Klik op een item in het schema en daar staan vervolgens alle details

Timetable zondag 2 september 2018

09:30
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00
Main Stage
Musica: de Healing Garden Main Stage
Main Stage
Main Stage
Kids Yoga
10:00 - 11:00
Renske Skills: Yoga voor kids & inner kids
Kids Yoga
10:00 - 11:00

Renske Skills: een energetische wervelwind Met haar looks, haar moves, haar stem, haar energie en haar toewijding krijgt MC Renske Skills echt elk publiek mee. Op Healing Garden host deze energetische wervelwind niet alleen het hoofdpodium, maar geeft ze ook nog dance yoga-, en 5-element sessies. En, alsof dat nog niet genoeg is, verzorgt ze met haar twee dochters Yashua en Ishaya de Skills 4 kids workshop. Deze workshop, waarin ze de kinderen een speciale choreografie leert op een door haar man John Consemulder geproduceerd nummer, wordt afgesloten met een performance op het podium. Dat wordt dansen.

Dance yoga
11:00 - 12:30
Renske Skills - Dance Yoga
Dance yoga
11:00 - 12:30

Yogadans je vrij onder leiding van Renske Skills op live muziek van oa didgeridoo, toetsen, sitar, hangdrum en percussie. Een bijzondere combinatie van yoga, dance, mudra’s, meditatie en soundhealing. Deze heerlijk ontspannen yoga dance experience is een uitstekende manier om het lichaam helemaal relaxed los te bewegen op heerlijke zwoele lounge live muziek en je dag goed te beginnen.

Manish
12:30 - 14:00
Manish
12:30 - 14:00

Mis het niet | Onze nieuwste ontdekking:  Manish. Deze in Nepal geboren musicus is opgeleid in de Hindoestaanse klassieke muziek en brengt een Sacred World Fusion Concert, geïnspireerd op de Ragas, wereldmuziek, mantras, healing sounds en gebeden uit verschillende culturen. Zijn optreden wordt wel omschreven als een tedere ontmoeting, verweven door muzikale geluiden waarbij de luisteraar een glimp opvangt van tijdloosheid en vrede, dankbaarheid aan de natuur en een magnifieke magische ervaring, genaamd leven.

Healing Sound Movement & Friends
14:00 - 16:00
Healing Sound Movement & Friends
Healing Sound Movement & Friends
14:00 - 16:00

Een unieke opzwepende live muziek dance performance HealingSoundMovement is opgericht door muziek producer John Consemulder en zijn geliefde, de veelzijdige vocalist/mc en choreografe Renske Skills. Samen hebben zij meer dan 30 jaar ervaring in de wereld van (sound)healing, soundscapes, (dans)muziek, studiowerk en diverse vormen van live optredens. Tijdens hun live performances maken zij gebruik van dansbare meditatieve elementen en soundhealing tot opzwepende dansmuziek. Je zou hun muziek kunnen omschrijven als eigentijdse helende muziek, waarbij moderne klanken samen smelten met authentieke en oorspronkelijke sferen en klanken. Een bijzondere mix waarbij atmosferische ambient klanken en helende soundscapes en effecten gecombineerd worden met akoestische en etnische instrumenten, percussie, vocalen en dans en improvisatie. Een prachtige mix van helende intenties en frequenties is hierbij het uitgangspunt, bedoeld voor spiritueel bewustzijn, heling , transformatie en ontroering.

Martyn Zij
16:00 - 18:00
DJ Martyn Zij
Martyn Zij
16:00 - 18:00

DJ Martyn Zij ontwikkelde een unieke smaak voor verschillende muziekgenres van over de hele wereld. Heel divers maar wel met een vergelijkbaar kenmerk: muziek die ruimte geeft, die trance en verbeelding opwekt, maar ook zorgt voor aanwezigheid in het hier en nu. Zijn sound varieert van diepe bassen & beats, tribal grooves tot een meer meditatieve en lyrische vibe. Deze brengt hij samen op een manier die het hart van de luisteraar (en de danser) diep raakt.

Closing Ceremony
18:00 - 19:00
Closing Ceremony
18:00 - 19:00

Dit was Healing Garden Festival 2018 Back to Basics

Singer/songwriter Lounge
Singer/songwriter Lounge
Singer/songwriter Lounge
Papaya
11:00 - 12:00
Papaya: Mantra’s en devotionele liederen
Papaya
11:00 - 12:00

Kom genieten van een optreden van Papaya: Joep (mede bekend als Ube da Dube) op saxofoon, Ruben (bekend van het Tribal Dance Orchestra) op percussie, Wuwei op gitaar en Yvonne en Shanto nemen de zang voor hun rekening. Zij nemen je mee op hun muzikale reis, zij spelen mantra’s en devotionele liederen uit allerlei windstreken. Ervaar deze reis naar de kern van je zijn. Raak de hemel aan en voel de harmonie. En zing vooral lekker mee.

Yourie Castricum - muziek met diepgang
12:30 - 13:30
Yourie Castricum - muziek met diepgang
Yourie Castricum - muziek met diepgang
12:30 - 13:30

Yourie weet je te raken in je ziel met de aardse klanken van de sjamanentrom tot de hemelse klanken van de handpan. Met een open hart en veel bezieling zal hij ons zijn muzikale boodschap brengen. Op het moment is Yourie bezig met de crowdfunding voor zijn debuutalbum, een album met Handpan en stem. Je kunt hierover meer vinden op www.gofundme.com/handpan

Guido Schaake
14:00 - 15:30
Guido Schaake: Vadertijd!
Guido Schaake
14:00 - 15:30

Vaders zijn de spil van deze tijd! Wie verwisselt lekke banden? gaat voor werk naar verre landen? Wie klust en zaagt, wie stoeit en draagt? Vervult zelfs op het witte doek een sleutelrol als DARTH…? Dat is Vader, dat is Vader. We hebben een V, we hebben een A, we hebben een D, we hebben een E, we hebben een R, VADER!!! Als beroepsgitarist/zanger/songwriter heeft Guido zijn ervaringen als vader en man vertaald naar een openhartig songprogramma: Vadertijd! Het laat zich het best omschrijven als een mix van muziek, kleinkunst en cabaret. Vadertijd! raakt, is herkenbaar en bevat de nodige humor en wijsheden voor jong en oud.

Michaël Sheiran
16:00 - 17:00
Reis mee op de muziek van Michaël Sheiran
Michaël Sheiran
16:00 - 17:00

Ga mee op reis met Michaël Sheiran. Deze reis brengt jou niet alleen naar de verschillende plaatsen op de wereld waar zijn spirituele liederen vandaan komen, maar ook naar rijken in jouw innerlijke wereld, waarvan je wellicht het bestaan nog niet kent. Van India naar Zuid-Amerika, van Stilte naar Euforie, van Donker naar Licht, van Aards naar Hemels, alles komt aan bod. Met een achtergrond in Soundhealing en Sjamanisme kent hij de kracht van klank, die hij inzet en combineert met hedendaagse aardse muziekstromingen, zoals pop, funk, reggea en soul. Hij legt daarmee een brug tussen onze innerlijke wereld en de wereld buiten ons.

Inspirational Area
Inspirational Area
Inspirational Area
Bio-Energetica
11:00 - 12:00
Sandra Dierick – Bio-Energetica workshop
Bio-Energetica
11:00 - 12:00

Bio-energetica is een methode die werd ontwikkeld door Alexander Lowen waarbij je je door het doen van oefeningen bewust gaat worden van lichamelijke en emotionele spanningen en die door het gebruik van je adem, stem en beweging leert loslaten zodat er meer ruimte in jezelf ontstaat om je energie vrij te laten stromen. Je voelt je dan meer geaard, meer aanwezig en levendiger!

Familie Opstellingen
12:00 - 14:00
Claes-Berend van der Kolk – Familie opstellingen
Familie Opstellingen
12:00 - 14:00

Claes-Berend van der Kolk is coach, trainer en opleider. Hij begeleidt familie en organisatieopstellingen sinds 2000 en combineert familieopstellingen met regressie. Dat betekent dat je terug gaat naar de oorsprong van het ongenoegen achter je vraag, bijvoorbeeld een jeugdervaring, een ervaring uit een vorig leven of zelfs een ervaring van iemand uit de familie. In deze workshop wordt gewerkt met enkele vragen van deelnemers. Met eenvoudige opstellingen komen we snel tot de kern en de bedoeling is ter plekke wezenlijke heling te initiëren. Alle deelnemers wordt gevraagd ondersteunend te zijn aan de inbrenger van de vraag en soms krijg je een aktieve rol, als bijdrage aan de heling van een ander.

Ik Ben Vrij
14:00 - 16:00
Immy Heymans – Workshop Ik ben Vrij
Ik Ben Vrij
14:00 - 16:00

In deze workshop gaat het erom jezelf te bevrijden van angsten en negatieve denkbeelden. We hebben als mens door de jaren heen allerlei ‘lagen’ om onszelf heen gebouwd. Als baby zijn we puur maar we hebben de overtuigingen van onze ouders, familie, leraren, vrienden, vriendinnen, partners, cultuur & de maatschappij door de tijd heen overgenomen. We willen het leven graag ‘goed’ doen en in de maatschappij passen, waardoor we altijd met een angst rond lopen om het ‘verkeerd’ te doen: Om niet goed genoeg te zijn. We gaan contact maken via verschillende oefeningen met wat wij werkelijk willen en wie we werkelijk zijn, los van deze overtuigingen. We spelen met de rollen van onze ouders en andere belangrijke mensen in ons leven zodat we ons bewust worden van wat we hebben overgenomen, en wat ons nu niet meer dient in onze zoektocht naar onszelf en geluk.

Intuïtief schilderen
14:00 - 16:00
Stefan Maubach - Intuïtief schilderen
Intuïtief schilderen
14:00 - 16:00

Intuïtief schilderen voor Stefan betekent dat je aan iets denkt (een persoon, een deel van jezelf, een gebeurtenis, etc.) en gewoon gaat tekenen. Hups, met een kwast over papier flatsen zonder na te denken of te proberen iets moois te maken. Lekker abstract. Bij Stefan hoef je niet te komen met "ik wil een appel en een banaan tekenen". Hij begeleidt je daarin, en probeert bij je te zien of hij je een suggestie kan geven voor iets wat je kunt tekenen. Het resultaat wordt - desgewenst - achteraf besproken. De workshop is voor alle leeftijden (7+ zeg maar), voor zowel kinderen als volwassenen - maar het is een "serieuze" workshop, waar je ook wel iets van jezelf in kunt tegenkomen. Voor deze workshop wordt een materiaalbijdrage van €2,50 gevraagd en vindt plaats in het Theehuis.

Rapé Ceremony
16:00 - 18:00
Zelday & Yama – Sacred Tobacco & Rapé Ceremony
Rapé Ceremony
16:00 - 18:00

Mapacho (heilige tabak) en rapé zijn beide plantmedicijnen afkomstig uit de Amazone. Van de tabaksplant wordt een sap gemaakt die voorafgaand aan de Rapé via de neus wordt opgenomen. De Rapé is een poeder op basis van gedroogde tabak in combinatie met diverse andere helende planten uit de jungle, die met een Tepi (blaaspijp) in de neus geblazen wordt. De werking van deze planten geeft de deelnemers een gegrond, gecentreerd gevoel en ontdoet ze van negatieve energie. Zelday en Yama begeleiden de deelnemers in een veilige bedding met sacred medicine songs en klankheling. Bijdrage: 10 euro

Yogatempel
Yogatempel
Yogatempel
Yin Yoga
10:00 - 11:30
Annabel Laura – Yin Yoga met muziek
Yin Yoga
10:00 - 11:30

Yoga op zondag ochtend was nog nooit zo leuk! Want zeg nou zelf: wie wil er nou niet aan de dag beginnen met een yin yoga sessie begeleid door Annabel Laura’s liefdesliedjes voor moeder aarde? Annabel heeft een passie voor natuur en heling, en na het behalen van haar yin yoga opleiding begon ze met het combineren van haar muziek in haar yoga lessen.

Ceremonie voor Pacha Mama
11:30 - 13:00
Marietje Bongers - Ceremonie voor PACHA MAMA (Moeder Aarde)
Ceremonie voor Pacha Mama
11:30 - 13:00

Laten we ZINGEN en DANSEN voor Moeder Aarde, PACHA MAMA!!! ZIJ is ALLES!!! Met langzame, trage bewegingen rollen, bewegen en dansen we over de aarde om te verbinden met onszelf en onze oorsprong en wortels. We laten ons dragen en koesteren door elkaar en moeder aarde, terwijl we ons onderdompelen in een STEM-KLANK-BAD om PUUR aanwezig te kunnen zijn en ontspannen.

Lunar Yoga
13:00 - 14:30
Nienke & Sef - Acroyoga (Lunar)
Lunar Yoga
13:00 - 14:30

Acroyoga is een combinatie van yoga, acrobatiek en Thaise massage. In deze Lunar Acroyoga workshop draait het om verbinding, vertrouwen en overgave. De workshop bevat elementen uit partner yoga, therapeutic flying en Thaise massage. Je hoeft geen ervaring te hebben, iedereen is welkom.

Matra Meditatie
13:00 - 14:00
Petra Willemsen – Mantra Meditatie
Matra Meditatie
13:00 - 14:00

Mantra Meditatie Meditaties voor je hart Leven vanuit je hart is echt Rauw, Zacht, Life Changing… Meditaties voor echte mensen

AcroYoga
14:30 - 16:00
AcroYoga Breda – AcroYoga
AcroYoga
14:30 - 16:00

AcroYoga is een combinatie van Yoga, Acrobatiek en Thaise massage. Je werkt in teams van meestal 3 personen: een base, een flyer en een spotter. Je speelt met elementen als vertrouwen, balans, lichaamsbewustzijn, creativiteit en samenwerking. Je hoeft niet sterk of lenig te zijn, en je zult jezelf verbazen over wat je allemaal kan met je eigen lijf. Een aanrader voor iedereen!

Thaise yoga Massage
16:00 - 17:30
Joyce Bos – Thai yoga massage
Thaise yoga Massage
16:00 - 17:30

De kunst van het geven en ontvangen vanuit het hart. In deze workshop leer je de basistechnieken terwijl je voor je zelf en de ander zorgt. Thaise yoga massage is een meditatie die je beweegt en een mooie dans tussen gever en ontvanger.

Meditatie Tipi
Meditatie Tipi
Meditatie Tipi
TransReis
10:00 - 11:30
Marcel Boschma – TransReis
TransReis
10:00 - 11:30

Onder begeleiding van de sjamanendrum neemt Marcel je mee op een innerlijke reis naar jouw krachtplek. De geleide meditatie is ontstaan uit een sjamanistische techniek die “Soul Retrieval” wordt genoemd. In het kort is een Soul Retrieval het terughalen van een stukje authenticiteit dat verloren is gegaan door bijvoorbeeld een trauma. Tijdens het ritueel vindt er een transformatie plaats van trauma in het verleden naar kracht in het nu. Het is als het ware een transformerende reis: TransReis. www.transreis.nl

TransReis
10:00 - 11:30
Marcel Boschma – TransReis
TransReis
10:00 - 11:30

Onder begeleiding van de sjamanendrum neemt Marcel je mee op een innerlijke reis naar jouw krachtplek. De geleide meditatie is ontstaan uit een sjamanistische techniek die “Soul Retrieval” wordt genoemd. In het kort is een Soul Retrieval het terughalen van een stukje authenticiteit dat verloren is gegaan door bijvoorbeeld een trauma. Tijdens het ritueel vindt er een transformatie plaats van trauma in het verleden naar kracht in het nu. Het is als het ware een transformerende reis: TransReis. www.transreis.nl

Innerlijk Kind Meditatie
11:30 - 13:00
Yves Boone – Meditatie: ‘De gouden sleutel’
Innerlijk Kind Meditatie
11:30 - 13:00

Bevrijd jouw innerlijk kind… Onze mogelijkheden zijn enorm. Ook die van jou. Vanuit onze kindertijd zijn we van alles gaan doen om de liefde van de ouder of volwassene te verdienen of ze vast te houden Diegene die je hierbij uit het oog verloor, ben jij zelf. Wie ben jij eigenlijk? Weet jij hierop een antwoord? Deze meditatie is een zeer waardevolle sleutel, die jouw hele leven kan veranderen. Nieuwsgierig? Kom en ervaar het zelf tijdens Healing Garden. B-One-Coaching.be

Mantra Meditatie
13:00 - 14:00
Petra Willemsen – Mantra Meditatie
Mantra Meditatie
13:00 - 14:00

Mantra Meditatie Meditaties voor je hart Leven vanuit je hart is echt Rauw, Zacht, Life Changing… Meditaties voor echte mensen

Breathbliss
14:00 - 16:00
Tamara Groen – Breath Bliss: Conscious Breathing
Breathbliss
14:00 - 16:00

De kracht van de adem … Een nieuw verhaal: De liefde die we zijn. Een tijdloze herinnering die keer op keer kan worden beleefd. Wat zal Breath Bliss deze editie brengen? Een veilige ruimte waar je thuis kunt komen. Herinner wie je werkelijk bent, je bent mooi en je kunt altijd verbinden met de Liefde die je bent. Ons team staat klaar om je te assisteren. Met veel aandacht, vertrouwen en zachtheid. Zo kun je (nog meer) je hart openen. Hiervoor hoef je niet te anders te doen dan je over te geven aan de adem. Kom en ervaar de ‘Conscious Connected Breathing technique’. www.breathbliss.nl

Trance reis
16:00 - 17:30
Peter den Haring – Trance Reis
Trance reis
16:00 - 17:30

Ben jij benieuwd naar talenten en vaardigheden of naar liefdes en vreugde uit vorige levens? Doe dan mee aan deze Trancereis. Peter neemt je mee in de verborgen of onderdrukte gebieden van je onderbewustzijn d.m.v. (licht) hypnotische technieken. Hij laat je ook kennismaken met een oefening voor beter gronden en het schoonmaken van je aura van niet-eigen energieën. Zijn aanpak is serieus maar ook vrolijk en relativerend. Ben je nieuwsgierig? Kom en ga mee op reis. www.peterdenharing.nl

Kids Paradise
Kids Paradise
Kids Paradise
Workshop Vilten
11:00 - 12:00
Malinda Clouder – Workshop Vilten
Workshop Vilten
11:00 - 12:00

Juffie Malinda is onze favoriete antroposofische peuterleidster. Ze heeft jarenlange ervaring met het knutselen met kinderen met natuurlijke materialen. Op Healing Garden komt ze met de kinderen vilten toverballetjes maken.

Toneelspelen voor ouders en kinderen
12:00 - 13:30
Eri Lieke – Toneelspelen voor ouders en kinderen
Toneelspelen voor ouders en kinderen
12:00 - 13:30

In deze theaterspel-workshop werken we met tableau vivant. Het is een werkvorm waarbij we in vaststaande beelden een verhaal maken. De ervaring leert dat hiermee veel plezier los komt. We beginnen met (fysieke)spelletjes, en daarna gaan we dan in de beelden en het uitbeelden. We laten de ‘verhalen’ aan elkaar zien. Ouders met kinderen vanaf een jaar of 5 zijn welkom – in welke samenstelling dan ook.

Samen Yoga
13:30 - 14:30
Rachel de Boer – Ouder & Kind Yoga
Samen Yoga
13:30 - 14:30

Een workshop voor ouder en kind, we gaan dieren nadoen, het lichaam verkennen en heerlijk samen bewegen. We doen massagespelletjes en leren ontspannen en goed ademen. Voor alle leeftijden toegankelijk.

Vincent de Mees - Stoeien!
14:30 - 15:30
Stoeien voor ouders en kinderen
Vincent de Mees - Stoeien!
14:30 - 15:30

Wat zijn we als ouders toch beschermend geworden in deze tijd. Het lijkt wel, of onze kinderen geen pijn meer mogen ervaren. Maar: daardoor worden ze juist extra kwetsbaar. In de praktijk blijkt, dat er te weinig ouders nog echt een lekker ouderwets potje durven te stoeien met hun kinderen. Terwijl ze daar juist wel echt behoefte aan hebben. Vincent de Mees groeide op in een gezin met 4 broers en is dus een echte ervaringsdeskundige op stoeigebied. En nodigt je uit tot een lekker potje ravotten op de zondag middag.

Skills 4 Kids
16:30 - 17:30
Skills 4 Kids
Skills 4 Kids
16:30 - 17:30

Renske verzorgt ze met haar twee dochters Yashua en Ishaya de Skills 4 kids workshop. Deze workshop, waarin ze de kinderen een speciale choreografie leert op een door haar man John Consemulder geproduceerd nummer, wordt afgesloten met een performance op het podium. Dat wordt dansen!

Timetable zondag 2 september 2018