwezig tijdens de eerste editie van Droomzomer. Daarna besloten we onze pijlen te richten op de overige festivals wie de deze zomer zouden presenteren als onderdeel van The Summer of Healing Garden.

 

Wat was het toch heerlijk in de voorzomer op Droompark De Zanding in Otterlo. We waren daar als Healing Garden aanwezig tijdens de eerste editie van Droomzomer. Daarna besloten we onze pijlen te richten op andere festivals die we in augustus organiseerden als onderdeel van The Summer of Healing Garden.

We hebben de bijdrage aan Droomzomer met alle liefde geleverd. Laten we nog een keer terugkijken op onze bijdrage aan Droomzomer.

 

Terugblik Healing Garden x Droomzomer 2021

Wat wil je doen?

Voor de hele familie!
Je kunt een fijne bungalow of zelfs een tiny house huren op het park en daar verblijven, maar ook als je niet op op Droompark de Zanding logeert kun je een dagje langskomen en meedoen aan ons programma. Het bezoeken van het park kost je niets, de activiteiten die we tijdens Droomzomer bieden zijn wel tegen betaling. Via de Droomparken app reserveer je van tevoren aan welke activiteiten je mee wilt doen. Handig om vooraf te reserveren: zo weet je zeker dat je een plekje hebt en mee kunt doen! We hebben een fijn programma vol yoga, meditatie, massage en ijsbaden, maar ook live muziek en soundhealings.
Bestel je tickets
Iedereen is welkom!
Zelfs je hond!
Het hele gezin inclusief hond is ook welkom. Er is genoeg te doen en te beleven. In de weekenden en in de zomervakantie zijn er elke dag kinderyogalessen te boeken, en op het strand rond het meertje kun je zonnen en zwemmen. Ook zijn er supboards te huur! Op donderdagen is een gezellige markt op het park en aan de bar kun je terecht voor verfrissende drankjes en lekkere hapjes. En heb je het dansen gemist: op zaterdagavond kun je meedoen met DanceYoga!
Meer informatie over de activiteiten
Wat is er te doen?
Het volledige programma per dag is te vinden via de website van Droomzomer. De highlights staan hierna vermeld.
Bekijk de highlights van het programma

Stap in een ijsbad!

JKBreathing & ijsbad

Jerôme Karssens verzorgt elke donderdag en zaterdag ademhalingssessies en ijsbaden tijdens Healing Garden x Droomzomer. Hij verdiepte zich in Vipassana-mediatie, sjamanisme, de Wim Hof-methode en ademwerk, en ontwikkelde met de inzichten die hij daaruit kreeg zijn eigen methode. Jerôme gaat eerst met je aan de slag met ademwerk en vervolgens stap je in het ijsbad. Een bijzondere ervaring! De kou laat je letterlijk naar adem happen. Maar leer je je adem onder controle houden, dan kun je daarmee je zelf je autonome zenuwstelsel en ook je immuunsysteem beïnvloeden – iets wat eerder niet voor mogelijk werd gehouden. Een bijzondere ervaring die je bewuster maakt van je lichaam en geest! 

Tijdens Droomzomer is deze workshop te boeken tegen het speciale gereduceerde Healing Garden-tarief van € 42,50 per persoon.

Laat je masseren!

Verschillende massagetechnieken

Tijdens Droomzomer kun je kennismaken met verschillende 
massagetechnieken. 

Ayurvedische Massage
Ayurvedische Massage is een oude massagetechniek afkomstig uit India. Je hele lichaam wordt gemasseerd, inclusief je gezicht en hoofd. De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert je fysieke lichaam, emoties en geest.

Energetische behandelingen
Bij een energetische behandeling wordt je lichaam door middel van handoplegging behandeld. Een alternatieve geneeswijze die het zelfhelende vermogen van je lichaam stimuleert en zorgt dat je levensenergie weer gaat stromen.

Lomi Lomi Massage
Een vorm van massage afkomstig uit Hawaii, waarbij vloeiende, ritmische bewegingen met de onderarmen een handen worden gemaakt. Dit kan voelen als golven die over je lichaam gaan. Deze wijze van massage helpt om je blokkades los te laten en je energie een nieuwe richting te geven.

Ontspanningsmassage
Geniet van een heerlijk ontspannende massage. Droom weg en laat alle stress wegvloeien. Na deze sessie voel je je weer als herboren.

Stoelmassage
Een massage gericht op je nek, schouders, rug, armen en bekken. De massage is erg toegankelijk omdat deze door de kleding heen wordt gegeven en er geen gebruikt wordt gemaakt van olie.

Astrologische sessie

Verschillende massagetechnieken

Astrologische consulten
Tijdens Droomzomer kan je zelfs je horoscoop laten duiden! Peter den Haring kijkt naar je talenten, handicaps, opdrachten en beroeps- of relatieperspectieven. Wijs is om je consult op te nemen op je tefefoon, want je wilt het vast nog eens afluisteren! 

Go yoga!

Verschillende soorten yogasessies

Tijdens Healing Garden x Droomzomer hebben we een superfijn yoga programma voor je samengesteld – als voorproefje op ons YogaFest! 

 

 • Dance Yoga

  Yogadans je vrij op muziek van didgeridoo, toetsen, sitar, hangdrum en percussie. Een bijzondere combinatie van yoga, dance, mudra’s, meditatie en soundhealing. Deze heerlijk ontspannen yoga dance experience is een uitstekende manier om het lichaam helemaal relaxed los te bewegen op zwoele lounge muziek. 

 • Vinyasa Yoga

  Vinyasa Yoga is een uitdagende en dynamische vorm van yoga waar adem en beweging in een flow verlopen. Je gaat van de ene houding over in de andere in een reeks van bewegingen waardoor je verbinding tussen lichaam, geest en emotie ervaart. Tegelijkertijd worden je spieren verlengd en versterkt. Ben je bereid om te zweten, dan is deze les zeker voor jou.

 • Yin Yang Yoga

  Bij de Yin Yang Yoga worden dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld met verstilde houdingen (Yin) die langer worden aangehouden. Door beide technieken toe te passen, ontstaat we een yoga sessie van tegenpolen die een gezonde balans tussen lichaam en geest brengt.

 • Yin Yoga

  Yin Yoga is een zachte vorm van yoga en werkt diep in op het bindweefsel. In de les voer je de houdingen passief uit en houd je ze lang aan waardoor je je bindweefsel en gewrichten versterkt en versoepelt. Doordat je zo’n 3 tot 5 minuten in een bepaalde houding blijft, ervaar je waar spanning in je lichaam zit en waar je die los kunt laten, zodat je je levensenergie weer laat stromen.

 • Yoga Clinic

  Tijdens de Yoga Clinic gaan we dieper in op bepaalde aspecten van yoga. Dat kan praktisch zijn, bijvoorbeeld hoe je een houding kunt opbouwen. Maar soms juist ook meer filosofisch: welke wijsheid zit er achter een bepaalde houding?

 • Ouder & kind yoga

  In deze gezellige yogales ga je samen met je kind bewegen, ontdekken, ontspannen en vooral heel veel plezier maken!

 • Soundhealing

  Ontspan door middel van soundhealing en healing voice technieken. Ga lekker zitten of liggen en laat de muziek over je heen komen als een heerlijk ontspannen klankbad.

 • Tieneryoga

  In een tienerhoofd gebeurt veel! Tijdens een yogasessie komen tieners in beweging en kunnen ze ontdekken wat dagelijkse ervaringen doen met lichaam en geest en leren ze spanningen loslaten.

 • Yoga Nidra

  Yoga Nidra wordt ook wel de 'slaapyoga' genoemd. Het is een liggende vorm van yoga waarbij je door de docent wordt begeleid naar een diepe, bewuste ontspanning. Je oefent helder en wakker blijven terwijl je lichaam stil is. Het is een krachtige meditatietechniek die je veel zelfinzicht kan geven.

Hoe koop je tickets?
De tickets voor Healing Garden op Droomzomer zijn te bestellen via de onderstaande knop.
Bestel je tickets

Vragen?

Droomzomer formulier

IJsbaden

Niemand minder dan Jerôme Karssens was verantwoordelijk voor de ademhalingssessies en de ijsbaden. Karssens is voor de vaste bezoekers van onze festivals geen onbekende. Tijdens ons verblijf op Droomzomer was er de mogelijkheid voor een breder publiek om kennis te maken met de ijsbaden. 

Yoga

Dance Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Yin Yang Yoga, Soundhealing, Ouder & Kind Yoga, Yoga Nidra, Tieneryoga…  kortom, we presenteerden verschillende yoga workshops tijdens ons verblijf op Droompark De Zanding. 

Beleef The Summer of Healing Garden 2021 nogmaals!

Bekijk de foto's!