fbpx

Yin Yoga

In tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga richt Yin yoga zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen hiervan. Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel. Daarom worden Yin Yoga houdingen tussen de drie en vijf minuten vastgehouden. Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen (energielijnen in je lichaam) en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam. Op een dieper niveau nodigt Yin je uit om vanuit veiligheid en aanwezigheid je weerstand op te zoeken en (eventueel) onverwerkte spanning te ontmoeten en daar waar mogelijk te tranformeren.

In tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga richt Yin yoga zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen hiervan.
Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel. Daarom worden Yin Yoga houdingen tussen de drie en vijf minuten vastgehouden. Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen (energielijnen in je lichaam) en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam. Op een dieper niveau nodigt Yin je uit om vanuit veiligheid en aanwezigheid je weerstand op te zoeken en (eventueel) onverwerkte spanning te ontmoeten en daar waar mogelijk te tranformeren.

5 augustus 202208 19:30
19:30 — 20:45 (1h 15′)

Place of Balance

Mariken Hogenhout