Krachtstokken

Workshop Krachtstokken maken

Mensen leefden vroeger meer in en met de natuur. Ze gebruikten de zon/maan, kruiden en net als de Indianen gebruikten ze de stok om te mediteren. Ze gebruiken de stok ook als praatstok en als krachtstok.

Je kunt de stok gebruiken, ernaar kijken, ermee spelen en vasthouden en denken aan de kracht die jij je stok hebt gegeven.
Zo’n stok kan je helpen, vooral op momenten dat je je niet sterk of fijn voelt.
Bijvoorbeeld als je een nare droom hebt gehad, als je moe bent of een niet leuke dag hebt, kan de stok je helpen om je beter te voelen.

Elke boom, plant, edelsteen, (kracht)dier en kleur hebben hun eigen “kracht” betekenis. Je gaat ieder je eigen unieke kracht vinden en deze met de stok meegeven.

Je kunt de stok verven, en versieren zoals jij dat wil. Het gaat er niet om dat de stok helemaal vol wordt of komt met van alles. Je mag ook best iets blijven zien van de natuur/de stok.
Je kunt de stok versieren met verf, wol, lintjes e.d. Je mag ook een edelsteentje gebruiken en of een druppeltje essentiële olie.

Mensen kunnen hun eigen stok meenemen, speciaal door hen uitgekozen. Deze moet dan goed gedroogd zijn. Anders blijven de materialen niet goed zitten of het gaat schimmelen.

Eventueel afhankelijk van de groepssamenstelling kunnen we een kleine meditatie erbij doen. Kosten € 20,00 p.p.