Meteen naar de inhoud

Healing Garden

Into Adulthood

Voor kinderen in deze periode kan het fijn en bemoedigend zijn om bewust stil te staan bij deze belangrijke overgang  in hun leven. Om te ervaren wie ze zijn en om te ontdekken hoe ze als jongvolwassene in de wereld willen staan.
 
 

Van kind naar volwassene

Volwassen worden is voor kinderen hartstikke spannend. Op de drempel naar jongvolwassene gebeurt er van alles: hormonen razen door hun lijf, hun manier van denken, doen en zijn wordt anders en hoe ze de wereld ervaren verandert ingrijpend.

In onze cultuur wordt weinig aandacht besteed aan deze vormende periode in een mensenleven. In het dagelijks leven – wanneer iedereen druk is met school, werk en praktische beslommeringen, komt het er vaak niet van. Terwijl deze kinderen juist behoefte hebben aan aandacht, verbinding en rolmodellen om zich aan te kunnen spiegelen. Veel traditionele samenlevingen kennen wel gebruiken waarin de ouderen in de groep de kinderen voorgaan en hen begeleiden op weg naar volwassenheid. Ook in moderne landen als Amerika, Engeland en Australië maken de “Rites of Passage” een come-back. Stichting Healing Garden organiseert dit jaar voor het eerst initiatieweekenden voor kinderen tussen de 12 en 14 jaar. Middenin de natuur, helemaal offline en onder leiding van bezielde professionals worden de kinderen gestimuleerd zichzelf te ontdekken en een stevige basis in zichzelf te ontwikkelen voordat ze de stap maken naar het voortgezet onderwijs.
Rites of Passage
Een Rites of Passage is een overgangsrite die de transitieperiode van kind naar jongvolwassene markeert. Een initiatieritueel dat kinderen de stap laat zetten naar hun man- of vrouwwording.
In veel culturen bestaat er een soort ‘courage test’ waarbij kinderen op de proef worden gesteld en zich moeten bewijzen. Zo’n overgangsritueel bestaat doorgaans uit drie fases: afzondering uit de groep, de beproeving en terugkeer naar de groep waarna ze erkend worden als volwassenen.
 
Geïnspireerd op deze initiatierituelen organiseert Stichting Healing Garden in samenwerking met Springlevend Verleden Historische Producties een modern Rites of Passage moment voor jongens en meiden tussen de 12 en 14 jaar om ze de bewuste stap naar jongvolwassenheid te laten zetten.
 
Tijdens dit weekend laten kinderen via gezamenlijke uitdagingen zien dat ze klaar zijn om over de drempel naar jongvolwassenheid te stappen. Volwassenen die ooit op hetzelfde punt in hun leven hebben gestaan begeleiden hen hierin. Zo ervaren kinderen, even teruggeworpen op zichzelf en de groep, offline in de natuur, in verbinding met zichzelf, elkaar en de wereld om zich heen.

Meer informatie

Tickets
Via deze website bestel je tickets voor Into Adulthood. De link hieronder opent in een nieuw venster.
Bestel je tickets

Into Adulthood wordt mede mogelijk gemaakt door