Healing Garden
YogaFest
18 t/m 20 augustus


Een weekend vol yoga, muziek, mediteren, dansen, ceremonies en inspiratie. Opladen in de wellness area met sauna en hottub op het strand, massages, healings en Readings. Plus kamperen in de buitenlucht. Dat is Healing Garden YogaFest.

Je hoeft geen doorgewinterde yogi te zijn om aan ons programma deel te kunnen nemen, Healing Garden YogaFest is voor jong en oud, voor beginners en gevorderen.


Stretch jezelf

Healing Garden YogaFest biedt je elke dag een uitgebreid programma met verschillende sessies door diverse yogateachers en professionals. Hier maak je kennis met verrassende nieuwe variaties. In je eentje of samen, in stilte, of juist op meditatieve live muziek.

Je hoeft geen doorgewinterde yogi te zijn om aan ons programma deel te kunnen nemen, Healing Garden YogaFest is voor jong en oud, voor beginners en gevorderen.

Yoga pro’s

Professionele yogadocenten uit binnen en buitenland zorgen voor uitdagende en inspirerende sessies tijdens Healing Garden YogaFest. Zo heb jij de keuze uit een breed scala aan lesmethodes, yogastijlen en technieken.

Diepere connectie

Yoga helpt je niet alleen om lekker in je lijf te komen en een gelukzalige flow te ervaren, het kan ook een mooie aanzet tot persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en diepgaande transformatie vormen. Healing Garden YogaFest laat je ervaren hoe je in je lijf kom en verbinding met jezelf aan kunt gaan om tot een diepere connectie met jezelf te komen.

Plezier in dansen!

In het universum is alles altijd in beweging – als in een voortdurende dans. Op Healing Garden ervaar je het plezier van je lichaam, bewegen via onder meer Ecstatic Dance en dansyoga. Of vind je eigen ritme op de cosmic beats van onze Healing Garden DJ’s.

Genieten van muziek & meer

Tijdens Healing Garden geniet je van verschillende live muziek optredens. Droom weg en ontspan op de hemelse klanken van helende soundhealings, geniet van de akoestische muziek van singer-songwriters en dans tot je niet meer kunt op de cosmic en ecstatic beats van onze Healing Garden DJ’s.

Momenten van bezinning

Tijdens ons festival kun je verschillende ceremonies bijwonen. Denk een cacaoceremonie, Blauwe Lotus ceremonie, mannen of vrouwen ceremonie. Soms is het fijn is om even bewust stil te staan en extra aandacht te besteden aan bepaalde momenten in het leven. Bij dingen waar je dankbaar voor bent of die je juist los wilt laten. Of gewoon om het leven te vieren.

Happy & healthy door mediteren

Wist je dat slechts een paar minuten mediteren per dag je gezondheid en geluksbeleving een flinke boost geven? Op Healing Garden zoek je via een rijk aanbod aan verschillende meditatietechnieken de stilte in je mind en inner peace op. Middenin de rust van de natuur.

Kom logeren!

Wie naar Healing Garden komt, hoeft nog lang niet naar huis: je kunt namelijk het hele weekend gezellig bij ons komen kamperen op onze natuurcamping! Zet je eigen tentje op op ons festivalterrein, of reserveer een festival tipi of familietent via onze partners van RentATent die bij aankomst voor je klaarstaat.

Voor campers hebben we dit jaar een aparte area op loopafstand van ons festival.

Yoga is de reis van je zelf, door je zelf naar je zelf

Je hoeft geen doorgewinterde yogi te zijn om aan ons programma deel te kunnen nemen, Healing Garden YogaFest is voor jong en oud, voor beginners en gevorderen.

YogafestYogafest

Healing Garden YogaFest
Yoga Healing Garden style!

Voor iedereen, die net als wij maar geen genoeg krijgt van yoga, organiseren we het Healing Garden YogaFest.


Denk: een heel weekend lang lekker kamperen in de natuur, yoga met je blote voeten in het gras, fijne muziek, ceremonies, ecstatic dance, inspirerende workshops en lezingen, verantwoorde foodtrucks, kampvuur, sauna en hottub op het strand, nachtelijke zwempartijtjes en ‘s avonds los op de cosmic beats van onze Healing Garden dj’s.


Tijdens dit weekend kun je deelnemen aan verschillende stijlen yoga sessies en maak je kennis met verrassende nieuwe variaties. Of je nu beginner of gevorderd bent, ons YogaFest daagt je uit jezelf fysiek en mentaal te stetchen.


Met een uitgebreid programma vol workshops, lezingen, muziek en dans daagt het festival je uit om uit de eigen comfort zone te stappen. En om weg te dromen en om even helemaal weg te zijn uit de hectiek van alledag.


Zien we je daar?

Iedereen vermaakt zich
op Healing Garden YogaFest

 • Workshops

 • Meditaties

 • Mindfulness

 • Ecstatic Dance

 • Medicine music

 • Yoga

 • Massages

 • Mantra's

 • Sound healings

 • Sauna & Hottub

 • Kids playground

 • DJ's

 • Trance reizen

 • Familie opstellingen

 • Liefdevolle communicatie

 • Tantric dance

 • Stembevrijding

 • Sprekers

 • Verhalen vertellers

 • Stilte wandelingen

  Follow
  Your Heart

  Op Healing Garden willen we graag dat je jouw hart volgt. Daarom raden we je aan om je dag niet van te voren uit te stippelen, maar in het moment op avontuur te gaan!

  Inspirerend &
  verdiepend programma


  Wij hebben met zorg en liefde een uitgebreid programma voor jou samengesteld. Net als alles in het leven constant aan verandering onderhevig is, zou het kunnen dat het programma onverwachts nog iets verandert.

  Vrijdag

  Programma Vrijdag

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Gathering
  Place of Gathering
  Opening met Sarah
  Starttijd: 11:00
  Eindtijd: 11:30

  Yin Yoga met live Mantra's
  11:30 - 12:45
  Tara en Sky

  Yin Yoga met Live Mantra’s voor innerlijke rust en welzijn. Door met Yin Yoga lang en diep in de Yoga posities te gaan kunnen we dieper ontspannen en loslaten van alle stress en spanning die we voelen in ons lichaam. De live Mantra’s helpen om dieper in de Yoga posities te zakken en de ‘mind’ stil te maken zodat we in contact komen met onze diepste essentie, de innerlijke stilte en gelukzaligheid van onze ware zelf.

  Ecstatic Dance
  12:45 - 14:45
  Leela

  Breathing Rivers
  14:45 - 16:00
  Jim

  Jim van Breathing Rivers neemt je mee op een innerlijke reis, met zijn handpan en oosterse fluit ondersteund met dromerige soundscapes. Vanuit rust en stilte creëert hij een ruimte waarin je je in overgave mag laten meebewegen, in de stromende rivier aan klanken. Vanuit zijn visie dat alles leeft geeft hij expressie aan iedere ruimte door klanken te verzorgen die je herinneren aan je ware Zijn. Voor hem betekent muziek vrijheid en thuiskomen in jezelf, wees welkom om dit te ervaren.

  Ecstatic Dance
  16:00 - 18:15
  DJ Audyo

  Wat krijg je als je House mixt met Shamanisme, Tantra en Folktronic? Een heerlijke ecstatic dance set die je keer op keer laat verrassen. Eigenlijk niet uit te leggen. Ga je nieuwsgierigheid achterna en ontdek zelf hoe die stromingen organisch in elkaar overvloeien.

  Zen Caravan
  18:15 - 19:45
  Yin & Sound

  Yin & Sound is de beste yin yoga les die je ooit zult ervaren. Ontspannen yin posities met verhalende klanken van handpan, klankschalen, gitaar en prachtige stemmen van Joy & Eddie zullen je naar diepe staat van ontspanning brengen.

  Cacao Ceremonie
  20:00 - 21:30
  Iris & Eli & Friends

  Met veel liefde en toewijding en via de zachte, hartopenende energie van de heilige cacao nemen Iris en Eli je mee op een magische Cacao reis. Een reis waarin we ons verbinden met ons hart, de plek van schoonheid, puurheid, vreugde en pure liefde. Pure cacao laat ons diep verbinden met onszelf en moeder aarde. Het laat ons herinneren wie we werkelijk zijn.

  Ecstatic Dance
  21:30 - 00:00
  Yuma

  Soundhealing
  00:00 - 01:00

  Met zijn helende instrumenten en sfeervolle soundscapes neemt Temple of Us je mee op een onvergetelijke innerlijke reis, die je uiteindelijk naar je hart zal leiden.

  Place of Balance
  Place of Balance
  Acroyoga
  11:30 - 13:00
  Acroyoga Breda

  Combineer yoga, Thaise massage en acrobatiek met elkaar en je hebt AcroYoga. Het is voor iedereen die plezier wil maken en yoga eens op een andere manier wil beleven. Door middel van de verschillende oefeningen bouw je kracht op en wordt je flexibeler. Aan het einde van de workshop ben je weer helemaal in balans. Vertrouwen in jezelf maar ook in de ander staan centraal tijdens deze workshop. Geef je over aan het spel en maak plezier!

  Trust & Fly
  13:15 - 14:30
  Elisa van der Pol
  Starttijd: 13:15
  Eindtijd: 14:30

  Heb jij moeite met armbalances en inversions? Geven deze asanas je het gevoel dat je ze wel fysiek aankan maar dat je psyche je grootste uitdaging is? Dan is deze workshop “Trust and Fly” gemaakt voor jou. Tijdens deze workshop verkennen we verschillende aspecten van deze asanas, integreren van de oefeningen met de emotionele link van deze asanas. Het voeden van het zelf vertrouwen, leren hoe je veilig voelt zodat je het gevoel kan ervaren van vrijheid in je lichaam terwijl je voeten in de lucht zijn. We werken samen aan het creëren van vrijheid in “hands down feet up!”.

  Authentic Flow
  14:45 - 16:00
  Merel

  Bij Authentic Flow gaat het om zijn, in plaats van doen. Voorop staat het bewegen vanuit het lichaam: vanuit het hier en nu voelen waar het lichaam behoefte aan heeft. We maken gebruik van zowel asanas, als bijvoorbeeld intuïtieve beweging en muziek. Daarbij gaat het er niet om hoe het eruit ziet, maar om de connectie met het lichaam, anderen en de omgeving. Het doel is niet om ons beter te voelen, maar om beter te worden in voelen.

  Eco Nidra Yoga
  16:15 - 17:30
  Linde ten Broek

  Laat je meenemen op een drievoudige reis door je zintuigen, je lichaam en moeder aarde om totale rust en ontspanning te ervaren. Tijdens deze sessie brengt Linde je in een staat tussen waken en slapen in. Zo kan je resetten. Hierdoor kom je dichter bij jezelf en kan je ervaren wat werkelijk belangrijk voor je is en contact maken met je ware natuur.

  Flow for All
  17:45 - 19:00
  Tara de Ruijter

  Een yogales waarbij we inchecken bij ons lichaam en het langzaam zullen openen om ons vervolgens te verdiepen in verschillende poses. Deze les is geschikt voor iedereen. Op een speelse manier ga je de kracht en de bewegingsvrijheid van je eigen lichaam ontdekken. Je wordt uitgenodigd om expressie te geven aan dat wat omhoog komt zodat het weer mag doorstromen.

  Traditional Hatha Yoga
  20:00 - 21:15
  Lotte Verdegaal

  Traditionele Hatha Yoga is een oude yogavorm die zich richt op het versterken en verbinden van lichaam, geest en ziel. De yogahoudingen (asana’s) worden langzaam en bewust uitgevoerd om de fysieke kracht en flexibiliteit te vergroten, terwijl de ademhaling en meditatie de geest kalmeren en concentratie verbeteren. Traditionele Hatha Yoga leert je meer rust en balans in je dagelijks leven te ervaren en beter om te gaan met stress.

  Place of Stillness
  Place of Stillness
  Mindful Yoga
  11:30 - 12:45
  Adriaan van Ek

  Yoga voor iedereen. Om de onrust, alles wat je bezig houdt, tot rust te laten brengen. Om de stilte en de rust in jezelf te ervaren. Mindful, met aandacht, in het moment zijn. Door je aandacht te richten op je lichaam en je adem. Je lichaam weer te voelen, te observeren. Uit je hoofd te komen en dit moment waar te nemen. Met alles wat aanwezig is.

  Do-In Yoga: Thema ogen
  13:00 - 14:15
  Janine van Schaik

  We vragen veel van onze ogen. Ze zijn de hele dag actief en vaak gebruiken we ze op een onnatuurlijke manier: beeldschermwerk, kunstlicht en veel visuele prikkels. Maar wanneer ontspan je ze eigenlijk en hoe doe je dat? Hoe houd je ze vitaal en gezond? Er is heel veel wat je kunt doen om je ogen gezond, vitaal en ontspannen te houden. Do-In yoga is hier een prachtig middel voor! Bij Do-In maak je gebruik van oefeningen, visualisaties, ademhaling en acupressuur. Zo kun je bv. de oogspiertjes ontspannen, je ogen bevochtigen, rode en pijnlijke ogen verhelpen en je zicht verbeteren. Je ogen ontspannen en je geest ontspant vanzelf mee. Wil je dit ervaren? Probeer het eens uit en doe mee met de workshop: Vitale ogen, helder zicht.

  Mandala Flow
  14:30 - 15:45
  Naz Dur

  Mandala Flow is een creatieve en dynamische yogastijl waarbij je jezelf fysiek en mentaal uitdaagt en je de prana door je lijf voelt stromen. Op het ritme van je ademhaling flow je met Naz heel bewust van de ene houding naar de andere.

  Yin Yang Yoga
  16:00 - 17:15
  Iva Lilovska

  Bij de Yin Yang Yoga worden dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld met verstillende houdingen (Yin) die langer worden aangehouden. Door beide technieken toe te passen krijgen we een yoga sessie van tegenpolen waardoor een gezonde balans tussen lichaam en geest ontstaat.

  Bodyfulness Yin
  17:30 - 18:45
  Suzanne van de Steeg

  Onthaast, vertraag en ont-moet tijdens deze Bodyfulness Yin workshop. Kom in verbinding met je lichaam en luister met aandacht. Welke plek is er voelbaar? Welke sensatie merk je op? Is er een gedachte sterk aanwezig? Alles is oké.. Vanuit vertrouwen leer je los te laten in de houdingen en geef je je over aan wat is. Zonder oordeel, zonder streven, even helemaal zijn.

  Intimiteit & Verbinding
  20:00 - 21:30
  Willemijn Bessem

  Tijdens deze workshop zullen we praktische wijsheden vanuit de tantra en tao traditie uitwisselen. Zoals vele mystieke stromingen gaat het over kennis betreffende open communicatie en een groter bewustzijn via je zintuigen en emoties, die een poort zijn naar intuïtie, helderheid en liefde. Vragen kunnen zijn: Wat betekent liefde voor jou en welke mogelijkheden zijn er om je levensenergie in te zetten voor creativiteit, healing, intimiteit of het verdiepen van je geestelijk leven. Er is ruimte voor interactieve oefeningen.

  Place of Knowledge
  Place of Knowledge
  Het gebruik van de bandha's
  12:00 - 13:15
  Sarah Schröder

  Door de Bandha’s te gebruiken in Yoga kan je Prana op slot zetten, behouden of sturen. Activatie van de Bandha’s kan in: bekkenbodem, middenrif en keel. Sarah vertelt er meer over en doet oefeningen.

  Bewegingsleer van de Zonnegroeten
  13:30 - 14:45
  Felix de Vriend

  In deze workshop zullen we kijken naar verschillende variaties van de zonnegroeten. Door de relatie tussen onze balans, steunpunten en bewegende lichaamsdelen te simplificeren, word flowend door de houdingen gaan meer vloeiend en moeiteloos.

  Wim Hof methode, Breathwork
  15:00 - 16:30
  Tjeerd Buijs

  Krijg de sleutel tot kracht, geluk en gezondheid terug in handen door de Wim Hof methode! Met simpele maar zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen technieken zoals ademhaling ontdek jij de persoon die schuil gaat achter jou zelf opgelegde beperkingen. Tjeerd Buis leert jou de basis tools van de Wim Hof Method, zodat je meer energie hebt, in je kracht staat en stress en angst de baas wordt door ademhaling, en focus. Na deze workshop weet jij hoe je door middel van je adem jezelf aan of uit kunt zetten.

  Living your truth - A Tantric approach to life
  16:45 - 18:45
  Fieke Verhaegh

  Jezelf ontmoeten in ieder aspect en in ieder moment van je leven. Bewustzijn creëren op jouw gedrag en onbewuste conditioneringen. Elk moment te omarmen in zijn totaliteit. Om volledig aanwezig te zijn in ieder moment en onszelf authentiek uit te drukken. That’s that’s tantra is all about. Tantra viert het leven en eert het. Balanceert vrouwelijke en mannelijke energie. Creëert diepe intimiteit met jezelf en met anderen. Leert je om vanuit jouw eigen waarheid met anderen te relateren. Tantra gaat om in je kracht staan en volledige verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven. Om oude wonden te helen die jou in de weg staan tot jouw volledig potentieel te komen. Tijdens deze introductieworkshop vertelt Fieke je er alles over!

  Four steps to start living your truth
  20:00 - 21:30
  Iva Buzhashka

  In deze workshop, gebaseerd op de oude leringen van het Peruaanse Medicijnwiel van de Andes, leer je hoe je je weer kunt verbinden met je innerlijke wijsheid en het leven kunt manifesteren waar je echt naar verlangt. • LOSLATEN: Maak verbinding met de Geest van de Slang om oude lagen af te werpen en het verleden los te laten. • ANGST OVERWINNEN: Maak verbinding met de Spirit of the Jaguar om angst te overwinnen en in je kracht te stappen. • ONTWERP UW VREUGDE: Maak verbinding met de Spirit of the Hummingbird om je authentieke gaven te ontdekken en je licht te vinden. • MANIFESTEER JE DROMEN: Maak verbinding met de Spirit of the Eagle om verbinding te maken met een hoger perspectief en je dromen te manifesteren.

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Connection
  Place of Connection
  Vreugdevol Verwenmoment
  11:30 - 12:45
  Layla de Vriend

  Kom en geniet van een Vreugdevol Verwenmoment! Tijdens deze yoga workshop draait alles om zelfliefde, compassie en ontspanning. Gun jezelf een moment van pure verwennerij en laat je onderdompelen in een warme en liefdevolle sfeer. Laat je verrassen en inspireren door deze bijzondere ervaring vol aandacht voor jouw welzijn. Geef jezelf het cadeau van complete verzachting en liefdevolle aandacht!

  Workshop Oxygen Advantage Breathwork
  13:00 - 14:15
  Patrick van de Pol

  In deze workshop gaan we in op het hoe en waarom bepaalde ademtechnieken of pranayama en wanneer welke technieken. Het begrijpen en voelen van de effecten op je lichaam en energie en hoe kan je dit verbeteren. Met technieken die je kan blijven toepassen in je dagelijks leven maar uiteraard ook op de yogamat. Waarom adem je anders bij een Yin les dan bij een Vinyasa les. Wat en waarom een pranayama techniek in de ochtend en de ander voor het helpen in slaap te komen. We eindigen met een breathwork sequence om je energie terug in balans te brengen.

  Chakra healing workshop
  16:30 - 18:00
  Roel Wolf

  Heb je het gevoel dat jouw chakra’s wat liefde en aandacht nodig hebben of ben je gewoon benieuwd hoe je chakra energie eruit ziet ? Neem dan deel aan deze workshop. Eerst wordt van alle deelnemers de chakraenergie door middel van pendelen zichtbaar gemaakt. Daarna volgt een groepshealing met de intentie om de chakra energie te verhogen en de geblokkeerde chakra’s zich te laten openen. Na deze sessie worden de chakra’s opnieuw uitgependeld, volgt informatie waarom chakra energie laag kan zijn of zelfs geblokkeerd. Ook krijg je diverse tips om je chakra energie hoog te houden. Wees welkom!

  Mantracirkel
  20:00 - 21:30
  Lila & Friends

  Place of Ceremony
  Place of Ceremony
  Chakra yoga reis
  12:00 - 13:15
  Rachel de Boer

  Door middel van yogahoudingen, meditaties, visualisaties en affirmaties onderzoeken we de verschillende chakra’s of energiecentra in ons lichaam en maken we een fysieke en spirituele reis. Chakra Hatha Yoga kan je helpen meer inzicht te krijgen in je eigen lichamelijke en geestelijke welzijn. Het kan je bewust maken van de verschillende fases van jouw innerlijke proces en persoonlijke groei.

  Mannencirkel - Vrijheid door zelfexpressie
  13:30 - 15:00
  Marco Kool

  Vind je het spannend om je “echt” te laten gaan? Of misschien vind je het juist wel heel lekker? Kun jij bij jezelf blijven en het loslaten, als een andere man je probeert te intimideren? Laat die mannelijke oerkracht maar los en de aarde shaken. Een magische manier om met elkaar los te laten wat je niet meer nodig hebt en meer te aarden.

  Divine Tuning Concert
  15:15 - 16:30
  Joël van der Putten

  Tijdens het Divine Tuning Concert maar je een diepe reis naar binnen op helende klanken. We beginnen met het delen van oude kennis over klank en ritueel, gevolgd door een openingsceremonie. Daarna reizen we verder op de frequentie van de zon, verbinden we ons met elkaar door het chanten van de tonen I , E , O , A , U , M, waarna de soundjourney verder gaat in ceremoniële setting, gericht op harmonie en genezing. Pak een matje en kom erbij!

  Healing Didgeridoo Workshop
  16:45 - 18:15
  Marlien Vijfhuizen

  In deze healing workshop leren we je hoe je zelf het diep drone geluid kunt produceren op de didgeridoo. Je kunt dit bereiken door je gezichtsspieren en je hele lichaam te ontspannen. We beginnen daarom met wat ontspanningsoefeningen om tot een rustige gemoedstoestand te komen. Behalve dat het luisteren naar dit geluid een diepe ontspanning en zelfs trance kan brengen, komt er steeds meer onderzoek naar voren dat het zelf bespelen van de didgeridoo een zeer positieve invloed op zowel je mentale als lichamelijke gemoedstoestand heeft. Vaak ademen we te veel via onze borstkas, terwijl een diepere en gecontroleerde ademhaling via je buik, je longinhoud verbetert ,je spieren versterkt en een diep gevoel van ontspanning brengt. Het spelen van de didgeridoo is een heilzame, bijzondere en muzikale manier om je ademhaling onder controle te krijgen en bewust te worden van je lichaam. De vibratie van de didgeridoo brengt je innerlijke energie in beweging, daar waar het nodig is. Voor veel mensen geeft het bespelen van de didgeridoo een gevoel van thuiskomen en een diepe ontspanning.

  Yonisteam
  20:00 - 21:30
  Viviana Rivera

  In een combinatie van kruiden magie kruiden geneeskunde en kruiden wijsheid creëren wij met een groep vrouwen onder aansporing en begeleiding van curandera Vivianna ieder onze eigen, persoonlijke, Yoni steam. Kruiden kunnen heel veel voor je doen, kruiden geneeskunde en wijsheid is zo oud als de mensheid zelf en gelukkig geeft de aarde ons nog steeds heel veel waardevolle kruiden om mee te werken. Vaginaal stomen wordt gebruikt om kleine of grotere ongemakken te verlichten (ondersteuning van de vruchtbaarheid, cyclusklachten zoals menstruatiepijn, vleesbomen, cystes, hormonaal disbalans en om heling te bevorderen na een bevalling en zelfs bij de overgang.) maar er zijn ook meer spirituele Yoni steams te maken, om te helen op een ander vlak. (Trauma, verdriet, zelf liefde noem maar op) de steam vindt plaats in een veilige en omgeving en is geschikt voor iedereen met een Yoni. Maximaal 10 deelnemers. Inschrijflijst bij de munten/infostand.

  Place of Joy
  Place of Joy
  Sieraden workshop (6 t/m 12 jaar)
  13:00 - 14:00

  Naomi geeft een workshop aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Duur ongeveer een uur! We gaan leuke kettingen of andere mooie zomerse kleurrijke items maken!

  Ouder en Kind Ceremonie
  14:00 - 15:30
  Lizzy Koning

  Een ouder en kind ceremonie is een speciale gelegenheid waarin de band tussen ouder en kind wordt gevierd en versterkt. Het is een moment van verbinding, liefde en samenzijn, waarin de unieke relatie tussen ouder en kind centraal staat. Tijdens de ceremonie worden rituelen en symbolen gebruikt om de emotionele band te versterken en het wederzijdse begrip te vergroten. Het kan bijvoorbeeld gaan om het delen van persoonlijke verhalen, het uitspreken van liefdevolle woorden, het maken van een gezamenlijk kunstwerk of het uitvoeren van een rituele handeling. De ouder en het kind worden uitgenodigd om op een dieper niveau met elkaar in contact te treden, om openheid en kwetsbaarheid te ervaren en om elkaars aanwezigheid te waarderen. Het is een moment van reflectie, waarin zowel ouder als kind de gelegenheid krijgen om te groeien, te leren en te waarderen wat ze voor elkaar betekenen. Een ouder en kind ceremonie kan een waardevolle ervaring zijn die nog lang in het geheugen blijft hangen. Het versterkt de band tussen ouder en kind, bevordert het gevoel van verbondenheid en creëert mooie herinneringen die een leven lang meegaan. Het is een moment van liefde, respect en erkenning voor elkaar, waarin de unieke relatie tussen ouder en kind gevierd wordt.

  Ouder & Kind Yoga
  15:30 - 16:30

  Samen met je kind aan yoga doen. Doormiddel van speelse yogaoefeningen, massagespelletjes en ademoefeningen gaan we het lichaam verkennen en onderzoeken. Lichaamsbewustzijn creëren en heerlijk samen bewegen. Maar we gaan ook ontspannen, visualiseren om je zo echt te verbinden met je kind. Samen plezier maken en je fysieke lijf leren kennen. Doen jullie mee?

  Speelse kinderyoga
  16:30 - 17:30

  Kinderyogadocent en kinder-kunstenaar Rachel de Boer neemt de kinderen mee op een yoga reis via een speelse ingang. De kinderen ontdekken wat yoga is doormiddel van het openen van diversen kleurrijke doosjes. Ieder doosje bevat een yoga thema: zoals zintuigen onderzoek, ademoefeningen en bewegingsspelletjes. De doosjes geven een ingang in de yoga en mindfulness traditie, maar via en toegankelijke, creatieve en speelse manier. Alle leeftijden zijn welkom, even als de ouders.

  Place of Transformation
  Place of Transformation
  Een spiegel op 4 benen - Verbinden met Paarden
  11:30 - 12:30

  Er gebeurt iets magisch wanneer je samen bent met paarden, luisterend naar wie ze zijn. Het brengt je in contact met wie je zelf werkelijk bent, diep van binnen. Mijn naam is Tamara Janssens, Psychodynamisch therapeut en equine assisted coach. Samen gaan we onderzoeken welke boodschap de paarden je vertellen...wil je dit verder uitdiepen dan is er altijd mogelijkheid voor een individuele sessie. Maximaal 15 deelnemers. Inschrijflijst ligt op een tafel bij de paarden.

  Yoga tussen de paarden
  13:00 - 14:00

  Een heerlijke yogales in de buitenlucht tussen de sjamanistisch getrainde paarden. Elke les is anders: soms lopen de paarden rustig rond, soms komen ze naar je toe voor een liefdevolle adjustment, en soms doen ze ook helemaal niets en kijken ze rustig toe. De paarden zijn vrij om te kiezen of ze interactie willen of niet!

  Klankschalen tussen de paarden (voor kids)

  Wij zijn Zilver en Billie. Wij nemen jullie mee op een klankreis tussen de paarden. Deze workshop is voor kinderen van alle leeftijden.

  Een spiegel op 4 benen - Verbinden met Paarden
  18:00 - 19:00

  Er gebeurt iets magisch wanneer je samen bent met paarden, luisterend naar wie ze zijn. Het brengt je in contact met wie je zelf werkelijk bent, diep van binnen. Mijn naam is Tamara Janssens, Psychodynamisch therapeut en equine assisted coach. Samen gaan we onderzoeken welke boodschap de paarden je vertellen...wil je dit verder uitdiepen dan is er altijd mogelijkheid voor een individuele sessie. Maximaal 15 deelnemers. Inschrijflijst ligt op een tafel bij de paarden.

  Zaterdag

  Programma Zaterdag

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Gathering
  Place of Gathering
  Opening met Sarah
  Starttijd: 11:00
  Eindtijd: 11:30

  Optreden Yvonne & Friends
  11:30 - 13:00
  Yvonne & Friends

  Optreden Avi Adir
  13:30 - 15:00
  Avi Adir

  Zanger en multi-instrumentalist Avi Adir reist de wereld rond en overal waar hij komt deelt hij zijn diep meditatieve-, tantrische muziek. Met zijn eeuwenoude stem en een breed scala aan instrumenten zoals de Indiaase Bansuri, de Armeense Duduk, de Griekse Bouzouki en de Japanse Shakuhachi creëert hij een magische flow die bij menig luisteraar recht in het hart stroomt.

  Blauwe Lotus Ceremonie
  15:00 - 16:00

  We maken verbinding met De Blauwe Lotus, Nymphaea caerulea. Een prachtige zachte bloem die oorspronkelijk uit het oude Egypte komt. Het is daar van groot spiritueel en cultureel belang geweest. Deze prachtige waterlelie werd vroeger ingezet voor medicinale doeleinden en ontspanning. Blauwe Lotus is heel subtiel en heeft een licht afrodiserend effect. Daarna gaan we dansen!

  Ecstatic Dance Journey
  16:00 - 18:00
  Araliya

  We starten de dansreis met een kort stilte moment om te verbinden met de natuur elementen in ons. We maken contact met alle elementen en de karakters. Dan start de reis vanuit de aarde waar we langzaam ontwaken. Vanuit het aarde elementen reizen we door alle elementen op een dansante manier om zo jouw lichaam op allerlei manieren te openen en unieke expressie te geven. Een dansreis waarin jij kunt bewegen zoals jij dat voelt en waarbij je oefeningen toegereikt krijgt om de elementen in jezelf nog meer te bekrachtigen. Wat vooral centraal staat tijdens deze beleving is expressie, vrijheid om jezelf zijn en het contact met de elementen in jouw lijf. De muzikale reis geeft extra ondersteuning om jouw te inspireren, motiveren voor dat geen wat er in jouw mag bewegen!

  Breathing Rivers
  18:00 - 19:15
  Jim

  Jim van Breathing Rivers neemt je mee op een innerlijke reis, met zijn handpan en oosterse fluit ondersteund met dromerige soundscapes. Vanuit rust en stilte creëert hij een ruimte waarin je je in overgave mag laten meebewegen, in de stromende rivier aan klanken. Vanuit zijn visie dat alles leeft geeft hij expressie aan iedere ruimte door klanken te verzorgen die je herinneren aan je ware Zijn. Voor hem betekent muziek vrijheid en thuiskomen in jezelf, wees welkom om dit te ervaren.

  Sacred Heart Concert
  19:30 - 20:30

  Patricia en Thomas brengen de nummers van het nieuwe album Sacred Heart ten gehore in de 432 hz frequentie. Deze nummers zijn stuk voor stuk juweeltjes, met hun eigen boodschap, wijsheid en hogere trilling. Om te genezen, te herinneren en om dieper in het Heilig Hart te ontwaken. Deze Medicine songs dragen ieder een helende boodschap en frequentie voor deze tijd. Laat je meevoeren door de betoverende zielsstrelende liedjes die het heiige hart in jou doen ontwaken.

  Divine Tuning Concert
  20:45 - 21:45

  Tijdens het Divine Tuning Concert maar je een diepe reis naar binnen op helende klanken. We beginnen met het delen van oude kennis over klank en ritueel, gevolgd door een openingsceremonie. Daarna reizen we verder op de frequentie van de zon, verbinden we ons met elkaar door het chanten van de tonen I , E , O , A , U , M, waarna de soundjourney verder gaat in ceremoniële setting, gericht op harmonie en genezing. Pak een matje en kom erbij!

  Gracerooms
  22:00 - 23:30
  Gracerooms

  Gracerooms staat voor trippy, spacy, groovy, psychedelische muziek. Uit Roermond! Live wordt Gre (synths, samples & beats) bijgestaan door goede vriend Paul Klaessen op bas. Paul speelt ook mee op de meeste Gracerooms-albums.

  Ecstatic Dance
  23:30 - 01:00
  DJ Audyo

  Wat krijg je als je House mixt met Shamanisme, Tantra en Folktronic? Een heerlijke ecstatic dance set die je keer op keer laat verrassen. Eigenlijk niet uit te leggen. Ga je nieuwsgierigheid achterna en ontdek zelf hoe die stromingen organisch in elkaar overvloeien.

  Place of Balance
  Place of Balance
  Mindful Yoga (campers only!)
  09:00 - 10:15
  Adriaan van Ek

  Yoga voor iedereen. Om de onrust, alles wat je bezig houdt, tot rust te laten brengen. Om de stilte en de rust in jezelf te ervaren. Mindful, met aandacht, in het moment zijn. Door je aandacht te richten op je lichaam en je adem. Je lichaam weer te voelen, te observeren. Uit je hoofd te komen en dit moment waar te nemen. Met alles wat aanwezig is.

  Traditional Hatha Yoga
  11:30 - 12:45
  Lotte Verdegaal

  Traditionele Hatha Yoga is een oude yogavorm die zich richt op het versterken en verbinden van lichaam, geest en ziel. De yogahoudingen (asana’s) worden langzaam en bewust uitgevoerd om de fysieke kracht en flexibiliteit te vergroten, terwijl de ademhaling en meditatie de geest kalmeren en concentratie verbeteren. Traditionele Hatha Yoga leert je meer rust en balans in je dagelijks leven te ervaren en beter om te gaan met stress.

  Trust & Fly
  13:00 - 14:15
  Elisa van der Pol
  Starttijd: 13:00
  Eindtijd: 14:15

  Heb jij moeite met armbalances en inversions? Geven deze asanas je het gevoel dat je ze wel fysiek aankan maar dat je psyche je grootste uitdaging is? Dan is deze workshop “Trust and Fly” gemaakt voor jou. Tijdens deze workshop verkennen we verschillende aspecten van deze asanas, integreren van de oefeningen met de emotionele link van deze asanas. Het voeden van het zelf vertrouwen, leren hoe je veilig voelt zodat je het gevoel kan ervaren van vrijheid in je lichaam terwijl je voeten in de lucht zijn. We werken samen aan het creëren van vrijheid in “hands down feet up!”.

  Yin Yang Yoga
  14:30 - 15:45
  Iva Lilovska

  Bij de Yin Yang Yoga worden dynamische bewegingen (Yang) afgewisseld met verstillende houdingen (Yin) die langer worden aangehouden. Door beide technieken toe te passen krijgen we een yoga sessie van tegenpolen waardoor een gezonde balans tussen lichaam en geest ontstaat.

  Flow for All
  16:00 - 17:15
  Tara de Ruijter

  Een yogales waarbij we inchecken bij ons lichaam en het langzaam zullen openen om ons vervolgens te verdiepen in verschillende poses. Deze les is geschikt voor iedereen. Op een speelse manier ga je de kracht en de bewegingsvrijheid van je eigen lichaam ontdekken. Je wordt uitgenodigd om expressie te geven aan dat wat omhoog komt zodat het weer mag doorstromen.

  Authentic Flow
  17:30 - 18:45
  Merel

  Bij Authentic Flow gaat het om zijn, in plaats van doen. Voorop staat het bewegen vanuit het lichaam: vanuit het hier en nu voelen waar het lichaam behoefte aan heeft. We maken gebruik van zowel asanas, als bijvoorbeeld intuïtieve beweging en muziek. Daarbij gaat het er niet om hoe het eruit ziet, maar om de connectie met het lichaam, anderen en de omgeving. Het doel is niet om ons beter te voelen, maar om beter te worden in voelen.

  Acroyoga
  19:00 - 20:30
  Acroyoga Breda

  Combineer yoga, Thaise massage en acrobatiek met elkaar en je hebt AcroYoga. Het is voor iedereen die plezier wil maken en yoga eens op een andere manier wil beleven. Door middel van de verschillende oefeningen bouw je kracht op en wordt je flexibeler. Aan het einde van de workshop ben je weer helemaal in balans. Vertrouwen in jezelf maar ook in de ander staan centraal tijdens deze workshop. Geef je over aan het spel en maak plezier!

  Place of Stillness
  Place of Stillness
  Shamanic Breathwork
  11:30 - 13:30
  Naz Dur & Friends

  We openen het veld met een sharing, waarna we een web zullen weven van onze intenties. We zetten een energetisch Sjamanistisch veld neer om onze Adem te verbinden met de Groote Geest en al dat leeft. Onze Adem brengt ons daar waar onze heelwording ligt en onze essentie woont in de veilige bedding van Moeder Aarde energie. Een reis door jezelf en verder

  Bodyfulness Yin
  13:45 - 15:00
  Suzanne van de Steeg

  Onthaast, vertraag en ont-moet tijdens deze Bodyfulness Yin workshop. Kom in verbinding met je lichaam en luister met aandacht. Welke plek is er voelbaar? Welke sensatie merk je op? Is er een gedachte sterk aanwezig? Alles is oké.. Vanuit vertrouwen leer je los te laten in de houdingen en geef je je over aan wat is. Zonder oordeel, zonder streven, even helemaal zijn.

  Reis door de chakra's
  15:15 - 16:30
  Sarah Schröder

  Het lichaam kan alleen in balans zijn als wij dat zelf ook zijn. Naast dat je fysiek en geestelijk gezond en in balans wilt zijn, is het hiervoor essentieel om je chakra’s ook in balans te brengen. Gedurende het leven gebeuren er allerlei zaken die er voor kunnen zorgen dat je niet de volledige beschikking hebt over je chakra s. Aan de ene kant omdat je dingen meemaakt die er voor kunnen zorgen dat je blokkeert bij bepaalde chakra’s. Ook heeft het kunnen opeisen van je eigen ruimte hier mee te maken, je hebt het volste recht om jouw ruimte jouw chakra’s voor jou te houden, en deze kracht en energie te kunnen benutten. Door het omgaan met anderen kunnen blokkades in onze chakra’s ontstaan, en Douwina zal tools aanbieden om hier weer mee in balans te komen. Zodat je weer volledig over je eigen energie kan beschikken. Deze workshop is een combinatie tussen yoga, meditatie en chakrahealing

  Yin & Sound
  16:45 - 18:00
  Zencaravan

  Yin & Sound is de beste yin yoga les die je ooit zult ervaren. Ontspannen yin posities met verhalende klanken van handpan, klankschalen, gitaar en prachtige stemmen van Joy & Eddie zullen je naar diepe staat van ontspanning brengen.

  Familie opstellingen
  18:15 - 20:15
  Wietse Kroes

  Een opstelling verandert niet jouw leven, maar wel jouw kijk erop. Deze sessie is voor jou. Heb jij een vraag waarmee je op zoek bent naar heling of wil je wel eens ervaren hoe het is om aan een familie opstelling deel te nemen… voel je welkom. We creëren een veilige bedding waarin zich mag laten zien wat er is. Enkelen uit de groep zullen actief deelnemen, anderen zijn ondersteunend aan het systeem.

  Place of Knowledge
  Place of Knowledge
  Lekker wakker worden met klankschalen (campers only!)
  10:00 - 11:00

  Lekker wakker worden met klankschalen en een meditatie.

  Yoga als weg naar bewustwording
  12:00 - 13:15
  Willemijn Bessem

  In 1998 is de Ashramgids voor India uitgegeven door Bres, nadat ik vele leraren had bezocht. Ik zal mijn ervaringen delen betreffende yoga als pad naar bewustwording. Elke vorm zoals karma, bhakti, jnani of raja yoga geeft zijn eigen wijsheid en richtlijn om in harmonie en liefde te kunnen leven. Daarnaast is het belangrijk te leren omgaan met de gevoeligheid, inzichten en energie die je toekomen wanneer je de weg van yoga loopt en hoe je deze op een ontspannen manier kan integreren in je dagelijkse leven.

  Bewegingsleer van de Zonnegroeten
  13:30 - 14:45
  Felix de Vriend

  In deze workshop zullen we kijken naar verschillende variaties van de zonnegroeten. Door de relatie tussen onze balans, steunpunten en bewegende lichaamsdelen te simplificeren, word flowend door de houdingen gaan meer vloeiend en moeiteloos.

  Wim Hof methode, Breathwork, ijsbad
  15:00 - 17:00
  Tjeerd Buijs

  Krijg de sleutel tot kracht, geluk en gezondheid terug in handen door de Wim Hof methode! Met simpele maar zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen technieken zoals ademhaling en koudetraining ontdek jij de persoon die schuil gaat achter jou zelf opgelegde beperkingen. Tjeerd Buis leert jou de basis tools van de Wim Hof Method, zodat je meer energie hebt, in je kracht staat en stress en angst de baas wordt door ademhaling, en focus. Na deze workshop weet jij hoe je door middel van je adem jezelf aan of uit kunt zetten waneer jij dat wilt, kan jij rust vinden in een ijsbad en weet jij welke bewezen gezondheid voordelen deze methode met zich meebrengt.

  Do-In Yoga: Thema ogen
  17:15 - 18:30
  Janine van Schaik

  We vragen veel van onze ogen. Ze zijn de hele dag actief en vaak gebruiken we ze op een onnatuurlijke manier: beeldschermwerk, kunstlicht en veel visuele prikkels. Maar wanneer ontspan je ze eigenlijk en hoe doe je dat? Hoe houd je ze vitaal en gezond? Er is heel veel wat je kunt doen om je ogen gezond, vitaal en ontspannen te houden. Do-In yoga is hier een prachtig middel voor! Bij Do-In maak je gebruik van oefeningen, visualisaties, ademhaling en acupressuur. Zo kun je bv. de oogspiertjes ontspannen, je ogen bevochtigen, rode en pijnlijke ogen verhelpen en je zicht verbeteren. Je ogen ontspannen en je geest ontspant vanzelf mee. Wil je dit ervaren? Probeer het eens uit en doe mee met de workshop: Vitale ogen, helder zicht.

  Four steps to start living your truth
  20:00 - 21:30
  Iva Buzhashka

  In deze workshop, gebaseerd op de oude leringen van het Peruaanse Medicijnwiel van de Andes, leer je hoe je je weer kunt verbinden met je innerlijke wijsheid en het leven kunt manifesteren waar je echt naar verlangt. • LOSLATEN: Maak verbinding met de Geest van de Slang om oude lagen af te werpen en het verleden los te laten. • ANGST OVERWINNEN: Maak verbinding met de Spirit of the Jaguar om angst te overwinnen en in je kracht te stappen. • ONTWERP UW VREUGDE: Maak verbinding met de Spirit of the Hummingbird om je authentieke gaven te ontdekken en je licht te vinden. • MANIFESTEER JE DROMEN: Maak verbinding met de Spirit of the Eagle om verbinding te maken met een hoger perspectief en je dromen te manifesteren.

  Programma Zaterdag
  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Connection
  Place of Connection
  Vreugdevol Verwenmoment
  12:00 - 13:15
  Layla de Vriend

  Kom en geniet van een Vreugdevol Verwenmoment! Tijdens deze yoga workshop draait alles om zelfliefde, compassie en ontspanning. Gun jezelf een moment van pure verwennerij en laat je onderdompelen in een warme en liefdevolle sfeer. Laat je verrassen en inspireren door deze bijzondere ervaring vol aandacht voor jouw welzijn. Geef jezelf het cadeau van complete verzachting en liefdevolle aandacht!

  Ho’oponopono, a sacred forgiveness meditation
  13:30 - 14:45
  Iris Anuenue

  Hawaii kent alleen vrouwelijke godinnen die de elementen aansturen. Met de steun van Pelé, godin van de lava, creatie en destructie, gaan we een helende en reinigende ervaring tegemoet. Het Hawaiiaanse vergevingsritueel, de Ho’oponopono, ondersteunt ons bij het helen van die delen van onszelf die nu geheeld willen worden.

  Chakra workshop
  15:00 - 16:30
  Roel Wolf

  Heb je het gevoel dat jouw chakra's wat liefde en aandacht nodig hebben of ben je gewoon benieuwd hoe je chakra energie eruit ziet ? Neem dan deel aan deze workshop. Eerst wordt van alle deelnemers de chakraenergie door middel van pendelen zichtbaar gemaakt. Daarna volgt een groepshealing met de intentie om de chakra energie te verhogen en de geblokkeerde chakra's zich te laten openen. Na deze sessie worden de chakra's opnieuw uitgependeld, volgt informatie waarom chakra energie laag kan zijn of zelfs geblokkeerd. Ook krijg je diverse tips om je chakra energie hoog te houden. Wees welkom! Warme chakragroet,  Roel

  Ascension Yoga Flow
  16:45 - 18:00
  Eli

  Ga naar binnen en geef je over aan de stroom met een yogales met gemengde stijlen. Reinig je energie, breng je zenuwstelsel in balans en verhoog je vibratie tijdens deze 75 minuten durende les inclusief live muziek en soundhealing om de praktijk te openen en te sluiten. De Yoga Flow Lessen die ik aanbied zijn gemengde lessen die de voordelen van hatha, vinyasa, kundalini en yin yoga integreren in de beoefening. Het thema van de les zal variëren, afhankelijk van de aanwezigen en de energie van de dag. Deze oefeningen zijn een geweldige manier om het zenuwstelsel in balans te brengen en verbinding te maken met de ziel.

  Victor Sams

  Dans. Mediteer. Adem.
  20:00 - 21:45
  Judith Sol

  Dans. Mediteer. Adem. Dit is geen gewone ademsessie, maar een bijzondere ervaring die je meeneemt op een diepe innerlijke reis. Het begint met dansen, waarin je jouw lichaam wakker schudt en de energie vrij laat stromen. Spanningen worden losgelaten en vastzittende energie wordt bevrijd. Na de dans volgt een korte meditatie en pranayama-oefening om de focus te brengen en de balans te herstellen tussen je vrouwelijke en mannelijke energie. Pas daarna beginnen we met de verbonden ademhaling, gedurende ongeveer 30 minuten, begeleid door het opzwepende geluid van de djembe. Judith neemt je mee op deze reis met haar stem, terwijl het tempo van de muziek wisselt en jouw ademhaling zich verdiept. Na de ademsessie volgt een periode van diepe ontspanning van 10 minuten. Daarna is er ruimte om jouw ervaringen te delen en sluiten we gezamenlijk af. Dit is een unieke kans om jezelf volledig te laten gaan, je te verbinden met je innerlijke wereld en diepgaande ontspanning te ervaren.

  Place of Ceremony
  Place of Ceremony
  In contact met het goddelijk zelf met behulp van de Kabbala
  11:15 - 12:45
  Nick Silooy

  In deze workshop zullen we gaan werken met de boom des levens, het Kabbalistisch Kruis en de middelste pilaar. De Kabbala wordt ook wel omschreven als de yoga van het westen. We zullen diverse rituelen uitvoeren die gebaseerd zijn op de Kabbala. Deze rituelen zorgen voor bescherming en een verhoging van je vibratie. Met deze rituelen maak je je aura krachtiger en neutraliseer je negatieve energie. Verlaat deze workshop met meer energie en een opgewekt gevoel. De Kabbala is een esoterische, mystieke en spirituele traditie die zijn oorsprong heeft in het jodendom. Het is een complex en diepgaand systeem dat zich richt op de studie van de goddelijke natuur en het universum. Het woord “Kabbala” betekent letterlijk “ontvangen” en verwijst naar de openbaring van kennis die doorgegeven werd van generatie op generatie. Een van de belangrijkste concepten in de Kabbala is de “Boom des Levens”. Dit is een symbolische voorstelling van de kosmos en de menselijke ervaring. De Boom des Levens bestaat uit tien sefirot of “emanaties”, die verschillende aspecten van het goddelijke weerspiegelen. Het doel van de Kabbala is om deze sefirot te bestuderen en te begrijpen hoe ze ons kunnen helpen om een dieper begrip te krijgen van onszelf en de wereld om ons heen. Het Kabbalistisch Kruis en de middelste pilaar zijn twee belangrijke meditatieve oefeningen die vaak gebruikt worden in de Kabbala. Het Kabbalistisch Kruis is een ritueel waarbij de beoefenaar de sefirot van de Boom des Levens visualiseert en hiermee een energiestroom creëert. De middelste pilaar is een meditatieve oefening waarbij de beoefenaar de drie sefirot in het midden van de Boom des Levens gebruikt om een balans tussen lichaam, geest en ziel te creëren. De drie concepten van de Kabbala (de boom des levens, de middelste pilaar en het Keltisch Kruis) komen uitgebreid aan bod en zullen ook in de praktijk worden gebracht. We beginnen dus met een stukje theorie gevolgd door oefeningen in de praktijk. Ook zullen we het kleine verbanningsritueel van het pentagram uitvoeren. Dit ritueel zorgt voor engelenbescherming, bevordert helder denken en een stille geest die vrij is van ongewenste invloeden van buitenaf.

  Zelfliefde ritueel & sound journey
  13:00 - 15:00
  Marco Kool & Joël van der Putten
  Starttijd: 13:00
  Eindtijd: 15:00

  We versmelten in onszelf tijdens dit intieme ritueel. Nadat de warme plantaardige was enigszins is afgekoeld, stop je alles wat je wilt loslaten hierin en giet je met krachtige intenties de warme was in je hand. De was verhard en je hart mag zich openen. Zelfliefde ontvouwt zich, wanneer je kunt loslaten. De biologisch afbreekbare was offeren we samen aan de natuur.

  Vrouwencirkel
  15:15 - 17:15
  Lizzy Koning

  Vrouw zijn. Niet te veel, of te weinig. Precies goed zoals je bent. Wees welkom met alles wat er op dit moment in je speelt. Samen creeren we een veilige plek om te voelen +doorstroming te creeeren door middel van de adem en rustige beweging -om op die manier nieuwe ruimte te maken voor alles wat we mogen ontvangen. Er is ruimte om te delen en te luisteren. Er is ruimte om de ruimte in te nemen. Er is ruimte om ruimte te ervaren. Stap in de ruimte, wees meer dan welkom mooie, zachte, krachtige vrouw. Samen delen in kwetsbaarheid en op die manier helen en verbinden. Je hebt niks nodig, behalve jezelf. Wees welkom, je mag er zijn.

  Yonisteam
  20:00 - 21:30
  Viviana Rivera

  In een combinatie van kruiden magie kruiden geneeskunde en kruiden wijsheid creëren wij met een groep vrouwen onder aansporing en begeleiding van curandera Vivianna ieder onze eigen, persoonlijke, Yoni steam. Kruiden kunnen heel veel voor je doen, kruiden geneeskunde en wijsheid is zo oud als de mensheid zelf en gelukkig geeft de aarde ons nog steeds heel veel waardevolle kruiden om mee te werken. Vaginaal stomen wordt gebruikt om kleine of grotere ongemakken te verlichten (ondersteuning van de vruchtbaarheid, cyclusklachten zoals menstruatiepijn, vleesbomen, cystes, hormonaal disbalans en om heling te bevorderen na een bevalling en zelfs bij de overgang.) maar er zijn ook meer spirituele Yoni steams te maken, om te helen op een ander vlak. (Trauma, verdriet, zelf liefde noem maar op) de steam vindt plaats in een veilige en omgeving en is geschikt voor iedereen met een Yoni. Maximaal 10 deelnemers. Inschrijflijst bij de munten/infostand.

  Place of Joy
  Place of Joy
  Speelse kinderyoga
  10:00 - 11:00

  Kinderyogadocent en kinder-kunstenaar Rachel de Boer neemt de kinderen mee op een yoga reis via een speelse ingang. De kinderen ontdekken wat yoga is doormiddel van het openen van diversen kleurrijke doosjes. Ieder doosje bevat een yoga thema: zoals zintuigen onderzoek, ademoefeningen en bewegingsspelletjes. De doosjes geven een ingang in de yoga en mindfulness traditie, maar via en toegankelijke, creatieve en speelse manier. Alle leeftijden zijn welkom, even als de ouders.

  Maak je eigen dromenvanger (6 t/m 10 jaar)
  11:00 - 13:00
  Jessica en Sanne

  In deze workshop vertellen we het verhaal van Grootmoeder Nokomis en duiken we in de droomwereld. De kinderen zullen in deze workshop hun eigen dromenvanger maken. Ze leren dat alleen de goede dromen naar beneden komen en de slechte in het net achterblijven. Tijdens deze workshop leer je hoe je de perfecte dromenvanger kunt maken. Na het vinden van de takken, gebruiken we een speciale techniek om de cirkel te vormen. Vervolgens gaan we met het touw aan de slag om het netwerk te maken dat de goede dromen zal vangen. De kinderen zullen worden geleerd hoe ze het touw kunnen knopen om het perfecte resultaat te bereiken. Als de basis van de dromenvanger eenmaal is gemaakt, is het tijd om het decoratieve gedeelte toe te voegen. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende materialen om aan hun dromenvanger te bevestigen, zoals gekleurde veren, kralen en linten. Deze decoraties zullen helpen om de dromenvanger nog meer persoonlijkheid te geven. Het resultaat is een prachtige dromenvanger die de kinderen mee naar huis kunnen nemen en boven hun bed kunnen hangen. En met de kennis van de knooptechniek kunnen ze er zelfs nog meer maken als ze dat willen! Duurt: 2 uur

  Ouder en Kind yoga
  13:00 - 14:00

  Ga samen met je kind op yoga avontuur met de Yogabeertjes. In deze ouder-kind les nemen Chelsea en Robyn jullie mee op avontuur. Ben jij benieuwd wat we in dit avontuur allemaal gaan ontdekken? Doe dan gezellig mee met deze les vol samenspel, waarin plezier centraal staat.

  Sieraden workshop (6 t/m 12 jaar)
  14:00 - 15:00

  Naomi geeft een workshop aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Duur ongeveer een uur! We gaan leuke kettingen of andere mooie zomerse kleurrijke items maken!

  Kinderyoga
  15:00 - 16:00

  De kinderen gaan deze les op yoga avontuur met de Yogabeertjes. Een vrolijke les waarin plezier centraal staat. Chelsea en Robyn zijn kinderyoga en -mindfulnessdocenten en de oprichters van Yogabeertjes. Zij willen kinderen op jonge leeftijd de balans laten ervaren tussen inspanning en ontspanning. Hiervoor hebben zij onder andere een online platform met kinderyoga- en mindfulnessvideo's ontwikkeld.

  Alle poppen aan het dansen
  16:00 - 17:30
  Rachel de Boer

  Bewegingsworkshop voor kinderen Een workshop waar de kinderen in beweging komen door middel van diverse materialen, objecten en poppen. We gaan bewegen en dansen met verschillende objecten, die kunnen transformeren tot poppen. We zijn creatief en fysiek bezig en komen speels in beweging, en laten onze poppen dansen en zwieren. Doe je mee ?

  Place of Transformation
  Place of Transformation
  Een spiegel op 4 benen - Verbinden met Paarden
  11:30 - 12:30

  Er gebeurt iets magisch wanneer je samen bent met paarden, luisterend naar wie ze zijn. Het brengt je in contact met wie je zelf werkelijk bent, diep van binnen. Mijn naam is Tamara Janssens, Psychodynamisch therapeut en equine assisted coach. Samen gaan we onderzoeken welke boodschap de paarden je vertellen...wil je dit verder uitdiepen dan is er altijd mogelijkheid voor een individuele sessie. Maximaal 15 deelnemers. Inschrijflijst ligt op een tafel bij de paarden.

  Yoga tussen de paarden
  12:30 - 13:30

  Een heerlijke yogales in de buitenlucht tussen de sjamanistisch getrainde paarden. Elke les is anders: soms lopen de paarden rustig rond, soms komen ze naar je toe voor een liefdevolle adjustment, en soms doen ze ook helemaal niets en kijken ze rustig toe. De paarden zijn vrij om te kiezen of ze interactie willen of niet!

  Klankschalen tussen de paarden (voor kids)

  Wij zijn Zilver en Billie. Wij nemen jullie mee op een klankreis tussen de paarden. Deze workshop is voor kinderen van alle leeftijden.

  Een spiegel op 4 benen - Verbinden met Paarden
  18:00 - 19:00

  Er gebeurt iets magisch wanneer je samen bent met paarden, luisterend naar wie ze zijn. Het brengt je in contact met wie je zelf werkelijk bent, diep van binnen. Mijn naam is Tamara Janssens, Psychodynamisch therapeut en equine assisted coach. Samen gaan we onderzoeken welke boodschap de paarden je vertellen...wil je dit verder uitdiepen dan is er altijd mogelijkheid voor een individuele sessie. Maximaal 15 deelnemers. Inschrijflijst ligt op een tafel bij de paarden.

  Spiritdance tussen de paarden
  19:30 - 20:45
  Winged Wencke

  Geniet van de flow van de paarden. Wencke leidt je met een magische spirit dance.

  Zondag

  Programma Zondag

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Gathering
  Place of Gathering
  Opening met Sarah
  Starttijd: 11:00
  Eindtijd: 11:15

  Yinyoga & Soundhealing
  11:15 - 12:15

  Singing workshop
  12:15 - 14:15
  Avi Adir

  Zanger en multi-instrumentalist Avi Adir reist de wereld rond en overal waar hij komt deelt hij zijn diep meditatieve-, tantrische muziek. Met zijn eeuwenoude stem en een breed scala aan instrumenten zoals de Indiaase Bansuri, de Armeense Duduk, de Griekse Bouzouki en de Japanse Shakuhachi creëert hij een magische flow die bij menig luisteraar recht in het hart stroomt.

  Optreden May en June

  Yin Yoga met live Mantra's
  15:00 - 16:00

  Yin Yoga met Live Mantra’s voor innerlijke rust en welzijn. Door met Yin Yoga lang en diep in de Yoga posities te gaan kunnen we dieper ontspannen en loslaten van alle stress en spanning die we voelen in ons lichaam. De live Mantra’s helpen om dieper in de Yoga posities te zakken en de ‘mind’ stil te maken zodat we in contact komen met onze diepste essentie, de innerlijke stilte en gelukzaligheid van onze ware zelf.

  Optreden Jyoti Verhoeff
  16:30 - 18:00
  Jyoti Verhoeff

  Donkere, dromerige en neo-klassieke klanken lokken je naar het diepe en verwelkomen je in het wonderlijke land van de verbeelding… De muziek van Jyoti Verhoeff is zowel intrigerend als betoverend, bijna filmisch van aard – met zijn vele lagen, eindeloze subtiliteiten en organische structuren. Muziek die balanceert op de rand van het bekende, waar niets meer voorspelbaar is maar toch alles herkenbaar blijft.

  Sacred Water Ceremony
  18:30 - 20:00
  Patricia Pattinama

  Water = life! Onze relatie met water is sacred. In de water ceremony verbinden we ons met de spirit van water. Let’s sing. Let’s pray. Let’s create a healing vortex…. Voor het water, moeder aarde, alle wezens en onze kinderen.Wat jij geeft, ontvang je ook weer terug. We zijn allen verbonden. We danken het water. We eren het water. We zegenen het water met onze liefdevolle aandacht. Dat is nu meer belangrijk dan ooit!

  Slotceremonie en Karma Yoga

  Slotceremonie

  DJ Jurr
  20:30 - 22:00
  DJ Jurr

  Al dik 20 jaar weet DJ Jurr zijn publiek te boeien met een eclectische mix van Lounge, Deep-House en Tech-House.

  Place of Balance
  Place of Balance
  Vinyasa Flow (campers only!)
  09:00 - 10:15
  Iva Lilovska

  Vinyasa Yoga een dynamische les, met een verschillende houdingen (asana's) om lichaam en geest te versterken en te openen. Tijdens deze les gaan wij bewegen in het ritme van onze adem, terwijl je fysieke kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit opbouwt. Zo ontstaat er meditatie in beweging, oftewel ‘flow’.

  Flow for All
  11:30 - 12:45
  Tara de Ruijter

  Een yogales waarbij we inchecken bij ons lichaam en het langzaam zullen openen om ons vervolgens te verdiepen in verschillende poses. Deze les is geschikt voor iedereen. Op een speelse manier ga je de kracht en de bewegingsvrijheid van je eigen lichaam ontdekken. Je wordt uitgenodigd om expressie te geven aan dat wat omhoog komt zodat het weer mag doorstromen.

  Trust & Fly
  13:00 - 14:15
  Elisa van der Pol
  Starttijd: 13:00
  Eindtijd: 14:15

  Heb jij moeite met armbalances en inversions? Geven deze asanas je het gevoel dat je ze wel fysiek aankan maar dat je psyche je grootste uitdaging is? Dan is deze workshop “Trust and Fly” gemaakt voor jou. Tijdens deze workshop verkennen we verschillende aspecten van deze asanas, integreren van de oefeningen met de emotionele link van deze asanas. Het voeden van het zelf vertrouwen, leren hoe je veilig voelt zodat je het gevoel kan ervaren van vrijheid in je lichaam terwijl je voeten in de lucht zijn. We werken samen aan het creëren van vrijheid in “hands down feet up!”.

  Authentic Flow
  14:30 - 15:45
  Merel

  Bij Authentic Flow gaat het om zijn, in plaats van doen. Voorop staat het bewegen vanuit het lichaam: vanuit het hier en nu voelen waar het lichaam behoefte aan heeft. We maken gebruik van zowel asanas, als bijvoorbeeld intuïtieve beweging en muziek. Daarbij gaat het er niet om hoe het eruit ziet, maar om de connectie met het lichaam, anderen en de omgeving. Het doel is niet om ons beter te voelen, maar om beter te worden in voelen.

  AcroYoga
  16:00 - 17:30
  Acroyoga Breda

  Combineer yoga, Thaise massage en acrobatiek met elkaar en je hebt AcroYoga. Het is voor iedereen die plezier wil maken en yoga eens op een andere manier wil beleven. Door middel van de verschillende oefeningen bouw je kracht op en wordt je flexibeler. Aan het einde van de workshop ben je weer helemaal in balans. Vertrouwen in jezelf maar ook in de ander staan centraal tijdens deze workshop. Geef je over aan het spel en maak plezier!

  Place of Stillness
  Place of Stillness
  Workshop Oxygen Advantage Breathwork
  13:15 - 14:30
  Patrick van de Pol

  In deze workshop gaan we in op het hoe en waarom bepaalde ademtechnieken of pranayama en wanneer welke technieken. Het begrijpen en voelen van de effecten op je lichaam en energie en hoe kan je dit verbeteren. Met technieken die je kan blijven toepassen in je dagelijks leven maar uiteraard ook op de yogamat. Waarom adem je anders bij een Yin les dan bij een Vinyasa les. Wat en waarom een pranayama techniek in de ochtend en de ander voor het helpen in slaap te komen. We eindigen met een breathwork sequence om je energie terug in balans te brengen.

  Mindful Yoga
  14:45 - 16:00
  Adriaan van Ek

  Yoga voor iedereen. Om de onrust, alles wat je bezig houdt, tot rust te laten brengen. Om de stilte en de rust in jezelf te ervaren. Mindful, met aandacht, in het moment zijn. Door je aandacht te richten op je lichaam en je adem. Je lichaam weer te voelen, te observeren. Uit je hoofd te komen en dit moment waar te nemen. Met alles wat aanwezig is.

  Do-In Yoga: Thema ogen
  16:15 - 17:30
  Janine van Schaik

  We vragen veel van onze ogen. Ze zijn de hele dag actief en vaak gebruiken we ze op een onnatuurlijke manier: beeldschermwerk, kunstlicht en veel visuele prikkels. Maar wanneer ontspan je ze eigenlijk en hoe doe je dat? Hoe houd je ze vitaal en gezond? Er is heel veel wat je kunt doen om je ogen gezond, vitaal en ontspannen te houden. Do-In yoga is hier een prachtig middel voor! Bij Do-In maak je gebruik van oefeningen, visualisaties, ademhaling en acupressuur. Zo kun je bv. de oogspiertjes ontspannen, je ogen bevochtigen, rode en pijnlijke ogen verhelpen en je zicht verbeteren. Je ogen ontspannen en je geest ontspant vanzelf mee. Wil je dit ervaren? Probeer het eens uit en doe mee met de workshop: Vitale ogen, helder zicht.

  Afrikaanse harpworkshop met zang
  17:45 - 19:00
  Victor Sams

  Je gaat leren op de Ngoni, afrikaans snaarinstrument, te spelen. Met zang. Daarna een klein optreden.

  Place of Knowledge
  Place of Knowledge
  Lekker wakker worden met klankschalen (campers only!)
  10:00 - 11:00

  Lekker wakker worden met klankschalen en een meditatie.

  Shamanic Breathwork
  11:15 - 13:15
  Naz Dur & Friends

  We openen het veld met een sharing, waarna we een web zullen weven van onze intenties. We zetten een energetisch Sjamanistisch veld neer om onze Adem te verbinden met de Groote Geest en al dat leeft. Onze Adem brengt ons daar waar onze heelwording ligt en onze essentie woont in de veilige bedding van Moeder Aarde energie. Een reis door jezelf en verder

  Bewegingsleer van de Zonnegroeten
  13:30 - 14:45
  Felix de Vriend

  In deze workshop zullen we kijken naar verschillende variaties van de zonnegroeten. Door de relatie tussen onze balans, steunpunten en bewegende lichaamsdelen te simplificeren, word flowend door de houdingen gaan meer vloeiend en moeiteloos.

  Bewegingsleer van de Zonnegroeten
  13:30 - 14:45
  Felix de Vriend

  In deze workshop zullen we kijken naar verschillende variaties van de zonnegroeten. Door de relatie tussen onze balans, steunpunten en bewegende lichaamsdelen te simplificeren, word flowend door de houdingen gaan meer vloeiend en moeiteloos.

  Sacred Connection- a Tantric approach to life
  15:00 - 17:00
  Fieke Verhaegh

  Jezelf ontmoeten in ieder aspect en in ieder moment van je leven. Bewustzijn creëren op jouw gedrag en onbewuste conditioneringen. Elk moment te omarmen in zijn totaliteit. Om volledig aanwezig te zijn in ieder moment en onszelf authentiek uit te drukken. That’s that’s tantra is all about. Tantra viert het leven en eert het. Balanceert vrouwelijke en mannelijke energie. Creëert diepe intimiteit met jezelf en met anderen. Leert je om vanuit jouw eigen waarheid met anderen te relateren. Tantra gaat om in je kracht staan en volledige verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven. Om oude wonden te helen die jou in de weg staan tot jouw volledig potentieel te komen. Tijdens deze introductieworkshop vertelt Fieke je er alles over!

  Chakra yoga reis
  17:30 - 18:45
  Rachel de Boer

  Door middel van yogahoudingen, meditaties, visualisaties en affirmaties onderzoeken we de verschillende chakra’s of energiecentra in ons lichaam en maken we een fysieke en spirituele reis. Chakra Hatha Yoga kan je helpen meer inzicht te krijgen in je eigen lichamelijke en geestelijke welzijn. Het kan je bewust maken van de verschillende fases van jouw innerlijke proces en persoonlijke groei.

  07:30
  08:00
  08:30
  09:00
  09:30
  10:00
  10:30
  11:00
  11:30
  12:00
  12:30
  13:00
  13:30
  14:00
  14:30
  15:00
  15:30
  16:00
  16:30
  17:00
  17:30
  18:00
  18:30
  19:00
  19:30
  20:00
  20:30
  21:00
  21:30
  22:00
  22:30
  23:00
  23:30
  00:00
  00:30
  01:00
  Place of Connection
  Place of Connection
  Vreugdevol Verwenmoment
  11:30 - 12:45
  Layla de Vriend

  Kom en geniet van een Vreugdevol Verwenmoment! Tijdens deze yoga workshop draait alles om zelfliefde, compassie en ontspanning. Gun jezelf een moment van pure verwennerij en laat je onderdompelen in een warme en liefdevolle sfeer. Laat je verrassen en inspireren door deze bijzondere ervaring vol aandacht voor jouw welzijn. Geef jezelf het cadeau van complete verzachting en liefdevolle aandacht!

  Dans. Mediteer. Adem.
  13:00 - 14:45
  Judith Sol

  Dans. Mediteer. Adem. Dit is geen gewone ademsessie, maar een bijzondere ervaring die je meeneemt op een diepe innerlijke reis. Het begint met dansen, waarin je jouw lichaam wakker schudt en de energie vrij laat stromen. Spanningen worden losgelaten en vastzittende energie wordt bevrijd. Na de dans volgt een korte meditatie en pranayama-oefening om de focus te brengen en de balans te herstellen tussen je vrouwelijke en mannelijke energie. Pas daarna beginnen we met de verbonden ademhaling, gedurende ongeveer 30 minuten, begeleid door het opzwepende geluid van de djembe. Judith neemt je mee op deze reis met haar stem, terwijl het tempo van de muziek wisselt en jouw ademhaling zich verdiept. Na de ademsessie volgt een periode van diepe ontspanning van 10 minuten. Daarna is er ruimte om jouw ervaringen te delen en sluiten we gezamenlijk af. Dit is een unieke kans om jezelf volledig te laten gaan, je te verbinden met je innerlijke wereld en diepgaande ontspanning te ervaren.

  Wim Hof methode, Breathwork
  15:00 - 16:30
  Tjeerd Buijs

  Krijg de sleutel tot kracht, geluk en gezondheid terug in handen door de Wim Hof methode! Met simpele maar zeer effectieve en wetenschappelijk bewezen technieken zoals ademhaling ontdek jij de persoon die schuil gaat achter jou zelf opgelegde beperkingen. Tjeerd Buis leert jou de basis tools van de Wim Hof Method, zodat je meer energie hebt, in je kracht staat en stress en angst de baas wordt door ademhaling, en focus. Na deze workshop weet jij hoe je door middel van je adem jezelf aan of uit kunt zetten.

  Four steps to start living your truth
  16:45 - 18:15
  Iva Buzhashka

  In deze workshop, gebaseerd op de oude leringen van het Peruaanse Medicijnwiel van de Andes, leer je hoe je je weer kunt verbinden met je innerlijke wijsheid en het leven kunt manifesteren waar je echt naar verlangt. • LOSLATEN: Maak verbinding met de Geest van de Slang om oude lagen af te werpen en het verleden los te laten. • ANGST OVERWINNEN: Maak verbinding met de Spirit of the Jaguar om angst te overwinnen en in je kracht te stappen. • ONTWERP UW VREUGDE: Maak verbinding met de Spirit of the Hummingbird om je authentieke gaven te ontdekken en je licht te vinden. • MANIFESTEER JE DROMEN: Maak verbinding met de Spirit of the Eagle om verbinding te maken met een hoger perspectief en je dromen te manifesteren.

  Place of Ceremony
  Place of Ceremony
  Kirtan
  11:30 - 12:45
  Eli

  Kirtan is van origine een beoefening uit India om een ​​groep te verbinden met de kracht van klank en mantra. Vaak zingen we in oproep en antwoord totdat iedereen samen kan zingen! Het is een geweldige manier om onze vibraties te verhogen en genezing te brengen voor de hele groep! Kirtan begint met klankschalen en eenvoudige mantra's om onze stemmen op te warmen en de groep te verbinden. Dat is het moment dat we de zangcirkel in gaan. Na de zangcirkel is er een yoga nidra en klankbad van 15 minuten. Deze beoefening werkt het beste 75 tot 90 minuten.

  Myo Fascio Release
  13:00 - 14:30
  Zencaravan

  Zelfmassage Myo Fascia Release(MFR) is het losmaken van het weefsel in het lichaam. Bloed laten stromen, stress laten gaan, spanning loslaten en weer pijnvrij bewegen. MFR is het tandenpoetsen van je lichaam, je doet het elke dag! Ontdek de kracht van zelfmassage door middel van MFR technieken en verander je leven.

  Divine Tuning Concert
  14:45 - 16:15
  Joël van der Putten

  Tijdens het Divine Tuning Concert maar je een diepe reis naar binnen op helende klanken. We beginnen met het delen van oude kennis over klank en ritueel, gevolgd door een openingsceremonie. Daarna reizen we verder op de frequentie van de zon, verbinden we ons met elkaar door het chanten van de tonen I , E , O , A , U , M, waarna de soundjourney verder gaat in ceremoniële setting, gericht op harmonie en genezing. Pak een matje en kom erbij!

  Chakra workshop
  16:30 - 18:00
  Roel Wolf

  Heb je het gevoel dat jouw chakra's wat liefde en aandacht nodig hebben of ben je gewoon benieuwd hoe je chakra energie eruit ziet ? Neem dan deel aan deze workshop. Eerst wordt van alle deelnemers de chakraenergie door middel van pendelen zichtbaar gemaakt. Daarna volgt een groepshealing met de intentie om de chakra energie te verhogen en de geblokkeerde chakra's zich te laten openen. Na deze sessie worden de chakra's opnieuw uitgependeld, volgt informatie waarom chakra energie laag kan zijn of zelfs geblokkeerd. Ook krijg je diverse tips om je chakra energie hoog te houden. Wees welkom! Warme chakragroet, Roel

  Place of Joy
  Place of Joy
  De legende van de pratende veer. Maak je eigen praatstok (7 t/m 12 jaar)
  11:00 - 12:30
  Jessica en Sanne

  De legende van de pratende veer. Maak je eigen praatstok (7 t/m 12 jaar) In deze workshop vertellen de legende van de pratende veer. Een verhaal dat van oudsher is doorgegeven door de allereerste bewoners van Amerika. De kinderen zullen in deze workshop hun eigen praatstok maken. Eerst gaan we de stok zoeken in het bos. Daarna stoppen we onze eigen energie in de praatstok door hem op geheel eigen wijze te versieren. Wil je er touwtjes aan maken of verf je de stok liever? We sluiten de workshop af met een praatcirkel, waar de kinderen leren om te wachten tot je aan de beurt bent en ondertussen te luisteren naar het verhaal van de ander. Luisteren is namelijk de belangrijkste regel is als het gaat om communicatie. Luister in de praatcirkel naar wat een ander je te zeggen heeft. Eigen meningen schuiven we aan de kant en er wordt gewacht tot iemand is uitgepraat. Vertel wat je kwijt wilt zonder dat je in de rede wordt gevallen. Het kan soms lastig zijn om je mening op een respectvolle manier te uiten, maar door te luisteren naar anderen en open te staan voor hun ideeën kan dit gemakkelijker worden. Door de praatstok te gebruiken kunnen we ons bewust worden van onze eigen communicatiestijl en leren we om respectvol en effectief met de ander te communiceren. Duur: 1,5 uur

  Ouder en Kind yoga
  12:30 - 13:30

  Ga samen met je kind op yoga avontuur met de Yogabeertjes. In deze ouder-kind les nemen Chelsea en Robyn jullie mee op avontuur. Ben jij benieuwd wat we in dit avontuur allemaal gaan ontdekken? Doe dan gezellig mee met deze les vol samenspel, waarin plezier centraal staat.

  Sieraden workshop (6 t/m 12 jaar)
  13:30 - 14:30

  Naomi geeft een workshop aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Duur ongeveer een uur! We gaan leuke kettingen of andere mooie zomerse kleurrijke items maken!

  Ouder en Kind Ceremonie
  14:45 - 16:15
  Lizzy Koning

  Een ouder en kind ceremonie is een speciale gelegenheid waarin de band tussen ouder en kind wordt gevierd en versterkt. Het is een moment van verbinding, liefde en samenzijn, waarin de unieke relatie tussen ouder en kind centraal staat. Tijdens de ceremonie worden rituelen en symbolen gebruikt om de emotionele band te versterken en het wederzijdse begrip te vergroten. Het kan bijvoorbeeld gaan om het delen van persoonlijke verhalen, het uitspreken van liefdevolle woorden, het maken van een gezamenlijk kunstwerk of het uitvoeren van een rituele handeling. De ouder en het kind worden uitgenodigd om op een dieper niveau met elkaar in contact te treden, om openheid en kwetsbaarheid te ervaren en om elkaars aanwezigheid te waarderen. Het is een moment van reflectie, waarin zowel ouder als kind de gelegenheid krijgen om te groeien, te leren en te waarderen wat ze voor elkaar betekenen. Een ouder en kind ceremonie kan een waardevolle ervaring zijn die nog lang in het geheugen blijft hangen. Het versterkt de band tussen ouder en kind, bevordert het gevoel van verbondenheid en creëert mooie herinneringen die een leven lang meegaan. Het is een moment van liefde, respect en erkenning voor elkaar, waarin de unieke relatie tussen ouder en kind gevierd wordt.

  Place of Transformation
  Place of Transformation
  Een spiegel op 4 benen - Verbinden met Paarden
  11:30 - 12:30

  Er gebeurt iets magisch wanneer je samen bent met paarden, luisterend naar wie ze zijn. Het brengt je in contact met wie je zelf werkelijk bent, diep van binnen. Mijn naam is Tamara Janssens, Psychodynamisch therapeut en equine assisted coach. Samen gaan we onderzoeken welke boodschap de paarden je vertellen...wil je dit verder uitdiepen dan is er altijd mogelijkheid voor een individuele sessie. Maximaal 15 deelnemers. Inschrijflijst ligt op een tafel bij de paarden.

  Yoga tussen de paarden
  12:30 - 13:30

  Een heerlijke yogales in de buitenlucht tussen de sjamanistisch getrainde paarden. Elke les is anders: soms lopen de paarden rustig rond, soms komen ze naar je toe voor een liefdevolle adjustment, en soms doen ze ook helemaal niets en kijken ze rustig toe. De paarden zijn vrij om te kiezen of ze interactie willen of niet!

  Golden horses & cacao
  16:30 - 17:30

  Healing met cacao en paarden onder begeleiding van o.a. didgeridoo, gong en drum. De Ceremonie gaat je helpen om je met je eigen hart te verbinden en vervolgens met je omgeving.

  Klankschalen tussen de paarden (voor kids)

  Wij zijn Zilver en Billie. Wij nemen jullie mee op een klankreis tussen de paarden. Deze workshop is voor kinderen van alle leeftijden.

  Een spiegel op 4 benen - Verbinden met Paarden
  18:00 - 19:00

  Er gebeurt iets magisch wanneer je samen bent met paarden, luisterend naar wie ze zijn. Het brengt je in contact met wie je zelf werkelijk bent, diep van binnen. Mijn naam is Tamara Janssens, Psychodynamisch therapeut en equine assisted coach. Samen gaan we onderzoeken welke boodschap de paarden je vertellen...wil je dit verder uitdiepen dan is er altijd mogelijkheid voor een individuele sessie. Maximaal 15 deelnemers. Inschrijflijst ligt op een tafel bij de paarden.

  Ontmoeting met de paarden

  Tijdens de Summer of Healing Garden kan je elk weekend kennis maken met de kracht van het paard. Paarden zijn puur en eerlijk. Paarden laten je zien wie je bent en wat jij nodig hebt.

  Door deze manier van zelfreflectie en en bewustwording wordt je geconfronteerd met je eigen kracht en talenten, maar ook met je schaduwkanten. Door dit onder ogen te zien kan het paard je helpen om dichter bij jezelf te blijven en in je kracht te komen.  Naast individuele consulten en sjamanistische workshops kan je ’s ochtend meedoen aan yogasessies tussen de paarden.

  Mooie mensen,
  Mooie ervaringen


  Onze bonte verzameling aan conscious inspirators, getalenteerde yogi’s, prachtige muzikanten, (sound) healers, sjamanen, verhalenvertellers en andere bijzondere persoonlijkheden zorgen voor kleurrijke ontmoetingen, transformerende ervaringen en nieuwe inzichten die je niet snel zult vergeten.

   

   Individuele
   sessies


    Markt


     Kom je een dagje
     of lekker het hele weekend?

     Niets missen van het festival?
     Blijf lekker bij ons slapen!

     Voor alle
     niet-zo-kampeerders


     Vergeet het gesjouw met kampeerspullen en laat het over aan het team van Rent and Camp.

     Regel je Tipi

     Voor alle
     die-hard kampeerders


     Neem zelf je spullen mee en kom lekker kamperen op onze natuurcamping.

     Kom kamperen


     Op YogaFest is er voor iedereen genoeg te doen.
     Laat je inspireren.

     Verspreid over het festivalterrein vind je verschillende area’s waarvan de naam al een idee geeft wat er te doen is.

     Doe je met
     ons mee?


     Healing Garden kan bestaan door de fantastische vrijwilligers & co-creators die zich ieder jaar inzetten om het festival tot een succes te maken!

     Heb jij een super-power of wil je iets bijdragen aan Healing Garden dit jaar?


     Meld je hier aan