Het is ons gelukt!

Het is gelukt!

Het is ons gelukt! Van heel dramatisch naar geweldig: dat is ons gevoel bij de Summer of Healing Garden. Al je favoriete festivals in een zomer en mogelijk dankzij een aantal maatregelen die we genomen hebben. 

Persconferentie

Het zag er slecht uit na de persconferentie. We werden genoodzaakt om goed na te denken over de festivals die we deze zomer organiseren. Het zou toch niet gaan gebeuren? Een zomer zonder Healing Garden zou toch ondenkbaar zijn? 

We vroegen je begrip en geduld voor de situatie en voor het aanpassen van onze plannen. Dat er aanpassingen nodig waren, dat was wel duidelijk. 

Gemeente

We besloten niet bij de pakken neer te gaan zitten en in contact te treden met gemeente Zeewolde. De gemeente moest ons toestemming verlenen om de festivals toch door te laten gaan. Dankzij een nieuw plan met aanpassingen is het gelukt om toestemming te krijgen. 

Hoe ziet het eruit?

Tijdens de persconferentie van vrijdag 9 juli werd duidelijk dat de evenementensector rekening moest houden met een moeilijke zomer. Meerdaagse festivals werden tot aan 13 augustus verboden. Dit zorgt ervoor dat onze evenementen helaas niet in de oorspronkelijke vorm door kunnen gaan. 

Net zoals bijna iedereen in Nederland snakken we naar een beetje positiviteit en gezelligheid. We hebben daarom een aantal dagevenementen georganiseerd.

Omdat we onze meerdaagse festivals nu om zetten naar dagevenementen, verruimen we wél onze openingstijden. Je krijgt er dus wel meer festival in de plaats! Op door-de-weekse dagen draaien we van 10:00 uur tot 22:00 uur, en in het weekend van 10:00 tot 0:00 uur. Dus dat is dan wel weer leuk! Ook hebben we een aantal dagen toegevoegd.

Van DanceCamp naar DanceDays

Geen zorgen, dansen is nog steeds mogelijk! Alleen hebben we de naam wat moeten wijzigen. In plaats van DanceCamp spreken we nu over DanceDays. 

De openingstijden van DanceDays 2021 zijn als volgt: 

 • Donderdag 5 augustus: 10.00 – 22.00 uur.
 • Vrijdag 6 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zaterdag 7 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zondag 8 augustus: 10.00 – 22.00 uur.
 • Maandag 9 augustus: 10.00 – 22.00 uur. 

Je kunt dinsdag 10 augustus extra bij boeken, want dan vindt Family Dance plaats van 10:00 tot 22:00 uur. 

Tickets  boek je via de algemene tickets pagina op deze website. 

Extra dagen Healing Garden Festival

Ook voor Healing Garden Festival hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd. Als eerste even de openingstijden: 

 • Vrijdag 13 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zaterdag 14 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zondag 15 augustus: 10.00 – 22.00 uur. 

 

Je kunt woensdag 18 en donderdag 19 augustus bijboeken. Op die dagen bieden we tussen 10.00 en 22.00 extra festivaldagen aan. 

Aangepaste versie Healing Garden YogaFest

Vanzelfsprekend hebben we ook voor Healing Garden YogaFest een aantal wijzigingen doorgevoerd. 

De openingstijden van Healing Garden YogaFest 2021 zijn als volgt: 

 • Vrijdag 20 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zaterdag 21 augustus: 10.00 uur – 0.00 uur.
 • Zondag 22 augustus: 10.00 – 22.00 uur. 

In de 2021 editie van Healing Garden YogaFest zijn er geen gezamenlijke maaltijden. Iedereen die al een ticket gekocht heeft voor het oorspronkelijke festival zal worden gecompenseerd in consumptiemunten. 

Testen en toegangsbewijzen

Zoals je in de media hebt kunnen lezen is er het nodige te doen over testen en toegangsbewijzen voor evenementen en festivals. We hebben hier dan ook kritisch naar gekeken. 

Omdat we tijdens onze events de anderhalve meter kunnen waarborgen, heb je geen negatieve test of een coronatoegangsbewijs nodig om onze events te bezoeken.

Geplaceerd dagevenement

Op basis van de maatregelen die vrijdag 9 juli aangekondigd werden, zijn momenteel alleen geplaceerde dagevenementen toegestaan. Om aan deze voorwaarden te kunnen voldoen krijg je daarom  op de dag of dagen waarop je een van onze festivals bezoekt een eigen tafeltje. Dit tafeltje staat de gehele dag tot je beschikking en je deelt dit tafeltje met het gezelschap waarmee je komt. 

Geen zorgen wanneer je alleen komt. Ook dan ben je van harte welkom. Je krijgt dan een plek toegewezen bij andere bezoekers, waarbij de afstand van anderhalve meter gewaarborgd is. 

Verder hoef je geen zorgen te hebben. Je kunt nog steeds onze mercado (festivalmarkt) bezeoeken, een sauna’tje pakken, onze workshops bezeoeken en natuurlijk een verfrissende duik nemen in het meer. 

App

Om ervoor te zorgen dat we als organisatoren een overzicht houden op het aantal deelnemers per workshop, introduceren we binnenkort een app waarmee je aan kunt geven aan welke workshop je wilt deelnemen. Vergelijk dit met een reservering voor een gymles of een reservering bij de yoga studio. 

Voor dit reserveren geldt: mocht blijken dat een workshop snel volloopt, dan plannen we extra workshops in. Zo zijn we dan ook wel weer!

Zodra de app gebruiksklaar is, dan laten we je dit weten! Je hoeft hierover dus niet te mailen of een bericht te versturen via social media. 

Mix & match

Alle evenementen die we deze zomer organiseren (Dance Camp / DanceDays, Healing Garden Festival, Healing Garden YogaFest) zijn hiermee dus dagevenementen geworden. Dit lijkt misschien erg lastig allemaal. Toch zijn er voordelen voor jou. 

Als eerste: onze festivals kunnen gewoon doorgaan. Daarnaast: het is mogelijk om van elk festival een dagje mee te pakken, al naar gelang er plaatsen beschikbaar zijn. Zo kun je dus een dagje Healing Garden Festival inwisselen vor een dagje DanceDays of YogaFest. 

Dit lossen we samen op!

Waarschijnlijk begrijp je dat het veranderen van maatregelen op welk moment dan ook het voor ons soms niet makkelijk maakt. Na 9 juli hebben we ons best gedaan om je niet teleur te stellen. We zijn van mening dat we de beste alternatieven gekozen hebben.

Toch kunnen we er begrip voor opbrengen wanneer deze alternatieven misschien niet de oplossing zijn die je zelf in gedachte had. Soms komen ze niet uit of heb je al andere plannen gemaakt. Mocht dit zo zijn, dan is het mogelijk om je tickets te laten staan voor de edities van 2022. We hopen dat we dan weer normale edities van onze festivals kunnen houden. 

Mocht je een ticket niet dit jaar willen verzilveren, maar volgend jaar, dan vragen we je om contact met ons op te nemen hierover. Dit lossen we samen op! We gaan samen dan kijken naar de mogelijkheden. 

Omdat er veel bezoekers zijn met vragen, kan het even duren voordat je van ons antwoord ontvangt. Stel je een vraag via mail of social media, weet dan dat je altijd een antwoord van ons ontvangt. Zoals je kunt begrijpen is er nog veel dat geregeld moet worden de komende tijd. 

We danken je alvast voor je begrip, geduld en medewerking!