Meteen naar de inhoud

Healing Garden

Informatie voor ouders

Een Rites of Passage is een overgangsrite die de transitieperiode van kind naar jongvolwassene markeert, maar ook het moment waarop je je als ouders mag realiseren dat het tijd wordt om je kind los te gaan laten.
“Your children are not your children. They are the sons and daughters of Life’s longing for itself.”
 
~Kahlil Gibran

 

Over het weekend

Je kind zal tijdens dit weekend immers een verandering/initiatie ondergaan, maar als jij je hem/haar blijft behandelen zoals je dat voor het weekend deed en doorgaat op de oude voet, zal deze verandering niet beklijven. We hopen dat je de relatie met je kind na dit weekend nieuw leven in zult kunnen blazen en dat jullie samen zullen kunnen ontdekken wat het betekent om een familie te zijn in de 21e eeuw. Met een kind dat niet langer een kind is, maar een prachtige jongvolwassene. 

Onze motivatie
Als ouders moeten we vaak met lede ogen toezien hoe social media en digitale devices de levens van onze kinderen meer en meer beïnvloeden.

De voorbeelden die ze halen uit de online content van influencers en vloggers en youtubers zijn niet altijd even positief. Als tegenbeweging hebben we dit weekend in het leven geroepen, als ouders, vanuit de behoefte om onze kinderen even uit hun digitale levens te trekken, en ze (opnieuw) kennis te laten maken hun eigen kracht en verbinding te laten maken met de wereld om zich heen. 

Follow up
Het is onze intentie om elk jaar initiatieweekenden te organiseren. Als er bij de kinderen en ouders die het Rites of Passage weekend meegemaakt hebben behoefte aan is, organiseren we met alle liefde een terugkomweekend waarin thema's die belangrijk zijn in de volgende levensfase aan bod komen.