Meteen naar de inhoud

Healing Garden

Girls

Voor veel meisjes wordt de pubertijd een turbulente en uitdagende periode. Hun lichaam verandert drastisch. Ook hun manier van denken, doen, zijn en hoe ze de wereld ervaren verandert. Hoe moeten ze daar mee omgaan?

Van meisje naar jonge vrouw

Hoe fijn is het als deze meiden op weg naar jongvolwassenheid in gesprek kunnen gaan met elkaar en oudere begeleiders die hen zijn voorgegaan? Zodat ze er zelf achter kunnen komen dat iedereen door vergelijkbare processen gaat, en ze niet alleen zijn in wat ze doormaken.  
 
Drie dagen lang gaan ze onder ‘primitieve’ omstandigheden survivallen. Slapen in een prehistorische boerderij op strobedden, samen hout hakken, vuur maken en koken. Ze leren mindfulness en meditatieve technieken, maken kunst met voorwerpen uit de natuur en voeren openhartige gesprekken rond het kampvuur.
 
Tijdens dit weekend stippen we allerlei voor opgroeiende kinderen actuele onderwerpen aan: schaamte en zelfacceptatie, pesten en gepest worden, populariteit, lichaamsbewustzijn, het aangeven van grenzen en het respectvol omgaan met elkaar. 
 
Via het Rites of Passage initiatieweekend willen we meiden een bewust moment bieden, waarin ze ervaren wat het inhoudt om als jonge vrouw met zelfvertrouwen in de wereld te gaan staan.
Programma
Per kamp wordt het programma aangepast aan de behoefte van de groep.

Een voorbeeld van hoe het programma eruit zou kunnen zien: 

Het vrouwenteam
Het Rites of Passage weekend is voor girls & women only en wordt begeleid door een bezielde groep vrouwen – moeders en grootmoeders – die stuk voor stuk hun passie leven, ruime ervaring hebben in werken met jongeren en vanuit eigen ervaring een bijzonder verhaal te vertellen hebben.
Emma Beumer
Emma Beumer

Emma (1984) geeft les op de bovenbouw op een Montessorischool in Amsterdam en leert kinderen yoga en mediteren. Ze heeft 11 jaar in Australië gewoond en daar een opleiding gevolgd aan het Rites of Passage Instituut – als er iemand in staat is om de individuele en groepsprocessen tijdens een initiatieweekend te begeleiden, dan is het wel Emma. Emma krijgt energie van werken met kinderen. Haar sterke punt: kinderen de ruimte te geven om zelf te doen en te ervaren.

 

 

Sarah Schröder
Sarah Schröder
Sarah (1977) is moeder van Ion (14) en Storm (10). Met haar gezin woont ze de helft van het jaar op een boerderij in Australië, de andere helft in Nederland. Haar doel: al het goede uit Australië in Nederland integreren en vice versa. Sarah is de initiator van het Rites of Passage project en oprichter van Healing Garden Festival en de Stichting Healing Garden, een stichting die tot doel heeft mensen te inspireren de beste versie van zichzelf te  zijn. 
 
 
 
Renske Skills
Renske Skills
Renske (1976) is moeder van Ishaya (14), Yashua (12) en Shama (9). Dans, muziek, theater en beweging – van yoga tot qi gong en pilates – zijn haar passie. Vanaf haar achttiende geeft ze al les aan kinderen en laat ze hen via verschillende disciplines hun talenten ontdekken, zodat ze zichzelf leren kennen op een creatieve, kunstzinnige manier en zelfvertrouwen ontwikkelen. Renske was onderdeel van verschillende kinderfestivals en organiseerde eerder verschillende kinder/jeugd vakantieweken in de natuur. 
 
Maryam Adema
Maryam Adema

Maryam (1969) is moeder van twee volwassen kinderen en grootmoeder van baby Mason. Ze werkt in de GGZ met jongeren. Samen met haar man Peter startte ze in 2016 Unieke Verbinding, en samen geven ze nu via workshops en cursussen waarbij de connectie tussen hoofd en hart centraal staat. Maryams passie is om ‘moeilijke’ onderwerpen bespreekbaar te maken, vooral met jongeren: wat wil je wel en wat niet, kun je en durf je nee te zeggen tegen leeftijdsgenoten en hoe zit het met groepsdruk?

Bregtje Knaap
Bregtje Knaap

Breg (1976) is moeder van Arjun (10) en werkt als freelance journalist voor fashion magazines. Na doorleven van een depressie, richt Breg zich nu op mentale en fysieke gezondheid. In de artikelen die ze beroepsmatig schrijft en verhalen die ze vertelt, maar ook privé staan de zoektocht naar mentale weerbaarheid en fysieke gezondheid, en wat je daar zelf allemaal voor kunt doen en laten, centraal. Elly Slegtenhorst
Elly Slegtenhorst

Elly (1952) is moeder van volwassen kinderen. Haar motto: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Deze gepassioneerde pensionada ziet de wereld als speelveld en kookt tevens de sterren van de hemel. Ze vindt het geweldig om met mooi vers spul een kleurrijke maaltijd op tafel te zetten en kijkt er naar uit dit weekend voor en met de meiden te gaan koken. Haar sterke punt? Gezonde, lekkere en voedzame maaltijden die lichaam en geest voeden.Locatie

Archeologisch Openluchtmuseum Swifterkamp

Op een schitterende locatie in Natuurpark Lelystad bevindt zich een klein dorpje genaamd Swifterkamp. Het dorp, momenteel twee boerderijen, een jager-verzamelaarhut en drie bijgebouwen groot, ademt de sfeer uit van lang vervlogen tijden

Vestigingsadres