Kids op zaterdag

Natuuractiviteiten voor kinderen – Natuurfontein, 10:00-12:30 uur

Ga je mee op onderzoek uit in de natuur? Zullen we samen ontdekken wat voor kunstwerken je kan maken met takjes en bladeren? Of lekker koken in de natuurkeuken?

Van 10:00-11:00 gaan we broodjes bakken op de firesteel, en van 11:00-12:30 gaan we iets moois creëren van klei en allerlei mooie natuurmaterialen.

www.natuurfontein.nl

Workshop: kinderen masseren kinderen – Angelique van Leeuwen, 11:00-12:00 uur

Wat is massage eigenlijk? Waarom is een massage goed voor je en je lijf? In deze workshop wordt het je allemaal kort uitgelegd. En daarna gaan we lekker aan de slag.Kinderen masseren kinderen. Zelf masseren én gemasseerd worden. Door simpele bewegingen en aanrakingen met je handen. Mooie figuren vormen en verschillende manieren van masseren ontdekken. Op de rug van degene die voor je zit. Gewoon met kleren aan. Kom je het ook ervaren? Voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Ouders zijn van     harte welkom om er toekijkend bij aanwezig te zijn.

Yoga met je kind – Saskia Valk, 12:00-13:30 uur

Zingend, dansend en spelend onderzoeken we samen de yoga-houdingen en ontdekken we hoe leuk het is om te spelen met adem en zintuigen! Aan de hand van liedjes, voorwerpen of verhaaltjes creëert Saskia een fantasiespel waarin het kind de ouder meeneemt in zijn of haar belevingswereld. Samen beleven jullie dit yoga-avontuur. Na een afwisselend spel  creëren we rust door middel van kindermassage en/of eindontspanning.

www.dekinderyogajuf.nl

Access Bars – Debby Kessels, 13:30-14:30 uur

Door zachte aanraking op de punten van het hoofd kun je alles wat je niet meer nodig hebt met gemak loslaten. Je kunt het vergelijken met de harde schijf van de computer die door een druk op de knop programma’s opruimt. Tijdens de workshop deel ik informatie over de bars geven en laat kun je het direct ervaren, doordat we het direct bij elkaar gaan uitvoeren. De workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen. Een geweldige combinatie.

 

Kidstatic Journey – DJ Martyn Zij, 14:00-15:30 in de Musica! tent

Geïnspireerd door het fenomeen Ecstatic Dance, maken we (in stilte) een dansreis door een landschap vol spannende klanken, gekke ritmes en mooie melodieën. Met onze lichamen sluipen, vliegen, springen maar vooral dansen we van stille uithoekjes via diepe valleien naar uitbundige bergen en gaan helemaal uit ons dak. Waarna we rustig weer bij elkaar komen in de tuin van Healing Garden. Jong en oud – iedereen is welkom om mee te dansen!

Natuuractiviteiten voor kinderen – Natuurfontein, 14:00-15:30 uur

Ga je mee op onderzoek uit in de natuur? Zullen we samen ontdekken wat voor kunstwerken je kan maken met takjes en bladeren? Of lekker koken in de natuurkeuken?

Van 14:00-14:30 gaan we brandnetelsoep maken op de firesteel, en van 14:30-15:30 gaan we van je hand een gipsafdruk met een bloem, steen of schelp in je handpalm maken. Of je mag een fossiel maken van een blad, schelp of zandtekening.

www.natuurfontein.nl

Alle poppen aan het dansen – Rachel de Boer, 14:30-16:00 uur

Een stokpoppen workshop met daarna een swingende poppenparade.

knutsel en speel mee met de stokpoppen-workshop van kunstenaar Rachel de Boer van Floating Kids. We maken van stokken en organza stof de mooiste sprookjes poppen. Vervolgens laten we ze dansen en zwieren in de wind. En vormen onze stokpoppen en mooie feestelijke parade over het festival. Doe je mee ?

Voor alle kinderen. Maar ben je onder de 6 jaar; neem dan een ouder mee.

www.floatingkids.nl

Yoga met je baby – Tabita Orsel, 16:00-17:00 uur

Knutselen met natuurlijke materialen – Malinda Clouder, 17:00-18:30 uur

Juffie Malinda is antroposofisch peuterleidster en komt op Healing Garden knutselen met natuurlijke materialen. Ze gaat onder andere vilten met echte wol en dromenvangers maken.

De Kids Love Caterpillar – Kamiel Proost, als het begint te schemeren

De Kids Love Caterpillar is een rupsenpak voor +_ 20 kinderen ontworpen door Kamiel Proost. Samen gaan we lekker over het terrein banjeren tot we weer als vlinders uitvliegen… Mochten er drummers/muziekanten zijn dan zien we die graag aanhaken om de boel nog vrolijker te maken…

Zeepbellen Magie – Alwino Bubbelino, een paar keer per dag

Alwino Bubbelino, bellenblazer van beroep, is als kind gaan bellenblazen en er nooit meer mee gestopt. Bellenblazen is zijn missie; het maakt mensen blij, het wekt verwondering. Volwassenen zover krijgen dat ze meedoen is altijd zijn grootste uitdaging. Het kind in ze wakker maken. “Wanneer dat lukt, is dat pure magie!” aldus Alwino. Healing Garden is dol op bubbels, dus het belooft een magisch weekend te worden… Bij de Kids Paradise wordt een speelse ruimte gecreëerd waar iedereen naar hartelust kan bubbelen. Voor een echte mooie reuzebel is opperste concentratie vereist! Alwino neemt verschillende formaten toverstokken mee en méér dan voldoende magische sop, om de grootste bubbels te maken die je ooit hebt gezien!

Kindermassage ‘Mijn Boomhutmoment’ – Angelique van Leeuwen, in de gekleurde bell-tent

Tussen het spelen en beleven, even ontspannen. Ook een kinderleven zit vol indrukken en prikkels. Zeker op Healing Garden is van alles te zien en te beleven. Dan is het best fijn om even te rust te kunnen komen,  Je laten masseren, even helemaal niets hoeven. Welk lichaamsdeel wil even aandacht? Aanraking door middel van liefdevolle, intuïtieve en simpele massagehandelingen, waarbij het uitgangspunt is dat je je veilig voelt. Zelf kiezen welke kleren uitgaan. Je ouder(s) er graag bij houden. Allemaal mogelijk.